Σε τροχιά για τα 28.000 δολάρια το Bitcoin - «Αέρας» ανόδου στα cryptos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τροχιά για τα 28.000 δολάρια το Bitcoin - «Αέρας» ανόδου στα cryptos
«Αέρας» ανόδου καθοδηγεί το Bitcoin μαζί με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα σήμερα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να ανάψει «πράσινο φως» για το πρώτο spot Bitcoin ETF.

«Αέρας» ανόδου καθοδηγεί το Bitcoin μαζί με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα σήμερα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ θα μπορούσε σύντομα να ανάψει «πράσινο φως» για το πρώτο spot Bitcoin ETF.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Bitcoin έχει γνωρίσει «άλμα» άνω του 3% το τελευταίο 24ωρο, ξεπερνώντας τα επίπεδα των 27.800 δολαρίων, με αποτέλεσμα το κρυπτονόμισμα να βρίσκεται σε τροχιά για τα 28.000 δολάρια, ήτοι πιο κοντά στα πρόσφατα υψηλά των 28.500 δολαρίων.

Αν και οι επιδόσεις των κρυπτονομισμάτων επηρεάζονται τόσο από τα μάκρο και τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των επιτοκίων, όσο και από την κρίση στη Μέση Ανατολή, φαίνεται πως επιστρέφουν στο προσκήνιο παράγοντες άμεσα συνδεδεμένοι με την αγορά των crypto.

Έτσι, στο επίκεντρο τίθεται η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχετικά με το spot Bitcoin ETF.

Παράλληλα, σήμερα το Ether κινείται 2% υψηλότερα στα 1.580 δολάρια, ενώ πλήθος αγοραστών δίνουν το «παρών» για μικρότερα tokens ή altcoins.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα funds που «σκανάρουν» τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Τράπεζες: Κρίσιμο 15ήμερο εξελίξεων, με το βλέμμα σε επενδυτική βαθμίδα – ΤΧΣ - ΕΚΤ

ΕΚΤ: Στο peak τα επιτόκια για ακόμα έναν χρόνο «εκτιμούν» οι οικονομολόγοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider