Bankman-Fried: Προς αναστολή τέσσερις κατηγορίες κατά του υπόδικου ιδρυτή της FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bankman-Fried: Προς αναστολή τέσσερις κατηγορίες κατά του υπόδικου ιδρυτή της FTX
Οι κατηγορίες, ωστόσο, απλώς αναστέλλονται μέχρι το 2024, δίνοντας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρκετό χρόνο για να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι όροι της συνθήκης έκδοσης ΗΠΑ-Μπαχάμες

Aίτημα για αφαίρεση πέντε κατηγοριών εναντίον του φερόμενου ως απατεώνα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, Sam Bankman-Fried, κατέθεσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας ξένου κυβερνητικού αξιωματούχου, αφού μια απόφαση δικαστηρίου στις Μπαχάμες έθεσε αμφιβολίες για το εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία για την άσκηση των κατηγοριών εναντίον του πρώην δισεκατομμυριούχου.

Η νομική ομάδα του Bankman-Fried είχε υποστηρίξει προηγουμένως ενώπιον δικαστών τόσο των ΗΠΑ όσο και των Μπαχαμών ότι οι κατηγορίες δεν ήταν μέρος του αρχικού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου είχε εκδοθεί από τις Μπαχάμες μήνες νωρίτερα. Ένας δικαστής από τις Μπαχάμες είπε ότι θα επανεξετάσει τα επιχειρήματα του ιδρυτή της FTX νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι κατηγορίες, ωστόσο, απλώς αναστέλλονται μέχρι το 2024, δίνοντας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρκετό χρόνο για να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι όροι της συνθήκης έκδοσης ΗΠΑ-Μπαχάμες και να ικανοποιήσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης των Μπαχάμες.

Αυτό σημαίνει ότι η νομική ομάδα του Bankman-Fried πιθανότατα θα πρέπει τώρα να περιέλθει σε δύο νομικές διαμάχες: μία για να αντιμετωπίσει το αρχικό κατηγορητήριο για οκτώ κατηγορίες αργότερα αυτό το έτος και μία άλλη το 2024, για τις πέντε κατηγορίες που ζήτησαν να ανασταλούν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ Damian Williams διώκει τον Bankman-Fried. Αρχικά είχε κατηγορηθεί για οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για διάπραξη απάτης αλληλογραφίας και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, για τον ρόλο του στην φερόμενη ενορχήστρωση της κλοπής δισεκατομμυρίων δολαρίων περιουσιακών στοιχείων πελατών και την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX στα τέλη του 2022.

Ο Bankman-Fried έχει δηλώσει αθώος και αναμένεται να δικαστεί αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Samsung φέρνει στη ζωή την πρώτη κυρτή οθόνη gaming 49 ιντσών

Κέρδη για το ευρώ μετά από τις αποφάσεις της ΕΚΤ - Σε υψηλό μήνα έναντι του δολαρίου

ΑΔΜΗΕ: Καθαρά κέρδη 29,5 εκατ. το 1ο τρίμηνο - Αύξηση 311% στις επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider