Κινδυνεύει με καθήλωση όλος ο στόλος της Ryanair στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινδυνεύει με καθήλωση όλος ο στόλος της Ryanair στην Ευρώπη
Εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται να καθηλωθεί σχεδόν το σύνολο του στόλου της Ryanair στην Ευρώπη.

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες 7 με 10 ημέρες για την Ryanair, η οποία αναμένεται να καθηλώσει σχεδόν το σύνολο του στόλου της στην Ευρώπη, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν εφαρμοστεί λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, η αεροπορική εταιρεία με τις οικονομικές πτήσεις αναμένεται να καθηλώσει την πλειοψηφία του στόλου της, κατά του μήνες του Απριλίου και του Μαΐου.

Ενώ παράλληλα, εξετάζεται το σενάριο να μειώσει κατά 80% τη διαθεσιμότητα των θέσεων, ανά πτήση, με στόχο να μειώσει τις πιθανότητες εξάπλωσης του νέου ιού Covid-19, μεταξύ των εργαζομένων και των πελατών της.

Μη πρακτικές έως και αδύνατες οι πτήσεις λόγω Covid-19

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα μέτρα που εξετάζει, ως απάντηση στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που ανακοινώνουν οι ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη.

Τα μέτρα έχουν στόχο τον περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού που μετρά χιλιάδες θετικά κρούσματα και περισσότερους από 2.000 νεκρούς στην Ευρώπη, αλλά και να περιορίσει τις απώλειες της εταιρείας, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση των κρατήσεων το διάστημα των δυο τελευταίων εβδομάδων. Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, η Ryanair σχολιάζει πως λαμβάνει άμεσα μέτρα για να «μειώσει τα λειτουργικά κόστη», όπως την καθήλωση αεροσκαφών, συστήνει στους εργαζομένους τους την εθελοντική άδεια και θέτει ορισμένους από τους εργαζομένους της σε προσωρινή αναστολή εργασίας.

Όμως στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία τονίζει πως η Ryanair Group διαθέτει «ισχυρή ρευστότητα» που ξεπερνούσε τα 4 δισ. ευρώ στις 12 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider