CEO Barrick Gold: Τα crypto δεν θα αντικαταστήσουν τον χρυσό ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Barrick Gold: Τα crypto δεν θα αντικαταστήσουν τον χρυσό ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό
Μπάρες χρυσού και Bitcoin
Την βεβαιότητα πως ο χρυσός θα παραμείνει στην φαρέτρα των επενδυτών ως το χρησιμότερο και πιο αποδοτικό εργαλείο εν μέσω της αύξησης του πληθωρισμού επισήμανε ο επικεφαλής της Barrick Gold Corp., Μαρκ Μπρίστοου

Την βεβαιότητα πως ο χρυσός θα παραμείνει στην φαρέτρα των επενδυτών ως το χρησιμότερο και πιο αποδοτικό εργαλείο εν μέσω της αύξησης του πληθωρισμού επισήμανε ο επικεφαλής της Barrick Gold Corp., Μαρκ Μπρίστοου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα κρυπτονομίσματα δεν διαθέτουν το momentum ώστε να αντικαταστήσουν το πολύτιμο μέταλλο ως επενδυτικό καταφύγιο.

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε μέσο ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης χρυσού παγκοσμίως, τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο θέλει τις τιμές του χρυσού να παραμένουν σταθερές φέτος, αν όχι να αυξηθούν, καθώς η προτίμηση των επενδυτών στο πολύτιμο μέταλλο παραμένει σταθερή, κάτι που ωστόσο δεν γίνεται και με τα κρυπτονομίσματα.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για μείωση των τιμών», υποστήριξε ο Μπρίστοου, σημειώνοντας πως κατά την διάρκεια του έτους η τιμή του χρυσού θα παραμείνει κοντά στα επίπεδα των 1.750-1.800 δολαρίων.

Η εκτίμηση του CEO της Barrick Gold, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις αρκετών εκ των αναλυτών της αγοράς, οι οποίοι τοποθετούν χαμηλότερα τον πήχη για το πολύτιμο μέταλλο εξαιτίας της διαφαινόμενης αύξησης των επιτοκίων εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Μπρίστοου, η φάση αβεβαιότητας -την οποία διέρχεται τα τελευταία δύο χρόνια η παγκόσμια οικονομία εξαιτίας της πανδημίας- αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» για το πολύτιμο μέταλλο.

«Κοιτάξτε τον χρυσό και την πολύτιμη φύση του. Δεν μπορείτε να τον εκτυπώσετε και δεν μπορείτε να τον δημιουργήσετε εξ αρχής», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Barrick Gold, συμπληρώνοντας πως «μπορείτε να φτιάξετε κρυπτονομίσματα αλλά όταν βρισκόμαστε σε μια δυναμική φάση όπως αυτή που βρισκόμαστε τώρα και ο κόσμος είναι αβέβαιος, αυτό είναι πάντα καλό για τον χρυσό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider