Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα
Ναι μεν διαθέτουν περιουσία πολλών δις και έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα, αυτοί όμως επιλέγουν να οδηγούν αυτά που μπορεί να έχει ο καθένας.

Όταν διαθέτεις αμύθητη περιουσία, το λογικό είναι να έχεις στο γκαράζ σου την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης: Porsche για τα ψώνια στο mall, Ferrari για βόλτες στα πέριξ, Rolls Royce και Bentley για τις βραδινές εμφανίσεις και Bugatti για τον ανοιχτό δρόμο.

Το περίεργο είναι όταν κάποιος διαθέτει αμύθητη περιουσία και, παρότι έχει την παραπάνω ευχέρεια με το... παραπάνω, επιλέγει να οδηγεί καθημερινά αυτοκίνητα μαζικών κατασκευαστών με κόστος λίγων χιλιάδων ευρώ ή δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 108.2 δις δολάρια, ο Αμερικανός Jτζεφ Μπέζος, είναι ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Amazon.com.

honda accord

Ο Μπέζος οδηγεί πάντα Honda και πιο συγκεκριμένα ένα Accord του 2013, με αξία περίπου 22.000 δολάρια. Όταν ρωτήθηκε γιατί οδηγεί ένα τόσο κοινό αυτοκίνητο, απάντησε αφοπλιστικά ότι "Αυτό είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο."

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 105,5 δις δολάρια, είναι ο ο ιδρυτής της Microsoft. Του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα και έχει στο γκαράζ του αρκετά, ωστόσο για τις καθημερινές του μετακινήσεις επιλέγει να οδηγεί ένα Ford Focus, το οποίο κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια.

Ford

Αγαπημένο του αυτοκίνητο ωστόσο είναι μια Porsche 911, την οποία αγόρασε το 1979 με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε από την εταιρεία του.

Ο επίσης Αμερικανός και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία αξίας 82 δις δολαρίων, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway.

Cadillac XTS

Δεν έχει καμία μανία με τα ακριβά αυτοκίνητα, δεν διαθέτει για παράδειγμα κάποια συλλογή και κυκλοφορεί ανέκαθεν με Cadillac, που στις ΗΠΑ θεωρείται κατασκευαστής πολυτελείας. Ωστόσο, ακόμα και το νέο του απόκτημα, η Cadillac XTS, κοστίζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μόλις 45.000 δολάρια.

Δισεκατομμυριούχος μεν, λάτρης της Honda δε -του αμερικανικού premium παρακλαδιού της για την ακρίβεια. Ο Ζούκερμπεργκ είναι Αμερικάνος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, με περιουσία 73,6 δις δολάρια.

Acura TSX

Παρόλα αυτά οδηγεί καθημερινά ένα ταπεινό Acura TSX αξίας 30.000 δολαρίων. Καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ένα “πολύ καλό, ασφαλές και διόλου προκλητικό αυτοκίνητο”. Ωστόσο δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό, πρόσφατα, να αποκτήσει και μια Pagani Huayra.

Ο ένας εκ των ιδρυτών της Google δεν θα μπορούσε παρά να είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο ένατος κατά σειρά για την ακρίβεια, με περιουσία 55,8 δις δολαρίων.

Toyota Prius

Αυτή την εποχή επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, μέσω της καναδικής εταιρείας Opener, ωστόσο στις καθημερινές του μετακινήσεις είναι αρκετά προσγειωμένος, καθώς οδηγεί ένα Toyota Prius, Το υβριδικό ιαπωνικό μοντέλο κοστίζει στις ΗΠΑ μόλις 24.000 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:41

Στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Εβιάν ο Ζελένσκι

11:36

Πανελλήνιες 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS - Πώς γίνεται η σύνδεση

11:24

ΗΠΑ: Αναμονή για ελεύθερη διέλευση στα Στενά του Ορμούζ χωρίς αντάλλαγμα προς την Τεχεράνη

11:22

Ο Θ. Κουναδέας επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και Ταμείου Εκσυγχρονισμού

11:12

Bain & Company: Η ενεργειακή μετάβαση εισέρχεται σε νέα φάση, με επίκεντρο την ανθεκτικότητα

11:08

ΥΠΑΝ: 12 σημεία που πρέπει να ξέρετε για το ν/σ για την καταναλωτική πίστη

11:00

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη

10:59

Δημοσιονομικό Συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης από την ενεργειακή κρίση: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος

10:53

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

10:42

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ στον Λευκό Οίκο

10:36

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600 με ώθηση από τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

10:32

Συμφωνία Ανταλλαγής Συνολικής Απόδοσης με τράπεζα στην ΕΕ σύναψε η Bally’s Intralot

10:26

Πιερρακάκης: Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για τη ρύθμιση του ελβετικού φράγκου

10:26

Προς πτωτικό 4x4 το πετρέλαιο - Το μεγαλύτερο «κόκκινο» σερί στο 2026

10:13

Νετανιάχου και Τραμπ σε πορεία σύγκρουσης μετά τη συμφωνία ΗΠΑ- Ιράν

10:00

Η Βρετανία θα προμηθεύσει με ουράνιο την Ουκρανία, θα σκληρύνει τις κυρώσεις στη Ρωσία

09:55

Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Τεχνητή Νοημοσύνη και γραφειοκρατία δεν πάνε μαζί!

09:44

Η Βενεζουέλα υπογράφει συμφωνία με την General Electric για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτροδότησης

09:33

Η BlackRock «ξεφορτώνεται» άλλες 200 θέσεις εργασίας

09:31

«Οι AI agents θα αντικαταστήσουν τα apps» - Τι «βλέπει» για το μέλλον η Qualcomm

09:30

Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή: Νέες ρυθμίσεις για επιδόματα, δόσεις, υβριδικά και προσωπική διαφορά

09:20

Γροιλανδία: Επαρκής η άμυνα απέναντι σε Ρωσία και Κίνα, λέει η Δανία

09:16

Eurobank: Δωρεάν διάθεση 1.727.493 ιδίων μετοχών σε 208 στελέχη

09:06

Στον «πάγο» τα επιτόκια της Αυστραλίας τον Μάιο - Στο 4,35%

08:56

ΕΒΕΠ: «Καλοκαιρινό δώρο» για την ελληνική οικονομία η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

08:44

ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αρχίζει η ΑΜΚ - Μέχρι 4,17 ευρώ η τιμή διάθεσης

08:42

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ξεκινούν σήμερα τα Ειδικά Μαθήματα

08:29

Σεισμός 6,7 βαθμών στην κεντρική Ινδονησία

08:28

Το «μονοπάτι του ασθενούς» στην ψηφιακή εποχή

08:27

Τα στενά του Ορμούζ θα είναι «εντελώς ανοικτά» την Παρασκευή, διαβεβαιώνει ο Τραμπ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider