Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο
Η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων βελτιώνει την εικόνα της και νέα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στο top 10 των πιο πετυχημένων εμπορικά.

Το Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε αρκετές νέες εισόδους στο top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της ελληνικής αγοράς. Το νέο Hyundai i10, το επίσης πολύ πρόσφατο Peugeot 2008 αλλά και η Α Class στην εμπορική της ωριμότητα, δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική.

Από τις μάρκες η Toyota έχει τη μερίδα του λέοντος με 3 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων, ο λέων της Peugeot ακολουθεί δυναμικά με 2 μοντέλα και τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι Citroen, Hyundai, Renault, Mercedes και Opel.

Ολοκαίνουριο και εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το νέο 208 παραμένει αντίστοιχα πετυχημένο. Εκτός από τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με τον κωδικό e-208, που επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ολοκαίνουριο, το Corsa έκοψε κάθε δεσμό με το παρελθόν του χωρίς όμως να χάσει τη δημοφιλία του. Προσιτό και με πολλές εκδόσεις, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με την ονομασία Corsa-e.

Στο εννεάμηνο παραμένει πρώτο, ωστόσο το Σεπτέμβριο, καθώς πλέον υπάρχει διαθέσιμο μόνο το νέο μοντέλο και οι παραδόσεις του δεν είναι ακόμα απρόσκοπτες, έπεσε από την κορυφή το Σεπτέμβριο. Πλέον έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, αλλά μάλλον θα επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση.

Ανανεώθηκε πρόσφατα το ρηξικέλευθο SUV της Toyota και φαίνεται πως κερδίζει ακόμα περισσότερους θιασώτες. Πολύ δημοφιλής η full hybrid εκδοχή του, στην οποία μέχρι πρότινος δεν είχε ανταγωνισμό.

Το μικρομεσαίο premium μοντέλο κερδίζει συνεχώς δυναμική και μοιραία βρέθηκε στην κορυφή μετά το δεύτερο μισό του 2020. Οι πωλήσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές για το κόστος του, τέτοιες όμως είναι και οι προδιαγραφές του, με αποτέλεσμα να κερδίζει τη μάχη και του value for money.

Μπορεί το μικρότερο SUV της μάρκας να αποκαθήλωσε το μεγαλύτερο 3008 από τo top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της αγοράς, το αξίζει όμως και με το παραπάνω. Κορυφαία αισθητική και ποιότητα, συνδυάζονται με πολλές εκδόσεις εξοπλισμοί και κινητήρων.

Το δημοφιλές Clio κατάφερε το Σεπτέμβριο να μπει στο top 10 των πωλήσεων με το σπαθί του. Η νέα του έκδοση που ξεκίνησε τις πωλήσεις της μόλις πέρυσι είναι όμορφη, άνετη, πολύ καλά εξοπλισμένη και σε λογικές τιμές.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Citroen μόλις ανανεώθηκε. Παρότι είναι κοντά μας από το 2017 παραμένει εξαιρετικό σχεδιαστικά και αρέσει. Έχει πολλές εκδόσεις, μεγάλους χώρους και προσιτές τιμές. Οπότε, το top ten ήταν μονόδρομος.

Εντός του 2020 το μικρότερο των Toyota ξεπέρασε το Fiat Panda σε ταξινομήσεις και στέκεται αγέρωχο στην κορυφή της κατηγορίας Α. Πολύ οικονομικό και αξιόπιστο, δικαίως κερδίζει τις προτιμήσεις των νέων, κυρίως, οδηγών.

Ολοκαίνουριο το μικρότερο των Hyundai, άλλαξε εκ βάθρων εντός του 2020 διατηρώντας ωστόσο τους κινητήρες των 1.0 και 1.2 λίτρων. Καλύτεροι χώροι, εξαιρετικός εξοπλισμός για την κατηγορία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, του έδωσαν την εισαγωγική θέση προς την κορυφή.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:56

Γεωργιάδης: Αποκαλεί «Ραν ταν Πλαν» τον Ανδρουλάκη μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου

08:45

Η Ιαπωνία θέλει να ενταχτεί στον «Χρυσό Θόλο» του Τραμπ

08:37

Οπαδικό επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος από επίθεση με μαχαίρι

08:32

Το γεν υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2024

08:25

Τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες σε βομβαρδισμούς του Πακιστάν στο Αφγανιστάν

08:17

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Παραδίδει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή του

08:12

Κάλας στους FT: «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαιρέσουν την Ευρώπη»

08:06

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία - Σειρήνες στη βάση Ιντσιρλίκ

08:00

Οι 10 πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων για το 2026

07:50

Πώς να αναγνωρίσετε ένα deepfake

07:42

Όμιλος Σαράντη: Σε πλήρη επαγρύπνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Τα επόμενα σχέδια

07:34

Zalando: Προτεραιότητα η ελληνική αγορά για τον online retailer από τη Γερμανία

07:30

Έρχεται η νέα κλαδική σύμβαση σε επισιτισμό, τουρισμό και αρτοποιεία - Τι θα προβλέπει

07:24

Προσωρινή άδεια για πώληση ρωσικού πετρελαίου από ΗΠΑ

07:20

Γιατί οι πετρελαϊκές επενδύουν σε έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

07:16

ΑΒΑΞ: Τι σχεδιάζει (και γιατί) στο real estate - Τα projects σε Αττική, Θεσσαλονίκη και νησιά

07:12

«Κατά κύματα» μέτρα στήριξης σχεδιάζει η κυβέρνηση - Τα επόμενα βήματα

07:08

Τραμπ για Ιράν: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους αλήτες» - Αεροσκάφος των ΗΠΑ συνετρίβη στο Ιράκ

07:04

Ισχυρή παράσταση νίκης στη ΝΔ δίνει η Real Polls - Φουλ εσωστρέφεια με διαγραφή Οδυσσέα ξαφνικά ο Ανδρουλάκης

07:00

Οι επενδυτές επιμένουν τράπεζες - Η αγορά διάβασε Moody's - Το Commercial Hub και ο ΝΟΚ

23:55

Ιράν: Η χώρα δεν θέλει πλέον να της επιβάλουν τον πόλεμο

23:45

Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε 52% το πρώτο δίμηνο

23:30

Κατάρ: Το εργατικό δυναμικό στο κοίτασμα φυσικού αερίου North Field έχει μειωθεί κατά το ήμισυ

23:14

Μπέσεντ: Κανένα τίμημα δεν θα έκανε τον πόλεμο του Ιράν οικονομικά ασύμφορο

23:00

Βραζιλία: Ο Λούλα ανακοίνωσε μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στα καύσιμα

22:49

Μερτς: Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων στο εσωτερικό

22:42

Τσιάρας από την Agrotica 2026: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί πολιτική μας επιλογή

22:34

Αντιδράσεις βουλευτών στο Κογκρέσο για την αποστολή των τουρκικών F-16 στα Kατεχόμενα

22:19

Wall Street: Στις συμπληγάδες των Στενών του Ορμούζ

22:10

Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν και τη Χεζμπολάζ

gazzetta
gazzetta reader insider insider