Το Dogecoin «αξίζει» 50,5 δισ. δολάρια - Ξεπέρασε την Ford και την Kraft

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Dogecoin «αξίζει» 50,5 δισ. δολάρια - Ξεπέρασε την Ford και την Kraft
Πρόκειται για μέγεθος που προκαλεί εντύπωση, καθώς η συνολική αξία του Dogecoin ξεπερνάει την κεφαλαιακή αξία της Ford Motor (48,3 δισ. δολάρια) και την κεφαλαιακή αξία της Kraft Heinz (50,1 δισ. δολάρια). 

Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι του Dogecoin, το οποίο αν και δημιουργήθηκε ως... αστείο, πλέον βρίσκεται μεταξύ των εταιρειών που η αξία τους ξεπέρασε τα 50 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, η αξία των κρυπτονομισμάτων Doge που κυκλοφορούν στην αγορά εκτιμάται πως φτάνει τα 50,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Πρόκειται για μέγεθος που προκαλεί εντύπωση, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική αξία του Dogecoin ξεπερνάει την κεφαλαιακή αξία της Ford Motor (48,3 δισ. δολάρια) και την κεφαλαιακή αξία της Kraft Heinz (50,1 δισ. δολάρια).

Κανείς δεν θεωρεί ότι υπάρχει σύγκριση μεταξύ αυτών των εταιρειών και ενός κρυπτονομίσματος «meme» που δεν έχει καμία πρακτική αξία, όμως τονίζει την «έκρηξη» που σημειώνουν τα κρυπτονομίσματα αυτή την περίοδο στην χρηματιστηριακή αγορά.

insider

Την πρηγούμενη εβδομάδα το Dogecoin κατέγραψε άνοδο 400%, μοτίβο που αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα, με ώθηση από το hashtag #DogeDay καθώς οι fans - επενδυτές «γιορτάζουν» την 4η Απριλίου. Η σημερινή ημέρα, γνωστή και ως «4/20», είναι αφιερωμένη στην κάνναβη και αναμένεται να φέρει σημαντικά κέρδη για τις μετοχές - meme στην αμερικανική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider