«Μάχη» με τα 20.000 δολάρια για το bitcoin, παρά την πρόσκαιρη «αναλαμπή»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» με τα 20.000 δολάρια για το bitcoin, παρά την πρόσκαιρη «αναλαμπή»
Federal Reserve και bitcoin
Το bitcoin έχει χάσει περίπου 70% από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου και περίπου 57% από την αρχή του 2022.

Τελευταία ενημέρωση: 11:21

Πέριξ των επιπέδων των 20.000 δολαρίων κινείται στην αρχή της εβδομάδας το bitcoin, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να έρχεται από ένα Σαββατοκύριακο έντονης μεταβλητότητας, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά των 18 μηνών που κατέγραψε την Παρασκευή.

Το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το bitcoin χάνει 2,38% στα 20.013 δολάρια, ενώ νωρίτερα βρισκόταν κάτω από τα 20.000 δολάρια, με απώλειες που έφτασαν έως και το 3,75%.

Είχε προηγηθεί η άνοδος του την Κυριακή έως 7,6%, διασπώντας τα επίπεδα των 20.000 δολαρίων, ενώ το Σάββατο το bitcoin κινήθηκε στα 19.781 δολάρια.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή το bitcoin έφτασε να χάνει έως 16% στα 17.592 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί από τον Ιανουάριο του 2021.

Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto του κόσμου, το ethereum υποχωρεί τη Δευτέρα κοντά στα επίπεδα των 1.000 δολαρίων, χάνοντας 5,52% στα 1.076 δολάρια.

Άξιο αναφοράς είναι το πως το bitcoin έχει χάσει περίπου 70% από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου και περίπου 57% από την αρχή του 2022, μετέδωσε το CNBC.

Προς συνέχιση της μεταβλητότητας, λόγω των αυξήσεων στα επιτόκια

Η μεταβλητότητα στην αγορά των crypto και οι μεγάλες απώλειες που έχουν σημειώνει τους τελευταίους μήνες συνδέονται με την αναταραχή που έχουν επιφέρει στις διεθνείς αγορές οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Η Wall Street έκλεισε με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 2 ετών, εν μέσω του προβληματισμού για το ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) καθιστούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Οι κινήσεις στα crypto όπως και στις τεχνολογικές μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου, αντιδρούν με επιφυλάξεις όταν καταγράφονται σημαντικές αλλαγές στη νομισματική πολιτική, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τη μεταβλητότητα για το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Qantas Airways και Virgin Australia «βλέπουν» αύξηση των τιμών παρά τα υψηλά επίπεδα ζήτησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider