Το 40% των κατόχων bitcoin έχει «μπει μέσα», μετά το selloff των τελευταίων 6 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 40% των κατόχων bitcoin έχει «μπει μέσα», μετά το selloff των τελευταίων 6 μηνών
Την περασμένη εβδομάδα, οι συναλλαγές bitcoin ξεπέρασαν τα 3,15 δισ. δολάρια σε αξία, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Σημαντική επιδείνωση στις τσέπες των επενδυτών του bitcoin έχει επιφέρει η σημαντική πτώση του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος του κόσμου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με έρευνα της Glazznode, το 40% των κατόχων bitcoin έχει «μπει μέσα» σε σχέση με την επένδυση που είχε κάνει αγοράζοντας τα εν λόγω crypto.

Το σχετικό ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο μεταξύ των επενδυτών που αγόραζαν bitcoin από τον Νοέμβριο του 2021, όταν έφτασε στο ιστορικό υψηλό του κοντά στο 69.000 δολάρια.

Από τότε έως και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, το bitcoin έχει απωλέσει το 55% της αξίας του, κινούμενο αργά το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στα 31.712 δολάρια, με μικρή άνοδο.

Όπως μετέδωσε το CNBC, μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα το 15,5% όλων των κατόχων bitcoin έχει υποστεί ζημίες. Την περασμένη εβδομάδα, οι συναλλαγές bitcoin ξεπέρασαν τα 3,15 δισ. δολάρια σε αξία, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μια «ανάσα» από τα 30.000 δολάρια το bitcoin - Σε χαμηλά 11 μηνών με απώλειες 12%

gazzetta
gazzetta reader insider insider