Binance: Μήνυση της Επιτροπής Κεφαλαιογαράς των ΗΠΑ κατά του κορυφαίου ανταλλακτηρίου crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Μήνυση της Επιτροπής Κεφαλαιογαράς των ΗΠΑ κατά του κορυφαίου ανταλλακτηρίου crypto
Μήνυση κατά του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, κατέθσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), κατηγορώντας την για λειτουργία μιας παράνομης πλατφόρμας διαπραγματεύσεων στις ΗΠΑ και κατάχρηση κεφαλαίων πελατών.

Μήνυση κατά του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, κατέθσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), κατηγορώντας την για λειτουργία μιας παράνομης πλατφόρμας διαπραγματεύσεων στις ΗΠΑ και κατάχρηση κεφαλαίων πελατών.

Μάλιστα, στη μήνυση γίνεται αναφορά συγκεκριμένα στον Changpeng Zhao, τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο του Binance.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, η εταιρεία Sigma Chain ενεπλάκη σε διαπραγματεύσεις που υπέστησαν χειραγώγηση, με αποτέλεσμα ο όγκος του Binance να φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, το Binance εμπλέκεται σε «κατάφωρη παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί χρεογράφων και της προστασίας των επενδυτών και της αγοράς που παρέχουν αυτοί οι νόμοι».

Σημειωτέον ότι το ανταλλακτήριο βρίσκεται στο «στόχαστρο» των αμερικανικών Αρχών εδώ και καιρό. Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης εμπορευμάτων, τον Μάρτιο, κατηγόρησε το Binance και τον Zhao ότι παρέκαμψαν τους κανόνες της, ενώ το ανταλλακτήριο ερευνάται επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Στον απόηχο της είδησης, χθες, τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν «βουτιά». Το Bitcoin γνώρισε απώλειες άνω του 5%, υποχωρώντας κάτω από τα 26.000 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, με το Ether να χάνει επίσης 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου και του ευρώ η τουρκική λίρα

Goldman Sachs: Σε πολυετές σημείο καμπής οι ελληνικές τράπεζες - Αυξάνει τις τιμές στόχους - Τα 6+1 κρίσιμα ερωτήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider