Κρυπτονομίσματα
23-07-2021 | 23:09

Έρευνα - Κρυπτονομίσματα: Το 13% των Αμερικανών αγόρασαν crypto τους τελευταίους 12 μήνες

Newsroom
Μοιράσου το
Έρευνα - Κρυπτονομίσματα: Το 13% των Αμερικανών αγόρασαν crypto τους τελευταίους 12 μήνες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σχεδόν 1 στους 10 Αμερικανούς επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Πρόκειται για ένα δείγμα της δημοτικότητας των ψηφιακών νομισμάτων όμως το bitcoin και το ethereum, αναφέρει. 

Συγκεκριμένα, το 13% των ερωτηθέντων αγόρασαν ή πραγματοποίησαν συναλλαγή σε crypto τους τελευταίους 12 μήνες, με το 61% αυτών να αγόρασαν κρυπτονομίσματα το τελευταίο εξάμηνο, σε σύγκριση με το 24% των Αμερικανών που επένδυσαν σε μετοχές, αναφέρεο το CNBC. 

Ενώ, τo 11% αυτών που δεν έχουν επενδύσει σε crypto δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό να αγοράσουν κρυπτονομίσματα εντός των επόμενων 12 μηνών. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα τείνουν να είναι νεότεροι και με μεγαλύτερη ποικιλομορφία, σε σχέση με το φύλο, την εθνικότητα και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με τους επενδυτές σε κλασικές μετοχές. 

Από την άλλη, από τους ερωτηθέντες, οι επενδυτές που διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχία τείνουν να προτιμούν τις μετοχές σε ποσοστό 51%, σε σχέση με αυτούς που προτιμούν τα crypto σε ποσοστό 45%. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.