Κρυπτονομίσματα: Η κατάρρευση της FTX έφερε χρεοκοπία hedge fund, ύψους 36 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Η κατάρρευση της FTX έφερε χρεοκοπία hedge fund, ύψους 36 εκατ. δολαρίων
Η  Orthogonal Trading είχα λάβει δάνειο 31 εκατ. σε αμερικανικά δολάρια.

Η κατάρρευση της FTX.com συνεχίζει να προκαλεί «κανόνια» στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το hedge fund Orthogonal Trading να πτωχεύει για χρέος 36 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, h Orthogonal Trading με έδρα το Σίδνεϊ ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «οι δραστηριότητές της επηρεάστηκαν σοβαρά από την κατάρρευση του FTX» και μπορεί να αποπληρώσει ένα δάνειο ύψους 10 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα. Αυτό με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα η πλατφόρμα Maple που διαχειρίζεται το πρωτόκολλο DeFi να εκδώσει ειδοποίηση αθέτησης πληρωμών για όλους τους ενεργούς πιστωτές του αμοιβαίου κεφαλαίου.

H ανακοίνωση του Orthogonal Trading είναι το τελευταίο παράδειγμα για το πλήγμα που δέχθηκαν τα hedge funds που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων από την ξαφνική κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ τον Νοέμβριο. Το FTX είχε προσελκύσει τόσο θεσμικούς επενδυτές του χώρου όσο και πολλά hedge funds τα οποία μετά την χρεοκοπία του διαπίστωσαν ότι τα κεφάλαιά τους ήταν εγκλωβισμένα.

Συνολικά, η Orthogonal Trading είχε συνάψει δάνεια 31 εκατ. δολαρίων στο σταθερό νόμισμα USDC και άλλα 4,9 εκατ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα Ether.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνδεόμενη οντότητα, Orthogonal Credit, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία λειτουργεί «ξεχωριστά» από την Orthogonal Trading, και δηλώνει «σοκαρισμένη και απογοητευμένη» από το γεγονός και ότι δεν γνώριζε για το πλήγμα στην αδελφή οντότητα. «Μείνουμε άφωνοι από την έκταση της έκθεσης και της θέσης ρευστότητας του βιβλίου εργασιών της Orthogonal Trading», αναφέρει η Orthogonal Credit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Η Nexo αποχωρεί από την αγορά των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider