FTX: Θετικός στην έκδοση του στις ΗΠΑ ο Μπάνκμαν-Φρίντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FTX: Θετικός στην έκδοση του στις ΗΠΑ ο Μπάνκμαν-Φρίντ
Ο πρώην CEO και ιδρυτής του ανταλλακτηρίου crypto, βρίσκεται κρατούμενος στις Μπαχάμες. Στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει δια βίου φυλάκιση.

Ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φρίντ, δεν θα αντιταχθεί πλέον στην έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες μέρες αφότου προφυλακίστηκε στις Μπαχάμες εν αναμονή της ακρόασης της υπόθεσής του, αναφέρει το CNBC.

Ο πρώην δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο αυτή τη Δευτέρα για να παραιτηθεί επίσημα από τα δικαιώματά του έκδοσής του, ανοίγοντας το δρόμο στις ομοσπονδιακές αρχές για να εξασφαλίσουν την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Η έκδοση κρατουμένων ανάμεσα σε Μπαχάμες και ΗΠΑ ορίζεται από μια συνθήκη του 1991. Στην πράξη, η διαδικασία διαρκεί μήνες, αν όχι χρόνια, για να ολοκληρωθεί, επειδή οι κατηγορούμενοι έχουν πολλές πιθανότητες να ασκήσουν έφεση. Η νομική ομάδα του Μπάνκμαν-Φρίντ είχε αρχικά αναφέρει ότι σχεδίαζε να πολεμήσει την έκδοση τους στις ΗΠΑ.

Ο Μπάνκμαν-Φρίντ κατηγορήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, με τις κατηγορίες της απάτης, της συνωμοσίας για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ξεπλύματος χρήματος. Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με δια βίου φυλάκιση. Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της FTX αντιμετωπίζει επίσης ταυτόχρονες κατηγορίες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Επιτροπή Συναλλαγών Παραγώγων για παρόμοια αδικήματα- ότι εργάστηκε για να εξαπατήσει τους πελάτες της FTX, αποσπώντας δισεκατομμύρια δολαρίων από το 2019, τη χρονιά που ιδρύθηκε το ανταλλακτήριο crypto της FTX.

Στην καρδιά της αυτοκρατορίας του Μπάνκμαν-Φρίντ ήταν η Alameda Research, ένα hedge fund κρυπτογράφησης που οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησε χρήματα πελατών της FTX, για να συμμετάσχει σε συναλλαγές που έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια.

Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ για την FTX: Η δίωξη του Μπάνκμαν-Φριντ θα κριθεί από την πρόθεση εξαπάτησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider