H ηλεκτρική BMW iX3 ήρθε και κοστίζει από 64.200 ευρώ (pics & vid)

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H ηλεκτρική BMW iX3 ήρθε και κοστίζει από 64.200 ευρώ (pics & vid)
Τόσο λειτουργικά όσο και κοστολογικά, η νέα BMW iX3 αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση στη γκάμα του δημοφιλούς SUV X3.

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της X3, η iX3, ενσωματώνει όλες τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της βαυαρικής μάρκας, ώστε να είναι ιδιαίτερα αποδοτική, αποτελεσματική και εύχρηστη. Με το λανσάρισμα στη χώρα μας μάλιστα αποτελεί και τον προπομπό μιας νέας συνθήκης, σύμφωνα με την οποία τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν είναι ακριβότερα από τα συμβατικά αντίστοιχα. 

insider

Μια για όλα

Όπως εξήγησαν τα στελέχη της BMW Hellas, που αποκάλυψαν σήμερα σε σχετική online εκδήλωση το μοντέλο, η iX3 δεν είναι ένα όχημα απλά για αστική χρήση, αλλά ένα ιδιαίτερα πρακτικό SUV το οποίο μπορεί άνετα να παίξει το ρόλο του ενός και μοναδικού αυτοκινήτου μιας οικογένειας.

Αυτό η iX3 το καταφέρνει μέσω της μεγάλης αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, η οποία μπορεί να φτάσει στα 460 χιλιόμετρα, ταυτόχρονα με τη δυνατότητα ταχύτατης ανάκτησης ενέργειας από φορτιστές ισχύος έως 150 kWh συνεχούς ρεύματος.

insider

Για απολαυστική οδήγηση

H  iX3 είναι η πρώτη BMW με τον ηλεκτροκινητήρα πέμπτης γενιάς, ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε ένα ενιαίο κέλυφος μαζί με το αυτόματο κιβώτιο και τα σημαντικότερα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ αποδίδει 286 ίππους ισχύ και μέγιστη ροπή 400 Nm. Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποτελούν έκπληξη οι εντυπωσιακές επιδόσεις, με χαρακτηριστική την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, που επιτυγχάνεται σε μόλις 6,8’’. Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς, ενώ ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς δεν επιτρέπει την παραμικρή ολίσθηση σε οποιαδήποτε συνθήκη.

insider

Καθώς έχουμε ήδη οδηγήσει το μοντέλο στην Γερμανία, να αναφέρουμε ότι το νέο ηλεκτρικό SUV της BMW κινείται όχι μόνο τάχιστα αλλά και με χαρακτηριστική ααμεσότητα, ενώ καταφέρνει να ξεχωρίζει και στην αίσθηση οδήγησης, όπου ισορροπεί ιδανικά μεταξύ σπορτίφ συμπεριφοράς και άνεσης. Παρά το γεγονός ότι το βάρος είναι μεγαλύτερο των 2 τόνων.

insider

Στο εσωτερικό η γνωστή ατμόσφαιρα της Χ3 έχει ενισχυθεί με το αρτιότερο τεχνολογικά και λειτουργικά σύστημα multimedia της BMW, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου μέσω αφής, χειρονομιών αλλά και φωνητικά. Εξαιρετικό είναι και το σύστημα head-up display, που προβάλλει με μεγάλη ευρύτητα και ευκρίνεια όλες τις σημαντικές πληροφορίες ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού και σε εικονικά μεγάλη απόσταση ώστε να μην ενοχλεί.

insider

Οι χώροι της iX3 είναι ανάλογα πλουσιοπάροχοι με τις βενζινοκίνητες και ντιζελοκίνητες εκδόσεις της Χ3. Ο όγκος του πορτ μπαγκάζ ξεκινά από τα 510 λίτρα και φτάνει έως τα 1.560 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

insider

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ευκολίας είναι πλούσιος στη βασική έκδοση Inspiring και πραγματικά εντυπωσιακός στην Impressive.

insider

Με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της iX3 στη χώρα μας, η BMW Hellas τόνισε τον ταχύτατο μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς υπέρ της ηλεκτροκίνησης και φυσικά την ηγετική θέση της μάρκας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αμιγή μπαταρίας και υβριδικά plug in hybrid).

insider

Ηλεκτρική αλλά ανταγωνιστική

Η τιμή των 64.200 ευρώ της νέας BMW iX3 την καθιστά άμεσα συγκρίσιμη και σε πολλές περιπτώσεις φτηνότερη από ανάλογα ισχυρές ή και λιγότερο ισχυρές εκδόσεις της X3 με κινητήρες βενζίνης και diesel, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς με μια ανάγνωση του τιμοκαταλόγου της μάρκας. Μάλιστα, τα στελέχη της BMW Hellas υποσχέθηκαν ότι στο άμεσο μέλλον όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας θα είναι όχι μόνο ανάλογου, αλλά και χαμηλότερου κόστους από τα συμβατικά αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider