Bitcoin: Ξεπέρασε τις 45.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ξεπέρασε τις 45.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια
Το crypto ξεπέρασε τις παγκόσμιες μετοχές και τον χρυσό κατά τη διάρκεια του 2023, αλλά παραμένει κάτω από το ρεκόρ της εποχής της πανδημίας του 2021, σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

Ποδαρικό με το δεξί κάνει στο 2024 το bitcoin καθώς ξεπέρασε τα 45.000 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια, ενώ εντείνεται η αναμονή για την έγκριση του ETF για την spot αγορά του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος.

Το κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε έως και 4,3% στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 6 Απριλίου 2022 και διαπραγματεύτηκε στα 45.355 δολάρια και άλλα token επίσης κέρδισαν με το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο, να καταγράφει άνοδο έως και 2,6%.

Το bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 20% από τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς η προθεσμία της 10ης Ιανουαρίου για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να δώσει την έγκριση της για το spot ETF Bitcoin πλησιάζει.

Υπάρχει φόβος μεταξύ ορισμένων επενδυτών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να χάσουν την ευκαιρία ενόψει της επικείμενης έγκρισης και οι επενδυτές άρχισαν «να αγοράζουν την 1η Ιανουαρίου, το πρώτο πράγμα το πρωί της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε στο Bloomberg ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας κοινωνικών συναλλαγών Alpha Impact. .

«Νεύρα από ατσάλι»

Οι επενδυτές σε options είχαν στοιχηματίσει πως το bitcoin θα αγγίξει τα 50.000 δολάρια, πυροδοτώντας έτσι την αισιοδοξία γύρω από το ETF.

Μια σημαντική διόρθωση είναι απίθανη δεδομένου του ευρύτερου bullish αισθήματος και του επερχόμενου halving, δήλωσε η Cici Lu McCalman, ιδρύτρια της συμβουλευτικής blockchain Venn Link Partners, αναφερόμενη στη διαδικασία που μειώνει την προσφορά του bitcoin. «Πιστεύω ότι οι επενδυτές θα χρειάζονταν ατσάλινα νεύρα για να σορτάρουν το bitcoin», είπε.

To halving έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και συμβαίνει μία φορά κάθε τέσσερα περίπου χρόνια. Το νόμισμα σημείωσε ρεκόρ μετά από κάθε ένα από τα τρία τελευταία halvings.

Η ανάκαμψη σχεδόν κατά 160% του bitcoin πέρυσι αντιστάθμισε εν μέρει μερικές από τις ζημιές που προκλήθηκαν από το απότομο κραχ του 2022 στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Το crypto ξεπέρασε τις παγκόσμιες μετοχές και τον χρυσό κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά παραμένει κάτω από το ρεκόρ της εποχής της πανδημίας του 2021, σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριετίες: Σπεύδουν σε αυξήσεις και αναδρομική αναγνώριση οι μεγάλες εταιρείες για να μην χάσουν το προσωπικό τους

Πράσινα τιμολόγια: Πού «κλείδωσαν» οι τιμές για τον Ιανουάριο – Τι πρέπει να ξέρετε

Εφορία: Ποιους βάζει στο «στόχαστρο» το 2024 - Από ελεγκτικό κόσκινο 72.885 υποθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider