Bitcoin: «Σταθερά» πάνω από τα 22.000 δολάρια με την αναβάθμιση του Ethereum ενόψει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: «Σταθερά» πάνω από τα 22.000 δολάρια με την αναβάθμιση του Ethereum ενόψει
Αφού έπεσε κάτω από τα 19.000 δολάρια την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο, το bitcoin έκτοτε έχει αυξηθεί γύρω στο 17%.

Τελευταία ενημέρωση 17:24

Πάνω από τα 22.000 δολάρια διαπραγματεύεται την Δευτέρα το bitcoin καθώς συνεχίζει ένα ράλι διάρκειας μιας εβδομάδας ενόψει την πληθωριστικών στοιχείων για τις ΗΠΑ αλλά και την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του ανταγωνιστικού δικτύου Ethereum.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο φτάνει τα 22.465 δολάρια με άνοδο 3,80% στις 17:20 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Αφού έπεσε κάτω από τα 19.000 δολάρια την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο, το bitcoin έκτοτε έχει αυξηθεί γύρω στο 17%, σε συγχρονισμό με την άνοδο της αμερικανικής αγοράς μετοχών την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς συσχετίζεται στενά με αυτές και ιδιαίτερα με το Nasdaq, και συχνά κινείται υψηλότερα όταν ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας ενισχύεται.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων προσβλέπουν ακόμα στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου που πρόκειται να δημοσιευτεί την Τρίτη, για να δουν την κατεύθυνση του πληθωρισμού η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής από την Fed.

Οι μετοχές έχουν δεχτεί πιέσεις φέτος καθώς η Fed αύξησε τα επιτόκια για να προσπαθήσει να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι επίσης περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα, με σχεδόν 2 τρισ. δολάρια να έχουν «κάνει φτερά» από την αγορά από το ιστορικό υψηλό τον Νοέμβριο. Το bitcoin συγκεκριμένα έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος.

Αυτή η πτώση οφείλεται επίσης σε ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης βασικών projects αλλά και πτωχεύσεων που έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον χώρο.

Εντωμεταξύ, το δίκτυο Ethereum θα ολοκληρώσει την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση με τον τίτλο Merge. Αυτό θα μετατρέψει το blockchain του Ethereum από proof-of-work σε proof-of-stake και θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του δικτύου.

Οι υποστηρικτές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη χρήση του ether, του token που «τρέχει» στο Ethereum.

Ωστόσο, αναλυτές προειδοποιούν ότι η αναβάθμιση δεν θα επιταχύνει απαραίτητα το δίκτυο Ethereum, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι αργό, ούτε θα μειώσει τα τέλη που σχετίζονται με τις συναλλαγές.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο ενθουσιασμός γύρω από το Merge έχει αυξηθεί. Από τότε που το ether έφτασε σε χαμηλά έτους στα μέσα Ιουνίου, η απόδοση για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε κατά πολύ το bitcoin. Το ether έχει αυξηθεί περισσότερο από 90% από τον Ιούνιο, ενώ το bitcoin έχει αυξηθεί λίγο περισσότερο από 20%, γεννώντας το ερώτημα αν και κατά πόσο έχει ήδη τιμολογηθεί η αναβάθμιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Ξανά πάνω από τις 20.000 δολάρια - Η μεγαλύτερη άνοδος του τελευταίου μήνα

Bitcoin: «Δίνει μάχη» να κρατηθεί πάνω από τα 20.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider