Η Ford ιδρύει νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης μπαταριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ford ιδρύει νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης μπαταριών
H Ford σκοπεύει στην επιτάχυνση της έρευνας και της εξέλιξης μπαταριών με το νέο κέντρο αριστείας που ίδρυσε στις ΗΠΑ

Η έρευνα στην τεχνολογία των μπαταριών βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην αιχμή του δόρατος για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Ford, βασισμένη στην εμπειρία σχεδόν δύο δεκαετιών σε αυτόν τον τομέα, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου, παγκόσμιου κέντρου αριστείας με την ονομασία Ford Ion Park με στόχο την επιτάχυνση της έρευνας και εξέλιξης στον τομέα των μπαταριών, καθώς και στην τεχνολογία κυψελών, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής παραγωγής τους. Το Ford Ion Park θα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν.

Παράλληλα, συστήνεται ειδική ομάδα που έχει ως στόχο την παράδοση σε μεγάλους όγκους παραγωγής μπαταριών υψηλής τάσης και τη βελτίωση της αυτονομίας, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους για τους πελάτες. Το Ford Ion Park θα χρησιμοποιεί προηγμένο εξοπλισμό για την πιλοτική δοκιμή νέων μεθόδων παραγωγής που θα επιτρέψουν στη Ford να επεκτείνει γρήγορα επαναστατικά σχέδια κυψελών μπαταριών με πρωτοποριακά υλικά.

Η εταιρεία πραγματοποιεί μία επένδυση ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνεργατικό εργαστήριο (lab) που θα ανοίξει την ερχόμενη χρονιά με σκοπό τόσο την εξέλιξη και κατασκευή κυψελών και συστοιχιών μπαταριών ιόντων λιθίου και στερεάς κατάστασης, όσο και τη δοκιμή νέων μεθόδων στον τομέα της παραγωγής. Την ίδια στιγμή, η ομάδα θα βελτιστοποιήσει όλους τους τομείς της αξιακής αλυσίδας – από την εξόρυξη πρώτων υλών μέχρι την ανακύκλωση.

«Ήδη επεκτείνουμε την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες βιώνουν και επιθυμούν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων» δήλωσε ο Χάου Τάι-Τανγκ, Chief Product Platform & Operations Officer της Ford. «Η επένδυση σε περισσότερη έρευνα και εξέλιξη θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τη διαδικασία ώστε να προσφέρουμε περισσότερα, ακόμα καλύτερα, χαμηλότερου κόστους EV στους πελάτες με την πάροδο του χρόνου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider