Η στρέβλωση και το λάθος στις τιμές των crypto σε Coinbase και CoinMarketCap

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η στρέβλωση και το λάθος στις τιμές των crypto σε Coinbase και CoinMarketCap
Νέος τεχνικό πρόβλημα στην Coinbase και CoinMarketCap στις τιμές των κρύπτο που επηρέασαν τους επενδυτές.

Στρέβλωση στην αγορά των crypto προκλήθηκε αργά την Τρίτη, όταν οι τιμές που αποτυπώνονται στην Coinbase και στον πάροχο δεδομένων CoinMarketCap έδειχναν άλλα δεδομένα, με πολλά token να δείχνουν αστρονομικά κέρδη που έκαναν τους επενδυτές είτε να μείνουν έκπληκτοι από τα τεράστια απροσδόκητα κέρδη είτε να αναρωτιούνται τι πραγματικά συνέβη.

Το ζήτημα έχει επιλυθεί, ανέφερε η CoinMarketCap.com σε δήλωση του, ενώ η Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, είπε το ίδιο στο Twitter, επισημαίνοντας ότι οι συναλλαγές δεν επηρεάστηκαν. Λίγα αργότερα, η Coinbase συμπλήρωσε ότι εξακολουθεί να διερευνά τις τιμές των assets και τις δυσκολίες στο trade στο Coinbase Wallet, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται τα assets που διαθέτουν στον κόσμο των crypto.

Καμία εταιρεία ωστόσο δεν εξήγησε τι πήγε στραβά και υπήρξε αυτή η στρέβλωση.

Ο Rosario Ingargiola, ιδρυτής της Bosonic, μιας πλατφόρμας για εκκαθάριση και διακανονισμό crypto ανέφερε στο Bloomberg, πως «όλοι συντονίζονται σε αυτές τις διαταραχές, στο βαθμό που όλοι χρησιμοποιούν την ίδια πηγή δεδομένων. Επομένως όταν υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα και οι τιμές είναι πραγματικά εκτός, αυτό μπορεί να δημιουργήσει συμπεριφορά αγέλης και να οδηγήσει σε επενδυτικές αποφάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως τεχνικά προβλήματα μαστίζουν εδώ και καιρό τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, με πολλά ανταλλακτήρια να αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με την επεξεργασία των συναλλαγών κατά τη διάρκεια περιοδών υψηλής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider