Binance: «Παγώνει» προσωρινά τις συναλλαγές σε δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: «Παγώνει» προσωρινά τις συναλλαγές σε δολάρια
Μετά την ανακοίνωση, σημειώθηκε απότομη άνοδος στις εκροές από τα πορτοφόλια crypto του Binance, καθώς εκατομμύρια stablecoins σε δολάρια, όπως το tether και το USDC, έρεαν σε ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια ή μεμονωμένα πορτοφόλια.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θα αναστείλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις σε αμερικανικά δολάρια, όπως έκανε γνωστό χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον λόγο.

«Αναστέλλουμε προσωρινά τις τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια ΗΠΑ από τις 8 Φεβρουαρίου. Οι πελάτες που επηρεάζονται, ειδοποιούνται απευθείας». Η εταιρεία είπε ότι «το 0,01% των μηνιαίως ενεργών χρηστών μας μοχλεύει τα τραπεζικά εμβάσματα σε δολάρια» και πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να επανεκκινήσουμε την υπηρεσία το συντομότερο δυνατό» δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Binance.

Η κίνηση ισχύει μόνο για πελάτες εκτός ΗΠΑ που μεταφέρουν χρήματα προς ή από τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια.

Η καθαρή εκροή δολαρίων του Binance ήταν πάνω από 172 εκατ. δολάρια την ημέρα, με βάση τα στοιχεία της DefiLlama. Πρόκειται ωστόσο για μικρό χρηματικό ποσό για μια εταιρεία που έχει crypto-assets αξίας 42,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Arkham.

Οι πελάτες της θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα ή τρόπους πληρωμής για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα ενώ όσοι επηρεάζονται, θα περιμένουν εξελίξεις τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

State of the Union: Ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να περάσει λίγη από την αισιοδοξία του στους απογοητευμένους Αμερικανούς

Alpha Bank: Για 5η συνεχή χρονιά στο Bloomberg Gender-Equality Index

Κασκάρι (Fed): «Σήμα» επιπλέον αυξήσεων των επιτοκίων για τη μείωση του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider