Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα
Ναι μεν διαθέτουν περιουσία πολλών δις και έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα, αυτοί όμως επιλέγουν να οδηγούν αυτά που μπορεί να έχει ο καθένας.

Όταν διαθέτεις αμύθητη περιουσία, το λογικό είναι να έχεις στο γκαράζ σου την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης: Porsche για τα ψώνια στο mall, Ferrari για βόλτες στα πέριξ, Rolls Royce και Bentley για τις βραδινές εμφανίσεις και Bugatti για τον ανοιχτό δρόμο.

Το περίεργο είναι όταν κάποιος διαθέτει αμύθητη περιουσία και, παρότι έχει την παραπάνω ευχέρεια με το... παραπάνω, επιλέγει να οδηγεί καθημερινά αυτοκίνητα μαζικών κατασκευαστών με κόστος λίγων χιλιάδων ευρώ ή δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 108.2 δις δολάρια, ο Αμερικανός Jτζεφ Μπέζος, είναι ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Amazon.com.

honda accord

Ο Μπέζος οδηγεί πάντα Honda και πιο συγκεκριμένα ένα Accord του 2013, με αξία περίπου 22.000 δολάρια. Όταν ρωτήθηκε γιατί οδηγεί ένα τόσο κοινό αυτοκίνητο, απάντησε αφοπλιστικά ότι "Αυτό είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο."

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 105,5 δις δολάρια, είναι ο ο ιδρυτής της Microsoft. Του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα και έχει στο γκαράζ του αρκετά, ωστόσο για τις καθημερινές του μετακινήσεις επιλέγει να οδηγεί ένα Ford Focus, το οποίο κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια.

Ford

Αγαπημένο του αυτοκίνητο ωστόσο είναι μια Porsche 911, την οποία αγόρασε το 1979 με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε από την εταιρεία του.

Ο επίσης Αμερικανός και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία αξίας 82 δις δολαρίων, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway.

Cadillac XTS

Δεν έχει καμία μανία με τα ακριβά αυτοκίνητα, δεν διαθέτει για παράδειγμα κάποια συλλογή και κυκλοφορεί ανέκαθεν με Cadillac, που στις ΗΠΑ θεωρείται κατασκευαστής πολυτελείας. Ωστόσο, ακόμα και το νέο του απόκτημα, η Cadillac XTS, κοστίζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μόλις 45.000 δολάρια.

Δισεκατομμυριούχος μεν, λάτρης της Honda δε -του αμερικανικού premium παρακλαδιού της για την ακρίβεια. Ο Ζούκερμπεργκ είναι Αμερικάνος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, με περιουσία 73,6 δις δολάρια.

Acura TSX

Παρόλα αυτά οδηγεί καθημερινά ένα ταπεινό Acura TSX αξίας 30.000 δολαρίων. Καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ένα “πολύ καλό, ασφαλές και διόλου προκλητικό αυτοκίνητο”. Ωστόσο δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό, πρόσφατα, να αποκτήσει και μια Pagani Huayra.

Ο ένας εκ των ιδρυτών της Google δεν θα μπορούσε παρά να είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο ένατος κατά σειρά για την ακρίβεια, με περιουσία 55,8 δις δολαρίων.

Toyota Prius

Αυτή την εποχή επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, μέσω της καναδικής εταιρείας Opener, ωστόσο στις καθημερινές του μετακινήσεις είναι αρκετά προσγειωμένος, καθώς οδηγεί ένα Toyota Prius, Το υβριδικό ιαπωνικό μοντέλο κοστίζει στις ΗΠΑ μόλις 24.000 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Στρατιωτικός σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποκαλεί «Σατανά» τον Τραμπ

23:41

Bloomberg για Μ. Ανατολή: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 3% στην ΕΕ - «Χτύπημα» και στην ανάπτυξη

23:28

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει για όσο χρειαστεί»: Απειλούν οι IRGC - Νέα σχόλια Τραμπ

23:15

Σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια - Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ

23:02

Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΕΕ για τα Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη

22:35

ΣΑ ΟΗΕ για Λίβανο: Ελλάδα, Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση

22:21

Wall Street: Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones - Με ράλι 9,18% η Oracle

22:07

Μπέργκαμ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα αυξήσουν την παραγωγή τους

21:54

Μελόνι: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αποτρέψουμε την κερδοσκοπία»

21:42

Τσιόδρας: Οι επίσημες Εκθέσεις δείχνουν την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά το κράτος δικαίου

21:29

Με άλμα 4,5% «απάντησε» το πετρέλαιο στον ΔΟΕ

21:18

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένο το 72% με τις ενέργειες για την Κύπρο - Δεν ανεβάζουν ποσοστά Τσίπρας και Σαμαράς

21:07

ΠΟΥ: Η νέα ανάφλεξη βαθαίνει την κρίση υγείας στη Μέση Ανατολή

20:55

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

20:47

Κόστα: Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν λόγω Μέσης Ανατολής

20:41

Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

20:39

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ στο δίμηνο του 2026 - Ετήσια πτώση 12%

20:28

Δολάριο και πληθωρισμός άσκησαν πιέσεις στον χρυσό

20:14

Ιράν: Απειλεί να χτυπήσει λιμάνια στη Μέση Ανατολή εάν πληγούν τα δικά του

20:02

Μητσοτάκης για social media: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης των κάτω των 15 ετών

19:57

ΝΥΤ: Ο βομβαρδισμός σχολείου στο Ιράν οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού

19:54

Τραμπ: «Δεν πιστεύω πως το Ιράν έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ» - 3 όροι για ειρήνη από Τεχεράνη

19:42

Νορβηγία: Σύλληψη τριών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

19:32

Οικονομία της ασφάλειας: Οι σύγχρονοι πόλεμοι αυξάνουν τη ζήτηση για drones, αντιπυραυλικά και τεχνολογίες επιτήρησης

19:29

Κώτσηρας: Αυξημένης σημασίας η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

19:26

Επιστροφή στα «κόκκινα» για τις ευρωαγορές

19:24

Ιράν: Θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ το νησί Χαργκ;

19:14

Πούτιν: Συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:05

Ουάσινγκτον: Βανάκι πέρασε την περίμετρο ασφαλείας του Λευκού Οίκου - Συνελήφθη ο οδηγός

gazzetta
gazzetta reader insider insider