WSJ για την FTX: Η δίωξη του Μπάνκμαν-Φριντ θα κριθεί από την πρόθεση εξαπάτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ για την FTX: Η δίωξη του Μπάνκμαν-Φριντ θα κριθεί από την πρόθεση εξαπάτησης
Ο 30χρονος φαίνεται να υποστηρίζει πως παρά το ότι οι λανθασμένες επιλογές του και η ελλιπή κρίση του οδήγησαν στην κατάρρευση της FTX, εντούτοις δεν αναγνωρίζει πως προέβη σε παράνομες δράσεις.

Στις δικαστικές εξελίξεις και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο συνιδρυτή της FTX.com, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την WSJ, ο 30χρονος επενδυτής, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος μετά από την κατάρρευση της εταιρείας η οποία δομικά ζει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζει πως παρά το ότι οι λανθασμένες επιλογές του και η ελλιπή κρίση του οδήγησαν στην κατάρρευση της FTX, εντούτοις δεν αναγνωρίζει πως προέβη σε παράνομες δράσεις.

Εάν η υπόθεση του Μπάνκμαν-Φριντ οδηγηθεί σε δίκη, οι συνήγοροι του μπορεί να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω επιχείρημα ενώπιων του δικαστηρίου. Οι εισαγγελείς θα πρέπει να καταρρίψουν το εν λόγω σκεπτικό, αποδεικνύοντας πως ο 30χρονος επενδυτές παρενέβη εν γνώση του και ηθελημένα τον νόμο.

«Δεν μπορείς να διαπράξεις κατά λάθος ένα έγκλημα» ανέφερε ο Άντρει Σπέκτορ, πρώην εισαγγελέας στην WSJ.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελικές αρχές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν απαγγείλει βαριές κατηγορίες εις βάρος του Μπάνκμαν-Φριντ.

Οι κατηγορίες αφορούν προσπάθεια απάτης μέσω μεταφοράς κεφαλαίων, για παραβίασης της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρήματος και -κυρίως- συνομωσία για την εξαπάτηση των ΗΠΑ και των χρηματοπιστωτικών εποπτικών αρχών.

Σύμφωνα με το CNBC, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως ο Μπάνκμαν-Φριντ έχει ξεκινήσει την εγκληματική του δραστηριότητα από το 2019 και πως από το 2020 συνωμοτούσε για την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κάνοντας παράνομες δωρεές σε υποψήφιους πολιτικούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Με μεθόδους ΙRS ο έλεγχος στις συναλλαγές - Στο τραπέζι σχέδιο επιβολής φόρου 15% στα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider