Βουτιά άνω του 20% για το bitcoin - Η τιμή έχασε 10.000 δολάρια σε 24 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά άνω του 20% για το bitcoin - Η τιμή έχασε 10.000 δολάρια σε 24 ώρες
Οι μεταβολές στα κρυπτονομίσματα έρχονται εν μέσω μιας περιόδου έντονης μεταβλητότητας για το σύνολο των αγορών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:40

Ραγδαία πτώση σημείωσε η τιμή του bitcoin το Σάββατο, σε μία ακόμη ένδειξη πως η αποστροφή προς το ρίσκο αρχίζει να κυριαρχεί στις αγορές. Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 42.296 δολάρια, προτού ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους. Αυτή την ώρα «αλλάζει χέρια» στα 47.322 δολάρια με πτώση άνω του 17%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε 24 ώρες η τιμή του Bitcoin υποχώρησε από τα 57.000 δολάρια στα 47.000 δολάρια, χάνοντας 10.000 δολάρια από την αξία της.

Βουτιά σημείωσε και η τιμή του ether, υποχωρώντας κατά περισσότερο από 17%, προτού περιορίσει τις απώλειες στο περίπου 10%. Η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε περίπου το 1/5 της αξίας της, η οποία υποχώρησε στα 2,2 τρισ. δολάρια. Αυτή την ώρα το Ether χάνει 15% στα 3.946 δολάρια.

Οι μεταβολές στα κρυπτονομίσματα έρχονται εν μέσω μιας περιόδου έντονης μεταβλητότητας για το σύνολο των αγορών. Ο αυξημένος πληθωρισμός αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να συσφίξουν την πολιτική τους, κάτι που απειλεί να μειώσει τη ρευστότητα που έχει δώσει ώθηση σε μια σειρά από assets.

Η παραλλαγή όμικρον του κορονοϊού είναι ακόμη ένας παράγοντας που τροφοδοτεί την αποστροφή προς το ρίσκο καθώς εγείρει ανησυχίες για το τι μπορεί να σημαίνει για το άνοιγμα των οικονομιών. Οι μετοχές παγκοσμίως έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 4% από το ρεκόρ του Νοεμβρίου, ενώ σε ράλι έχουν επιδοθεί τα assets που λειτουργούν ως ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως τα κρατικά ομόλογα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider