Stellantis: Αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stellantis: Αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων
Κάρλος Ταβάρες
Ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, θα ακολουθήσει μία διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030 της Stellantis περιλαμβάνει και διαφορετική φιλοσοφία στις επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη. Όπως ανακοινώθηκε, θα εγκαταλείψει το παραδοσιακό λόμπινγκ για χάρη μίας ανοικτής επικοινωνίας με τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη, όσον αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα αλλά και την ελευθερία των μετακινήσεων.

Η Stellantis, ο τέταρτος όμιλος διεθνώς σε πωλήσεις οχημάτων, θα αποχωρήσει στα τέλη του 2022 από την ACEA, το όργανο που εκπροσωπούσε τους Ευρωπαίους Κατασκευαστές Αυτοκινήτων σε συναντήσεις με την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και άλλα νομοθετικά ή εκτελεστικά όργανα στην Ευρώπη.

Αντ’ αυτού, η Stellantis θα δημιουργήσει το «Freedom of Mobility Forum», μία ετήσια συνάντηση για την αναζήτηση λύσεων σε θέματα όπως «η εξασφάλιση καθαρών, ασφαλώς και προσιτών τρόπων μετακίνησης με δεδομένη την υπερθέρμανση του πλανήτη». Το πρώτο φόρουμ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2023. «Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα, απαιτούν μία παγκόσμια προσέγγιση 360 μοιρών, η οποία θα περιλαμβάνει όσους θέλουν να συνεισφέρουν στη βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες.

Στο «Freedom of Mobility Forum» θα κληθούν να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας, πάροχοι κινητικότητας και τεχνολογίας, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες. Οι συζητήσεις γύρω από διάφορα θέματα θα ακολουθούν τις εξής αρχές: σφαιρική άποψη, αναζήτηση λύσεων στη βάση πραγματικών στοιχείων, διαφάνεια και σεβασμό κάθε άποψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider