Γερμανία: «Άκυρο» στην Binance για άδεια επίσημης λειτουργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Άκυρο» στην Binance για άδεια επίσημης λειτουργίας
Ακόμα επεισόδιο στο «σίριαλ» με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto του κόσμου με ρυθμιστικές αρχές.

Οι ρυθμιστικές αρχές χρηματαγοράς της Γερμανίας απέρριψαν το αίτημα της Binance για την έγκριση άδειας λειτουργίας κρυπτονομισμάτων της εταιρείας στην ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο «σίριαλ» με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto του κόσμου με ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε μέσα στον Ιούνιο την Binance και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τσάνπενγκ Ζάο, για «πλέγμα εξαπάτησης» για την παράκαμψη των αμερικανικών νόμων. Η Binance αρνείται τις κατηγορίες.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή, BaFin, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται να σχολιάσει μεμονωμένες εταιρείες λόγω εμπιστευτικότητας.

Η Binance δήλωσε ότι δεν θα μοιραστεί λεπτομέρειες των συνομιλιών με τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις της BaFin». Έκανε λόγο για μια «λεπτομερή και συνεχή διαδικασία» και δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι διαθέτει «την κατάλληλη ομάδα και τα κατάλληλα μέτρα για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας με τις ρυθμιστικές αρχές στη Γερμανία».

Η BaFin το 2021 προειδοποίησε την Binance ότι κινδυνεύει να της επιβληθεί πρόστιμο επειδή προσέφερε ορισμένα ψηφιακά tokens σε πελάτες στη Γερμανία χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της H&M - Αύξηση 6% στις πωλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider