Bitcoin: Υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ καθώς η συζήτηση περί «φούσκας» εντείνεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ καθώς η συζήτηση περί «φούσκας» εντείνεται
Oι επενδυτές επανεξετάζουν τις προοπτικές μετά από ενδείξεις επίμονης πληθωριστικής πίεσης στις ΗΠΑ.

Το Bitcoin υποχώρησε από το τελευταίο υψηλό ρεκόρ του, εν μέσω μιας εντεινόμενης συζήτησης σχετικά με το εάν η ανοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ένδειξη κερδοσκοπίας στις παγκόσμιες αγορές.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα σημείωσε πτώση έως και 5,6% στις συναλλαγές στην Ασία την Παρασκευή, προτού εξισορροπήσει ένα μέρος της διολίσθησης για να σταθεροποιηθεί στα 67.300 δολάρια τα ξημερώμα στη Σιγκαπούρη. Το Bitcoin χθες έφτασε σε ιστορικό υψηλό καθώς η τιμή του είχε φτάσει τα 73.798 δολάρια.

Τα στοιχήματα για χαλαρότερη νομισματική πολιτική από πλευράς της Federal Reserve, βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα ράλι σε μετοχές, ομόλογα και crypto τους τελευταίους μήνες, αλλά οι επενδυτές επανεξετάζουν τις προοπτικές μετά από ενδείξεις επίμονης πληθωριστικής πίεσης στις ΗΠΑ.

Προβλήματα στον ορίζοντα;

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of America, Μάικλ Χάρτνετ, ανέφερε ότι οι αγορές παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά «φούσκας» ύστερα από τα ρεκόρ των τιμών από τις αποκαλούμενες μετοχές των «Υπέροχων Επτά» του κλάδου της τεχνολογίας και τα υψηλά όλων των εποχών στα κρυπτονομίσματα.

Τα σχόλια του τροφοδότησαν τη συζήτηση στη Wall Street σχετικά με το εάν πολλοί τομείς της αγοράς είναι ευάλωτοι σε έντονες διακυμάνσεις. Για το Bitcoin, οι υποστηρικτές του επισημαίνουν τα περίπου 12 δισ. δολάρια καθαρών εισροών σε ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ.

Παράλληλα, μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, δείχνει ένα άλμα στις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ και ενθάρρυνε τις ανησυχίες ότι η εκστρατεία της Fed να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με τον Τόνι Σίκαμορ, αναλυτή αγοράς στην IG Australia, το Bitcoin είναι «υποτιμημένο από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου ΗΠΑ, που ακολούθησαν τα «τσιμπημένα» δεδομένα για τον πληθωρισμό των τιμών παραγωγού».

Στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι κρυπτονομίσματα αξίας 526 εκατομμυρίων δολαρίων ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες - το μεγαλύτερο ποσό τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της CryptoQuant, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin - που είναι δημοφιλή στους κερδοσκόπους καθώς δεν έχουν καθορισμένη λήξη - εμφάνισαν μείωση.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά μετά τον αμερικανικό PPI

Η Swisscom εξαγοράζει τη Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ

Βρετανία: O Αυστραλός επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ δεν είναι ο πατέρας του bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider