Crypto: Η Βρετανία επιβεβαιώνει τα σχέδια για ρύθμιση της αγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto: Η Βρετανία επιβεβαιώνει τα σχέδια για ρύθμιση της αγοράς
Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα τα σχέδια να προχωρήσει στη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, ανακοινώνοντας σε έγγραφο διαβούλευσης πως αναμένεται να θεσπίσει επίσημη νομοθεσία για τις crypto διαστηριότητες το 2024. 

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα τα σχέδια να προχωρήσει στη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, ανακοινώνοντας πως αναμένεται να θεσπίσει επίσημη νομοθεσία για τις crypto δραστηριότητες το 2024, όπως αναφέρεται σε έγγραφο διαβούλευσης

Σύμφωνα με το CNBC, η κυβέρνηση αναφέρει πως στοχεύει να φέρει έναν αριθμό από crypto δραστηριότητες κάτω από το ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο στο οποίο υπόκεινται τράπεζες και άλλες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παρουσιάζω αυτές τις τελικές προτάσεις για τις ρυθμίσεις κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων στην Βρετανία εξ ονόματος της κυβέρνησης», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Andrew Griffith, υπουργός οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ανυπομονώ η δουλειά μας στον συγκεκριμένο τομέα, να κάνει το όραμά μας μία πραγματικότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο ως ένα παγκόσμιο hub για την crypto τεχνολογία».

Οι προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν πιο αυστηρούς κανόνες για συναλλαγές, θεματοφύλακες που αποθηκεύουν crypto για λογαριασμό των πελατών και εταιρείες δανεισμού κρυπτονομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intralot: Από δικαιούχους δικαιωμάτων προτίμησης καλύφθηκε το 95,87% της ΑΜΚ

BriQ Properties: Αυξημένα κατά 14% τα έσοδα στο εννεάμηνο

Euronet: Αναβαθμίζει τα EFT/POS στα πρότυπα των απαιτήσεων της ΑΑΔΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider