Crypto-δισεκατομμυριούχος: Τα περισσότερα ανταλλακτήρια θα χρεοκοπήσουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto-δισεκατομμυριούχος: Τα περισσότερα ανταλλακτήρια θα χρεοκοπήσουν
Υπάρχουν «ορισμένα ανταλλακτήρια τρίτου επιπέδου που είναι ήδη κρυφά πτωχευμένα», είπε ο Bankman-Fried στο Forbes.

Πριν καλά-καλά τελειώσει ο «crypto-χειμώνας» και ορισμένα ανταλλακτήρια έχουν ήδη ξεμείνει από κεφάλαια, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX Sam Bankman-Fried.

Υπάρχουν «ορισμένα ανταλλακτήρια τρίτου επιπέδου που είναι ήδη κρυφά πτωχευμένα», είπε ο Bankman-Fried στο Forbes. Η περιουσία του 30χρονου έχει υποστεί σημαντική μείωση φέτος καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει καταρρεύσει, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στα 8,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έχασε το 58% της αξίας του το β’ τρίμηνο του έτους, φέρνοντάς το σε πορεία για τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοσή του από το 2011.

Έπεσε κάτω από τα 19.000 δολάρια την Πέμπτη, πολύ μακριά από ιστορικό υψηλό σχεδόν στα 69.000 δολάρια. Το bitcoin οδήγησε στη διολίσθηση της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων, της οποίας η συνολική αποτίμηση βρίσκεται τώρα κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, από την κορύφωσή του τον Νοέμβριο του 2021 που ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια.

Το FTX του Bankman-Fried έχει θεωρηθεί ως πιστωτικός μηχανισμός έσχατης ανάγκης στον χώρο των crypto - που σημαίνει ότι έχει δανείσει σε ανταλλακτήρια στα όρια της κατάρρευσης - με το CNBC να αναφέρει ότι είναι κοντά σε μια συμφωνία για την αγορά του ανταγωνιστικού BlockFi για περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ο Bankman-Fried ισχυρίζεται ότι υπάρχουν περισσότερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων που πιθανότατα θα «πιάσουν πάτο».

«Υπάρχουν εταιρείες που βασικά έχουν ξεφύγει πολύ και δεν είναι πρακτικό να τις σταματήσουμε για λόγους όπως μια σημαντική τρύπα στον ισολογισμό, ρυθμιστικά ζητήματα ή ότι δεν έχει απομείνει και πολλή επιχείρηση για να σωθεί», δήλωσε χωρίς να κατονομάζει συγκριμένες εταιρείες.

Ο δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, έχει περιγράψει την τρέχουσα «κατρακύλα» των κρυπτονομισμάτων ως μια επανάληψη της φούσκας dotcom στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Τα crypto περνούν την ηρεμία που πέρασε το πρώιμο διαδίκτυο», είπε ο Cuban. Ο χώρος αυτή τη στιγμή έχει κολλήσει σε μια «φάση μίμησης» όπου υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες με πολύ λίγες νέες χρησιμότητες. Όπως και ο Bankman-Fried, προέβλεψε ότι οι περισσότερες εταιρείες θα αποτύχουν.

Καταλήγοντας, προειδοποίησε πως όσοι «αντιγράφουν ό,τι έχουν όλοι οι άλλοι, θα αποτύχουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Η Voyager Digital ανέστειλε αναλήψεις, συναλλαγές, καταθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider