Στα 32 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του ανταλλακτηρίου crypto FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 32 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση του ανταλλακτηρίου crypto FTX
Στα 32 δισ. δολάρια ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα.

Στα 32 δισ. δολάρια ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, παρά το γεγονός πως η παγκόσμια αγορά των crypto διανύει μία περίοδο έντονων αναταράξεων, με τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα να χάνουν σημαντικό κομμάτι της αξίας τους κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το CNBC, κατά τον τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης, το ανταλλακτήριο FTX -το οποίο ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Σαμ Μπάνκμαν Φριντ- κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 400 εκατ. δολαρίων, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως το ενδιαφέρον των επενδυτών για την συγκεκριμένη αγορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, επρόκειτο για τον τρίτο κατά σειρά κύκλο χρηματοδότησης του FTX μέσα στο τελευταίο εννεάμηνο.

Σημειώνεται πως το FTX -με έδρα στις Μπαχάμες- δεν παρέχει απευθείας υπηρεσίες συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο δραστηριοποιείται στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μέσω του ανταλλακτηρίου FTX U.S.

Μεταξύ των funds που επένδυσαν στο FTX κατά τον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνονται οι Softbank, Tiger Global και Temasek, που ήδη συμμετέχουν και στο FTX U.S.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαβόητος crypto απατεώνας ο συνιδρυτής της DeFi «Wonderland»

ΔΝΤ: Ενδεχόμενο περαιτέρω sell off σε μετοχές και crypto από την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής

Συνεχίζεται το sell-off στα crypto - Κατρακύλα 7% για το bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider