Πάνω από $70 δισ. έχασαν στο 24ωρο τα κρυπτονομίσματα - Το βλέμμα στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από $70 δισ. έχασαν στο 24ωρο τα κρυπτονομίσματα - Το βλέμμα στην Fed
Κάτω από τα 18.500 δολάρια υποχώρησε το Bitcoin, καθώς το «βλέμμα» των επενδυτών έχει στραφεί στο νέο κύμα περιοριστικής νομισματικής πολιτικής.

Κάτω από τα 18.500 δολάρια υποχώρησε το πρωί της Δευτέρας, το Bitcoin, καταγράφοντας πτώση κοντά 8% έως τα 18.370 δολάρια, φέρνοντας το επιδραστικότερο κρυπτονόμισμα της αγοράς στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2020, καθώς το «βλέμμα» των επενδυτών έχει στραφεί στο νέο κύμα περιοριστικής νομισματικής πολιτικής που αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα στο διεθνές στερέωμα.

Παράλληλα και το Ether βρέθηκε να κινείται σε χαμηλά δύο μηνών, υποχωρώντας κοντά 10% στην προσπάθεια του να διατηρήσει τον πήχη στα 1.300 δολάρια, καθώς ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του «συγγενούς» blockchain, Ethereum και έτσι η ώθηση που είχε λάβει το τελευταίο διάστημα εξανεμίζεται. Παρόμοια πορεία ακολούθησαν τα κρυπτονομίσματα όπως το XRP και το Polkadot με απώλειες κοντά 13% και 10%, γύρω από τα 0,34962 δολάρια και 6,200 δολάρια αντίστοιχα.

Η υποχώρηση στην τιμή του XRP έπεται δημοσιευμάτων πως η Ripple Labs, εταιρεία με την οποία συνδέεται το κρυπτονόμισμα, καθώς και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) επιθυμούν την έκδοση άμεσης απόφασης στη δικαστική διαμάχη για το κατά πόσο η στάση της Ripple να υποστηρίζει πως το XRP δεν αποτελεί πάγιο που να υπάγεται σε ρυθμιζόμενη αγορά ήταν «απερίσκεπτη».

Το ενδιαφέρον όλων αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται στην εκτιμώμενη μεγάλη άνοδο που ετοιμάζεται να ανακοινώσει αυτή την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις που πλήττουν και τις ΗΠΑ. Τα υψηλότερα κόστη δανεισμού απομυζούν την ρευστότητα στην οποία στηρίζεται ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα και η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει το επίπεδο των επιτοκιών της χώρας αυτή την εβδομάδα, με τους αναλυτές να περιμένουν διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως πάνω από 70 δισ. δολαρίων έχουν χαθεί από την αξία των ψηφιακών token το τελευταίο 24ωρο, φέρνοντας την αξία των κρυπτονομισμάτων στα 941 δισ. δολάρια, επίπεδο που πόρρω απέχει από το ζενίθ των 3 τρισ. δολαρίων του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες στο Χρηματιστήριο με απαξιωτικό τζίρο

Ευρωαγορές: Φόβοι για ύφεση και επιτόκια «κοκκινίζουν» τους δείκτες

Ημέρα-σταθμός για τα κρυπτονομίσματα - Ιστορική αναβάθμιση στο Ethereum

gazzetta
gazzetta reader insider insider