Το bitcoin πάνω από τα 31.000 δολάρια - Σταμάτησε η bear market για τα κρυπτονομίσματα;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το bitcoin πάνω από τα 31.000 δολάρια - Σταμάτησε η bear market για τα κρυπτονομίσματα;
Σύμφωνα με την Bitbank, κρίσιμο επίπεδο στήριξης για το δημοφιλέστερο crypto του κόσμου βραχυπρόθεσμα θα είναι τα 32.000 δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση 16.21

Συνέχεια στην άνοδο που καταγράφει από την αρχή της εβδομάδας δίνει το bitcoin, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να φαίνεται πως αφήνει πίσω του ένα αρνητικό Μάιο, όπου βρέθηκε να πέφτει έως και τα επίπεδα των 26.000 δολαρίων.

Το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin ενισχύεται 1,52% στα 31.746 δολάρια, ενώ νωρίτερα έφτανε να καταγράφει κέρδη έως και 3%.

Ωστόσο, ακόμα και με αυτή την άνοδο, το bitcoin απέχει πολύ από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου του 2021, όταν έφτασε λίγο πριν από τα 69.000 δολάρια.

Όπως δήλωσε ο Γούχια Ουασεγκάβα, αναλυτής της Bitbank στο MarketWatch, «η αγορά των κρυπτονομισμάτων φαίνεται πως εξέρχεται από την κύκλο της bear market».

Σημειώνεται πως ως bear market χαρακτηρίζεται η αγορά όταν η τιμή μιας ενός δείκτη πέφτει κατά τουλάχιστον 20% ή περισσότερο από τα υψηλά των 52 εβδομάδων.

Ο αναλυτές της Bitbank προσθέτει πως «κρίσιμο επίπεδο στήριξης βραχυπρόθεσμα θα είναι τα 32.000 δολάρια και μέχρι να καταφέρει να πιέσει αυτά τα επίπεδα, υπάρχει κίνδυνος για καθοδικές κινήσεις.

Εκτός του bitcoin, το ethereum σημειώνει άνοδο 1,29% στα 1.977 δολάρια, μένοντας κοντά στο πρόσφατο χαμηλό της bear market των 1.800 δολαρίων και απέχοντας πολύ από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 4.100 δολαρίων που σημείωσε τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Στα 124 δολάρια το brent μετά το εμπάργκο της ΕΕ -«Φωτιά» στα καύσιμα, στα 2,7 ευρώ η βενζίνη στην Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider