Παραγγελία-μαμούθ από τη Sixt στη Stellantis

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραγγελία-μαμούθ από τη Sixt στη Stellantis
Τα στελέχη των Sixt και Stellantis κατά την υπογραφή της συμφωνίας (Πηγή: Stellantis)
Η SIXT και η Stellantis συμφώνησαν μια τεράστια αγορά που θα περιλαμβάνει έως και 250.000 οχήματα.

Η SIXT και η Stellantis ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει συμφωνία αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ βάσει της οποίας η SIXT θα μπορούσε να αγοράσει έως και 250.000 οχήματα για τον στόλο της για ενοικίαση στις χώρες που έχει παρουσία σε όλη την Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική τα επόμενα τρία χρόνια. Οι πρώτοι σημαντικοί όγκοι παραδόσεων θα πραγματοποιηθούν ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι πελάτες της SIXT θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από τις μάρκες της Stellantis, όπως Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, και Maserati. Οι παραδόσεις στη SIXT θα περιλαμβάνουν μια ποικιλία κατηγοριών, από αυτοκίνητα πόλης έως SUV, φορτηγά και βαν (συμπεριλαμβανομένων των 7 και 9 θέσεων), καθώς και μια πλήρη γκάμα κινητήρων (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία) με την πιο πρόσφατη τεχνολογία.

Συγκεκριμένες ποσότητες παραγγελιών, συνθέσεις παραγγελιών και ημερομηνίες παράδοσης πέραν των όγκων που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2024 μπορούν να συμφωνηθούν με ευελιξία μεταξύ των δύο εταιρειών, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του στόλου και τη ζήτηση.

Πηγή: Stellantis
Οι Αλεξάντερ Σιξτ, Ούβε Χόχγκερσουτς (Stellantis) και Κονσταντίν Σιξτ | Φωτογραφία: Stellantis

Επιπλέον, η Stellantis και η SIXT θα εξερευνήσουν πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των παραδόσεων από τη Stellantis, ο αριθμός των πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων στον στόλο ενοικίασης SIXT θα αυξηθεί σημαντικά και τα δεδομένα τηλεμετρίας όπως η στάθμη καυσίμου και τα χιλιόμετρα θα μπορούν να μεταδοθούν αυτόματα στη SIXT όταν επιστραφεί ένα όχημα.

Ο Κάρλος Ταβάρες, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, δήλωσε: «Με τη σημερινή ανακοίνωση με τη SIXT, εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας να προσφέρουμε στον πελάτη καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή μετακίνηση. Μέσα από τις εμβληματικές μάρκες μας, προσφέρουμε ένα όχημα που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε ανάγκη, τιμή και τρόπο ζωής. Αυτή η συνεργασία με τη SIXT δίνει τη δυνατότητα στους σημερινούς και δυνητικούς πελάτες της Stellantis να επιλέξουν τις νεότερες προσφορές μας. Είναι το απόλυτο test drive και ένα κρίσιμο σημείο ελέγχου για εμάς τα επόμενα χρόνια, καθώς η Stellantis μεταμορφώνεται σε μια εταιρεία τεχνολογίας βιώσιμης κινητικότητας».

Ο Κονσταντίν Σιξτ, Συνδιευθύνων Σύμβουλος της SIXT, συμπλήρωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε έναν μεγάλο αριθμό συναρπαστικών οχημάτων των μαρκών της Stellantis στο στόλο μας. Αυτή η συμφωνία με έναν προοδευτικό συνεργάτη παγκόσμιας εμβέλειας υπογραμμίζει την υπόσχεσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη επιλογή για όλες τις ανάγκες μετακίνησης τους. Μας δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική «ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», αφού έχουμε ήδη επιτύχει παγκόσμια αύξηση εσόδων σχεδόν 20% τους πρώτους εννέα μήνες του 2023. Αυτή η φιλοδοξία ισχύει για ευρωπαϊκές χώρες, αλλά φυσικά και για τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά ενοικίων στον κόσμο και η πιο σημαντική αγορά ανάπτυξης για την εταιρεία μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider