Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 best seller μοντέλα αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο
Η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων βελτιώνει την εικόνα της και νέα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στο top 10 των πιο πετυχημένων εμπορικά.

Το Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε αρκετές νέες εισόδους στο top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της ελληνικής αγοράς. Το νέο Hyundai i10, το επίσης πολύ πρόσφατο Peugeot 2008 αλλά και η Α Class στην εμπορική της ωριμότητα, δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική.

Από τις μάρκες η Toyota έχει τη μερίδα του λέοντος με 3 μοντέλα στις 10 πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων, ο λέων της Peugeot ακολουθεί δυναμικά με 2 μοντέλα και τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι Citroen, Hyundai, Renault, Mercedes και Opel.

Ολοκαίνουριο και εντελώς διαφορετικό από τον προκάτοχό του, το νέο 208 παραμένει αντίστοιχα πετυχημένο. Εκτός από τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με τον κωδικό e-208, που επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ολοκαίνουριο, το Corsa έκοψε κάθε δεσμό με το παρελθόν του χωρίς όμως να χάσει τη δημοφιλία του. Προσιτό και με πολλές εκδόσεις, διατίθεται και ως ηλεκτρικό μπαταρίας με την ονομασία Corsa-e.

Στο εννεάμηνο παραμένει πρώτο, ωστόσο το Σεπτέμβριο, καθώς πλέον υπάρχει διαθέσιμο μόνο το νέο μοντέλο και οι παραδόσεις του δεν είναι ακόμα απρόσκοπτες, έπεσε από την κορυφή το Σεπτέμβριο. Πλέον έχει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, αλλά μάλλον θα επιστρέψει σύντομα στην πρώτη θέση.

Ανανεώθηκε πρόσφατα το ρηξικέλευθο SUV της Toyota και φαίνεται πως κερδίζει ακόμα περισσότερους θιασώτες. Πολύ δημοφιλής η full hybrid εκδοχή του, στην οποία μέχρι πρότινος δεν είχε ανταγωνισμό.

Το μικρομεσαίο premium μοντέλο κερδίζει συνεχώς δυναμική και μοιραία βρέθηκε στην κορυφή μετά το δεύτερο μισό του 2020. Οι πωλήσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές για το κόστος του, τέτοιες όμως είναι και οι προδιαγραφές του, με αποτέλεσμα να κερδίζει τη μάχη και του value for money.

Μπορεί το μικρότερο SUV της μάρκας να αποκαθήλωσε το μεγαλύτερο 3008 από τo top 10 των δημοφιλέστερων μοντέλων της αγοράς, το αξίζει όμως και με το παραπάνω. Κορυφαία αισθητική και ποιότητα, συνδυάζονται με πολλές εκδόσεις εξοπλισμοί και κινητήρων.

Το δημοφιλές Clio κατάφερε το Σεπτέμβριο να μπει στο top 10 των πωλήσεων με το σπαθί του. Η νέα του έκδοση που ξεκίνησε τις πωλήσεις της μόλις πέρυσι είναι όμορφη, άνετη, πολύ καλά εξοπλισμένη και σε λογικές τιμές.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Citroen μόλις ανανεώθηκε. Παρότι είναι κοντά μας από το 2017 παραμένει εξαιρετικό σχεδιαστικά και αρέσει. Έχει πολλές εκδόσεις, μεγάλους χώρους και προσιτές τιμές. Οπότε, το top ten ήταν μονόδρομος.

Εντός του 2020 το μικρότερο των Toyota ξεπέρασε το Fiat Panda σε ταξινομήσεις και στέκεται αγέρωχο στην κορυφή της κατηγορίας Α. Πολύ οικονομικό και αξιόπιστο, δικαίως κερδίζει τις προτιμήσεις των νέων, κυρίως, οδηγών.

Ολοκαίνουριο το μικρότερο των Hyundai, άλλαξε εκ βάθρων εντός του 2020 διατηρώντας ωστόσο τους κινητήρες των 1.0 και 1.2 λίτρων. Καλύτεροι χώροι, εξαιρετικός εξοπλισμός για την κατηγορία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, του έδωσαν την εισαγωγική θέση προς την κορυφή.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:29

Επιθέσεις εναντίον δυο δεξαμενόπλοιων ανοικτά του Ιράκ

07:25

AKTOR - ONEX Shipyards: «Δήλωση ισχύος» για το Λιμάνι Ελευσίνας - Τι σηματοδοτεί το μεγάλο deal

07:19

Φουλ επίθεση από Κυριάκο - Άνοδος θρίαμβος μισή μονάδα για ΠΑΣΟΚ - Ο βασιλιάς είναι γυμνός λέει ο Οδυσσέας

07:16

Το Ιράν και οι τράπεζες - Το πρόστιμο του Σκλαβενίτη - Τα πανεπιστημιακά σχέδια του Ν. Σταθόπουλου

07:12

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το brent - Δεν έπεισε η απελευθέρωση αποθεμάτων

23:54

Στρατιωτικός σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποκαλεί «Σατανά» τον Τραμπ

23:41

Bloomberg για Μ. Ανατολή: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 3% στην ΕΕ - «Χτύπημα» και στην ανάπτυξη

23:28

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει για όσο χρειαστεί»: Απειλούν οι IRGC - Νέα σχόλια Τραμπ

23:15

Σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια - Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ

23:02

Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΕΕ για τα Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη

22:35

ΣΑ ΟΗΕ για Λίβανο: Ελλάδα, Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση

22:21

Wall Street: Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones - Με ράλι 9,18% η Oracle

22:07

Μπέργκαμ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα αυξήσουν την παραγωγή τους

21:54

Μελόνι: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αποτρέψουμε την κερδοσκοπία»

21:42

Τσιόδρας: Οι επίσημες Εκθέσεις δείχνουν την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά το κράτος δικαίου

21:29

Με άλμα 4,5% «απάντησε» το πετρέλαιο στον ΔΟΕ

21:18

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένο το 72% με τις ενέργειες για την Κύπρο - Δεν ανεβάζουν ποσοστά Τσίπρας και Σαμαράς

21:07

ΠΟΥ: Η νέα ανάφλεξη βαθαίνει την κρίση υγείας στη Μέση Ανατολή

20:55

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

20:47

Κόστα: Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν λόγω Μέσης Ανατολής

20:41

Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

20:39

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ στο δίμηνο του 2026 - Ετήσια πτώση 12%

20:28

Δολάριο και πληθωρισμός άσκησαν πιέσεις στον χρυσό

20:14

Ιράν: Απειλεί να χτυπήσει λιμάνια στη Μέση Ανατολή εάν πληγούν τα δικά του

20:02

Μητσοτάκης για social media: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης των κάτω των 15 ετών

19:57

ΝΥΤ: Ο βομβαρδισμός σχολείου στο Ιράν οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού

19:54

Τραμπ: «Δεν πιστεύω πως το Ιράν έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ» - 3 όροι για ειρήνη από Τεχεράνη

19:42

Νορβηγία: Σύλληψη τριών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

19:32

Οικονομία της ασφάλειας: Οι σύγχρονοι πόλεμοι αυξάνουν τη ζήτηση για drones, αντιπυραυλικά και τεχνολογίες επιτήρησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider