Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο
Η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων βελτιώνει την εικόνα της και νέα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στο top 10 των πιο πετυχημένων εμπορικά.

Το Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε αρκετές νέες εισόδους στο top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της ελληνικής αγοράς. Το νέο Hyundai i10, το επίσης πολύ πρόσφατο Peugeot 2008 αλλά και η Α Class στην εμπορική της ωριμότητα, δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική.

Από τις μάρκες η Toyota έχει τη μερίδα του λέοντος με 3 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων, ο λέων της Peugeot ακολουθεί δυναμικά με 2 μοντέλα και τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι Citroen, Hyundai, Renault, Mercedes και Opel.

Ολοκαίνουριο και εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το νέο 208 παραμένει αντίστοιχα πετυχημένο. Εκτός από τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με τον κωδικό e-208, που επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ολοκαίνουριο, το Corsa έκοψε κάθε δεσμό με το παρελθόν του χωρίς όμως να χάσει τη δημοφιλία του. Προσιτό και με πολλές εκδόσεις, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με την ονομασία Corsa-e.

Στο εννεάμηνο παραμένει πρώτο, ωστόσο το Σεπτέμβριο, καθώς πλέον υπάρχει διαθέσιμο μόνο το νέο μοντέλο και οι παραδόσεις του δεν είναι ακόμα απρόσκοπτες, έπεσε από την κορυφή το Σεπτέμβριο. Πλέον έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, αλλά μάλλον θα επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση.

Ανανεώθηκε πρόσφατα το ρηξικέλευθο SUV της Toyota και φαίνεται πως κερδίζει ακόμα περισσότερους θιασώτες. Πολύ δημοφιλής η full hybrid εκδοχή του, στην οποία μέχρι πρότινος δεν είχε ανταγωνισμό.

Το μικρομεσαίο premium μοντέλο κερδίζει συνεχώς δυναμική και μοιραία βρέθηκε στην κορυφή μετά το δεύτερο μισό του 2020. Οι πωλήσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές για το κόστος του, τέτοιες όμως είναι και οι προδιαγραφές του, με αποτέλεσμα να κερδίζει τη μάχη και του value for money.

Μπορεί το μικρότερο SUV της μάρκας να αποκαθήλωσε το μεγαλύτερο 3008 από τo top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της αγοράς, το αξίζει όμως και με το παραπάνω. Κορυφαία αισθητική και ποιότητα, συνδυάζονται με πολλές εκδόσεις εξοπλισμοί και κινητήρων.

Το δημοφιλές Clio κατάφερε το Σεπτέμβριο να μπει στο top 10 των πωλήσεων με το σπαθί του. Η νέα του έκδοση που ξεκίνησε τις πωλήσεις της μόλις πέρυσι είναι όμορφη, άνετη, πολύ καλά εξοπλισμένη και σε λογικές τιμές.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Citroen μόλις ανανεώθηκε. Παρότι είναι κοντά μας από το 2017 παραμένει εξαιρετικό σχεδιαστικά και αρέσει. Έχει πολλές εκδόσεις, μεγάλους χώρους και προσιτές τιμές. Οπότε, το top ten ήταν μονόδρομος.

Εντός του 2020 το μικρότερο των Toyota ξεπέρασε το Fiat Panda σε ταξινομήσεις και στέκεται αγέρωχο στην κορυφή της κατηγορίας Α. Πολύ οικονομικό και αξιόπιστο, δικαίως κερδίζει τις προτιμήσεις των νέων, κυρίως, οδηγών.

Ολοκαίνουριο το μικρότερο των Hyundai, άλλαξε εκ βάθρων εντός του 2020 διατηρώντας ωστόσο τους κινητήρες των 1.0 και 1.2 λίτρων. Καλύτεροι χώροι, εξαιρετικός εξοπλισμός για την κατηγορία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, του έδωσαν την εισαγωγική θέση προς την κορυφή.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:33

Μεσσηνιακή Μάνη: 7 στάσεις που πρέπει να κάνετε

09:27

Βασικός προμηθευτής ενέργειας για τη ΝΑ Ευρώπη η Ελλάδα

09:12

Ρύθμιση 72 δόσεων για χρέη στο Δημόσιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

08:50

Τουρισμός: Ακριβό Αιγαίο, προσιτή Ευρώπη;

08:36

Ισχυρή αύξηση κερδών για τη ZARO’S – Οι στόχοι του 2026

08:27

Γιατί η μάχη κατά της πλαστικής ρύπανσης δεν κρίνεται μόνο στην Ευρώπη - Ποιά είναι η «πορεία» του 95% των πλαστικών στα ποτάμια

08:19

Να γιατί έχουμε τα πιο ακριβά όσπρια και αποξηραμένα φρούτα στην Ευρώπη

08:12

Λιανεμπόριο: Στον «χορό» των εκπτώσεων ρίχνεται η αγορά – Ξεκίνησαν ήδη οι προσφορές

08:06

Ακίνητα: Σερί ανόδου στη Βόρεια Ελλάδα - Ο χάρτης των τιμών

08:00

Πως μπορούν να καλύψουν τα τελευταία ασφαλιστικά «χιλιόμετρα» άνεργοι που θέλουν να βγουν στη σύνταξη

07:42

ΗΠΑ και Ιράν ανταλλάσουν χτυπήματα - Κλειστά τα στενά του Ορμούζ δηλώνουν οι IRGC

23:58

Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

23:37

Μνημόνιο Συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

23:15

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας, αγνόησε σήμα αστυνομικών, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και πινακίδα STOP

22:47

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια στην Ηγουμενίτσα

22:16

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκαν κατά περίπου 7.000 οι επικίνδυνες παραβάσεις το Ά εξάμηνο του 2026 σε σύγκριση με το 2025

21:47

Βουλή: Κατατέθηκαν προς κύρωση δύο νέες συμβάσεις αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο

21:18

ΟΠΑ: Πενήντα υποτροφίες για φοιτητές από την περιφέρεια, παραχωρεί το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

21:00

Τραμπ: Δήλωσε πως «μόλις τελείωσε» ένα τσεκ-απ στο Walter Reed

20:45

Η Τουρκία εξακολουθεί να αξιολογεί τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Τράπεζα για την Άμυνα και Ασφάλεια

20:27

Τεχνολογία: Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

20:20

Έξι νεκροί στην Ουκρανία και 12 τραυματίες στο Κίεβο από ρωσικά πλήγματα

20:10

Στην Λέσβο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

19:53

Ιράν: Η «εκδίκηση» για τον Αλί Χαμενεΐ είναι «αναπόφευκτη» λέει ο ανώτατος ηγέτης

19:47

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

19:30

Τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν τους κανόνες – Πώς λειτουργούν τα υπόλοιπα θαλάσσια περάσματα

19:24

ΗΠΑ: Κλητεύσεις σε δημοσιογράφους των ΝΥΤ για ρεπορτάζ των ζητημάτων ασφαλείας του Air Force One

19:06

Γεωργιάδης: Εγκαινίασε τα ανακαινισμένα ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο»

18:54

Γαλλία: Ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το μουσείο Ορσέ έκλεισαν νωρίτερα σήμερα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

18:38

Holtec Nuclear Corporation: Κατέθεσε αίτηση για IPO εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider