Κρυπτονομίσματα: «Κανόνι» και της BlockFi μετά την FTX; - Κλυδωνίζεται η αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: «Κανόνι» και της BlockFi μετά την FTX; - Κλυδωνίζεται η αγορά
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η crypto-τράπεζα BlockFi προετοιμάζεται για να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.  

Το «ωστικό κύμα» που προκλήθηκε από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX συνεχίζει να συγκλονίζει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως η crypto-τράπεζα BlockFi προετοιμάζεται για να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Άλλο 1% χάνει τις τελευταίες 24 ώρες το bitcoin, διολισθαίνοντας πλέον στα επίπεδα των 16.800 δολαρίων, όντας στα 21.000 όταν άρχισαν οι ανησυχίες για την FTX, αν και ακόμα παραμένει πάνω από τα χαμηλά των σχεδόν 15.500 δολαρίων που κατρακύλησε αμέσως μετά την χρεοκοπία της εταιρείας.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε την Τρίτη ότι η BlockFi σχεδιάζει να απολύσει μερικούς από τους εργαζομένους της ενώ προετοιμάζεται για μια πιθανή αίτηση πτώχευσης, όπως αναπαράγει το Marketwatch.

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι έχει σημαντική έκθεση στην FTX και άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες και ότι προσωρινά αναστέλλει πολλές από τις δραστηριότητές του.

Η συσχέτιση μεταξύ ψηφιακών assets και μετοχών έχει καταρρεύσει στον απόηχο των ανησυχιών για την κατάρρευση της FTX και των επιπτώσεών της στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Ο δείκτης της CoinDesk, ο οποίος παρακολουθεί τα σημαντικότερα crypto, έχει υποχωρήσει περίπου 18% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, ενώ οι δείκτες της Wall Street έχουν σημειώσει άνοδο.

Πέρα από το bitcoin, το ether που είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, υποχώρησε περίπου 3% τις τελευταίες 24 ώρες.

Μικρότερα κρυπτονομίσματα, ή altcoins, χτυπήθηκαν επίσης, με το Cardano να υποχωρεί 1,6% και το Dogecoin να υποχωρεί κατά 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Τριγμοί και ανησυχία μετά την FTX - Έχει μέλλον η αγορά χωρίς ποσοτική χαλάρωση;

Κρυπτονομίσματα: «Σφυροκόπημα» στο Solana λόγω FTX

Καθησυχαστικός ο CEO της Crypto.com μετά την χρεοκοπία της FTX: «Εξαιρετικά ισχυρός ο ισολογισμός μας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider