Στην εξαγορά της ιαπωνικής Liquid προχωρά το ανταλλακτήριο crypto FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην εξαγορά της ιαπωνικής Liquid προχωρά το ανταλλακτήριο crypto FTX
Στην εξαγορά της Liquid, ενός εκ των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη την Ασία προχωρά το FTX, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Σαμ Μπανκμαν - Φριντ.

Στην εξαγορά της Liquid, ενός εκ των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη την Ασία προχωρά το FTX, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Σαμ Μπανκμαν - Φριντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία με έδρα στις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, το ακριβές ποσό που θα καταβάλει η FTX για την εξαγορά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ στην συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και η απόκτηση του Quoine Corporation, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα ανταλλακτήρια crypto που έλαβαν άδεια λειτουργίας από τις ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές το 2017.

Σύμφωνα με το CoinMarket, οι ημερήσιες συναλλαγές που διεκπεραιώνονται μέσω της Liquid ξεπερνούν τα 72 εκατ. δολάρια, ενώ κατά την διάρκεια του 2021 βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικές κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες κόστισαν το ποσό των 90 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της FTX, η εξαγορά της Liquid θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, αφού πρώτα δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το διοικητικό συμβούλιο αλλά και το συμβούλιο των μετόχων της εταιρείας.

«Μετά την εξαγορά της Liquid από την FTX, η Quoine θα ενσωματώσει σταδιακά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της FTX στα δικά της πακέτα προσφορών, ενώ οι υπάρχοντες Ιάπωνες πελάτες της FTX θα μεταφερθούν στην πλατφόρμα της Quoine», ανέφερε η Liquid σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, το ανταλλακτήριο FTX έκανε γνωστό πως μετά από έναν νέο γύρο χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε τα 32 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως το FTX δεν παρέχει απευθείας υπηρεσίες συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο δραστηριοποιείται στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μέσω του ανταλλακτηρίου FTX U.S.

Μεταξύ των funds που επένδυσαν στο FTX κατά τον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνονται οι Softbank, Tiger Global και Temasek, που ήδη συμμετέχουν και στο FTX U.S.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 32 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του ανταλλακτηρίου crypto FTX

Διαβόητος crypto απατεώνας ο συνιδρυτής της DeFi «Wonderland»

Goldman Sachs: «Δίκοπο μαχαίρι» η mainstream αποδοχή των crypto - Πώς συσχετίζονται με τα macro assets

gazzetta
gazzetta reader insider insider