Ποσό ύψους 3,5 δισ. δολαρίων έβγαλε μέσα σε 4 ημέρες ο Τζεφ Μπέζος.

Ο ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έβγαλε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων, πουλώντας μαζικά μετοχές της Amazon.

Μέσα σε τέσσερα 24ωρα, ο Μπέζος πούλησε περί τα 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, που αντιστοιχούν περίπου στο 3% των μετοχών που έχει στην κατοχή του, μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών μεγεθών του «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου, την περασμένη εβδομάδα.

Σε δύο δόσεις οι πωλήσεις μετοχών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), ο Μπέζος έβγαλε 1,8 δισ. δολάρια, πουλώντας περισσότερες από 905.000 μετοχές της Amazon σε δύο ημέρες, ενώ ακολούθησαν επιπλέον κέρδη 1,7 δισ. δολαρίων, μέσω πώλησης 811.000 μετοχών ακόμη, το επόμενο διήμερο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του σχετικού δείκτη του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index), η καθαρή περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ανέρχεται σήμερα στα 126 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Amazon μετρά κέρδη 11% από τις αρχές του 2020.

«Επιχειρηματίας της δεκαετίας»

Στο μεταξύ, κορυφαία διευθυντικά στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών του κόσμου έχουν δώσει τον τίτλο του «επιχειρηματία της δεκαετίας» στον Τζεφ Μπέζος.

Σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (CFOs) που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του πρακτορείου CNBC, εκτιμούν ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.