Bitcoin: «Παλεύει» με τα 20.000 δολάρια, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στα crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: «Παλεύει» με τα 20.000 δολάρια, καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στα crypto
Οι αναλυτές αναμένουν πως το bitcoin «αναμένεται να κινείται μεταξύ των 17.000 και των 22.000 δολαρίων για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Πέριξ των 20.000 κινείται για την Τετάρτη το bitcoin, συνεχίζοντας τις νευρικές κινήσεις στο πλαίσιο των μεγάλων πιέσεων που έχουν δεχθεί τα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin έχανε 0,91% στα 20.069 δολάρια, έχοντας νωρίτερα γράψει χαμηλό ημέρας στα 19.841 δολάρια και υψηλό στα 20.056 δολάρια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το ethereum, υποχωρεί 3,95% στα 1.114 δολάρια.

Τι λένε οι ειδικοί

Όπως σημειώνει το CNBC, το bitcoin κινείται σε ένα περιορισμένο εύρος τιμών τις τελευταίες 2 εβδομάδες, αδυνατώντας να ξεπεράσει τα επίπεδα των 22.000 δολαρίων, εν μέσω των ανησυχιών που έχουν προκαλέσει στις διεθνείς αγορές οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και η ανησυχία για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση των επιτοκίων έρχεται καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να περιορίσουν τον υψηλό πληθωρισμό, αυξάνοντας όμως το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όπως δήλωσε ο Βιγιάι Αγιάρ, στέλεχος του ανταλλακτηρίου Luno, το bitcoin «αναμένεται να κινείται μεταξύ των 17.000 και των 22.000 δολαρίων για το επόμενο χρονικό διάστημα, δεδομένου του κλίματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις αγορές και καθώς η διαφαινόμενη νέα αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τον Ιούλιο θα συνεχίζει να επηρεάζει τα assets ρίσκου» όπως είναι τα κρυπτονομισμάτα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Υπάρχουν περιθώρια για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Bitcoin: Πτώση 2% σε 24 ώρες - «Συγκρατείται» στα επίπεδα των 21.000 δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider