FTX: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες έχει δεσμεύσει ψηφιακά assets 3,5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FTX: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες έχει δεσμεύσει ψηφιακά assets 3,5 δισ. δολαρίων
Τον έλεγχο όλων των ψηφιακών assets της FTX Digital Markets συνολικού ύψους 3,5 δισ. δολαρίων ανέλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες, λίγες μόνο ημέρες μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία στις αρχές Νοεμβρίου.

Τον έλεγχο όλων των ψηφιακών assets της FTX Digital Markets συνολικού ύψους 3,5 δισ. δολαρίων ανέλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες, λίγες μόνο ημέρες μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τις καταθέσεις του συνιδρυτή της FTX Sam Bankman-Fried ενώπιον των αμερικανικών δικαστικών αρχών, η δέσμευση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας έγινε καθώς υπήρχε ο κίνδυνος διασπάθισής τους ακόμα και μέσω κυβερνοεπιθέσεων.

Διαβάστε ακόμα - Bankman-Fried: Ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων - Θα τεθεί σε επιτήρηση στο πατρικό του

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που τέθηκαν υπό τον έλεγχο της Επιτροπής παραμένουν υπό τον αποκλειστικό έλεγχό μας» ανέφερε η εκτελεστική διευθύντρια της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες, Christina Rolle, ενώ την σκυτάλη αναμένεται να λάβει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας της Καραϊβικής, που θα αποφασίσει την επιστροφή των ψηφιακών assets σε πελάτες και πιστωτές της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι ιδρυτές της FTX, Sam Bankman-Fried και Gary Wang, δεν είχαν πλέον πρόσβαση στα tokens που δεσμεύθηκαν, ενώ το Bloomberg αναφέρει πως λίγες μόνο ώρες μετά την αίτηση κήρυξης πτώχευσης της FTX στις 11 Νοεμβρίου, περίπου 372 εκατ. δολάρια σε tokens έκαναν «φτερά» από το ανταλλακτήριο.

Συνολικά, οι εκροές από την το πρώτο 24ωρο μετά την αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 ανήλθαν στα 700 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Nansen.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Ετήσιες απώλειες 94% για το solana - «Θύμα» της κατάρρευσης της FTX

Χρεοκοπία FTX: Οι πελάτες θέλουν να έχουν λόγο στα assets

gazzetta
gazzetta reader insider insider