Κρυπτονομίσματα: «Σφυροκόπημα» στο Solana λόγω FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: «Σφυροκόπημα» στο Solana λόγω FTX
Στη δίνη του κυκλώνα FTX βρίσκεται και το κρυπτονόμισμα Solana, γνωστό και ως βασικός ανταγωνιστής του ether, σύμφωνα με το Reuters. 

Στη «δίνη του κυκλώνα» FTX βρίσκεται και το κρυπτονόμισμα Solana, ένας από τους ανταγωνιστής του ether, σύμφωνα με το Reuters.

Το Solana έχει δεχθεί το ισχυρότερο «πλήγμα» από κάθε άλλο κρυπτονόμισμα μετά την κατάρρευση της FTX. Αξιοσημείωτο είναι πως το εν λόγω κρυπτονόμισμα έχαιρε ειδικής μνείας από τον Sam Bankman-Fried, προ του τέλους της αυτοκρατορίας του την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, έχει χάσει πάνω από το 53% της αξίας του από τις 2 Νοεμβρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι νέες αναταραχές στον κλάδο, μετά τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η πλατφόρμα FTX. Ο διευθύνων σύμβουλος της Laguna Labs σχολίασε στο Reuters πως «το πλέον αθώο θύμα των τωρινών αναταραχών στην αγορά κρυπτονομισμάτων, δεν είναι άλλο από το οικοσύστημα Solana», ενώ εκτιμά πως προφανώς η FTX και η Alameda Research πρέπει να προχώρησαν σε μαζική πώληση του κρυπτονομίσματος στην προσπάθεια τους να αντλήσουν ρευστότητα.

Έχει δε δημιουργηθεί τάση φυγής από το blockchain της Solana τόσο από επενδυτές, όσο και από δημιουργούς εφαρμογών, καθώς ο αριθμός των SOL tokens που έχουν κατατεθεί έχουν μειωθεί σε 24,74 εκατ. από 68,2 εκατ. που ήταν τον Ιούνιο. To εν λόγω blockchain χρησιμοποιείται ως επί τω πλείστον για αποκεντρωμένες χρηματοπιστωτικές εφαρμογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καθησυχαστικός ο CEO της Crypto.com μετά την χρεοκοπία της FTX: «Εξαιρετικά ισχυρός ο ισολογισμός μας»

H Binance θέλει ξεκάθαρους κανόνες για τα crypto, μετά από το ναυάγιο της FTX - Προσπάθεια ανάκαμψης για το bitcoin

Χρεοκοπία FTX: Τομ Μπρέιντι, Ζιζέλ και Στεφ Κάρι ανάμεσα σε αυτούς που μπορεί να χάσουν πολλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider