Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα
Ναι μεν διαθέτουν περιουσία πολλών δις και έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα, αυτοί όμως επιλέγουν να οδηγούν αυτά που μπορεί να έχει ο καθένας.

Όταν διαθέτεις αμύθητη περιουσία, το λογικό είναι να έχεις στο γκαράζ σου την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης: Porsche για τα ψώνια στο mall, Ferrari για βόλτες στα πέριξ, Rolls Royce και Bentley για τις βραδινές εμφανίσεις και Bugatti για τον ανοιχτό δρόμο.

Το περίεργο είναι όταν κάποιος διαθέτει αμύθητη περιουσία και, παρότι έχει την παραπάνω ευχέρεια με το... παραπάνω, επιλέγει να οδηγεί καθημερινά αυτοκίνητα μαζικών κατασκευαστών με κόστος λίγων χιλιάδων ευρώ ή δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 108.2 δις δολάρια, ο Αμερικανός Jτζεφ Μπέζος, είναι ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Amazon.com.

honda accord

Ο Μπέζος οδηγεί πάντα Honda και πιο συγκεκριμένα ένα Accord του 2013, με αξία περίπου 22.000 δολάρια. Όταν ρωτήθηκε γιατί οδηγεί ένα τόσο κοινό αυτοκίνητο, απάντησε αφοπλιστικά ότι "Αυτό είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο."

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 105,5 δις δολάρια, είναι ο ο ιδρυτής της Microsoft. Του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα και έχει στο γκαράζ του αρκετά, ωστόσο για τις καθημερινές του μετακινήσεις επιλέγει να οδηγεί ένα Ford Focus, το οποίο κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια.

Ford

Αγαπημένο του αυτοκίνητο ωστόσο είναι μια Porsche 911, την οποία αγόρασε το 1979 με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε από την εταιρεία του.

Ο επίσης Αμερικανός και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία αξίας 82 δις δολαρίων, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway.

Cadillac XTS

Δεν έχει καμία μανία με τα ακριβά αυτοκίνητα, δεν διαθέτει για παράδειγμα κάποια συλλογή και κυκλοφορεί ανέκαθεν με Cadillac, που στις ΗΠΑ θεωρείται κατασκευαστής πολυτελείας. Ωστόσο, ακόμα και το νέο του απόκτημα, η Cadillac XTS, κοστίζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μόλις 45.000 δολάρια.

Δισεκατομμυριούχος μεν, λάτρης της Honda δε -του αμερικανικού premium παρακλαδιού της για την ακρίβεια. Ο Ζούκερμπεργκ είναι Αμερικάνος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, με περιουσία 73,6 δις δολάρια.

Acura TSX

Παρόλα αυτά οδηγεί καθημερινά ένα ταπεινό Acura TSX αξίας 30.000 δολαρίων. Καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ένα “πολύ καλό, ασφαλές και διόλου προκλητικό αυτοκίνητο”. Ωστόσο δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό, πρόσφατα, να αποκτήσει και μια Pagani Huayra.

Ο ένας εκ των ιδρυτών της Google δεν θα μπορούσε παρά να είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο ένατος κατά σειρά για την ακρίβεια, με περιουσία 55,8 δις δολαρίων.

Toyota Prius

Αυτή την εποχή επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, μέσω της καναδικής εταιρείας Opener, ωστόσο στις καθημερινές του μετακινήσεις είναι αρκετά προσγειωμένος, καθώς οδηγεί ένα Toyota Prius, Το υβριδικό ιαπωνικό μοντέλο κοστίζει στις ΗΠΑ μόλις 24.000 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Δύο οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία - Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»

23:45

Ουκρανία: Νεκρός πρώην αξιωματούχος που είχε διορίσει η Μόσχα στα κατεχόμενα εδάφη

23:35

Ρωσία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν

23:21

Θεοδωρικάκος: Κατεπείγουσα ανάγκη ο παραγωγικός μετασχηματισμός - Δέσμευση για ThessINTEC

23:12

Απώλειες για το πετρέλαιο με φόντο τους δασμούς Τραμπ και τον OPEC+

23:02

Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

22:55

Πτώση 1% για τον χρυσό - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από την Fed

22:33

Θεοχάρης: Στρατηγική η σημασία της ελληνικής ναυτιλίας

22:13

Μέρκελ: Στεναχωρήθηκα που στην Ελλάδα με συνέδεσαν με τον ναζισμό

22:02

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή το «μεγάλο, όμορφο» νομοσχέδιο Τραμπ - «Καμπανάκι» από ΔΝΤ

21:45

Η Cosmote Telekom διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της σε Σπάτα, Ραφήνα και Ιεράπετρα

21:34

Γεραπετρίτης - Κεραμέως: Τηλεδιάσκεψη με διπλωμάτες ΗΠΑ και Καναδά για το «Rebrain Greece»

21:25

Ο Μακρόν θέλει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ «το συντομότερο δυνατόν»

21:11

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Κέρδη άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones

21:10

Υπεγράφη η εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία

21:00

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στην Ιεράπετρα

20:51

Γαλακτοβιομηχανία Όμηρος: Επεκτείνεται στην Κύπρο με την εξαγορά της Hadjipieris Dairy

20:30

Πλησιάζει η D-Day για τους δασμούς: Τα σενάρια για Ευρώπη - ΗΠΑ

20:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RWE, δρ. Μάρκους Κρέμπερ

20:19

Παπανδρέου σε Μέρκελ: Το «τίποτα» που ήταν τελικά το «παν»!

20:15

Κοντογεώργης από Σάμο: Γρήγορη αξιοποίηση του Ταμείου Απανθρακοποίησης Νήσων προς όφελος των νησιωτών μας

20:07

Γαλλία: Πάνω από 900 ακυρωμένες πτήσεις λόγω απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

20:03

Το Άγιο Όρος θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή και το Σάββατο

19:55

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Agrifood Leadership 2025 - 2026

19:47

Επικοινωνία Πούτιν - Τραμπ: «Ανοιχτή» η Μόσχα να λυθεί το ουκρανικό μέσω διαπραγματεύσεων

19:45

Χρειαζόμαστε ένα επενδυτικό οικοσύστημα για να καταστεί η Ελλάδα φαρμακευτικός κόμβος στην Ευρώπη

19:30

Ευρωαγορές: Ανοδικό σερί «2x2» με ώθηση από τα μάκρο των ΗΠΑ

19:28

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τη φωτιά στη Ραφήνα

19:18

Lavipharm: Νέα πρόεδρος η Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου

19:18

Intralot: Δόθηκε άδεια από το δ.σ. για την εξαγορά της Bally's

gazzetta
gazzetta reader insider insider