Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 δισεκατομμυριούχοι με τα πιο εντυπωσιακά... ταπεινά αυτοκίνητα
Ναι μεν διαθέτουν περιουσία πολλών δις και έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα, αυτοί όμως επιλέγουν να οδηγούν αυτά που μπορεί να έχει ο καθένας.

Όταν διαθέτεις αμύθητη περιουσία, το λογικό είναι να έχεις στο γκαράζ σου την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης: Porsche για τα ψώνια στο mall, Ferrari για βόλτες στα πέριξ, Rolls Royce και Bentley για τις βραδινές εμφανίσεις και Bugatti για τον ανοιχτό δρόμο.

Το περίεργο είναι όταν κάποιος διαθέτει αμύθητη περιουσία και, παρότι έχει την παραπάνω ευχέρεια με το... παραπάνω, επιλέγει να οδηγεί καθημερινά αυτοκίνητα μαζικών κατασκευαστών με κόστος λίγων χιλιάδων ευρώ ή δολαρίων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 108.2 δις δολάρια, ο Αμερικανός Jτζεφ Μπέζος, είναι ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Amazon.com.

honda accord

Ο Μπέζος οδηγεί πάντα Honda και πιο συγκεκριμένα ένα Accord του 2013, με αξία περίπου 22.000 δολάρια. Όταν ρωτήθηκε γιατί οδηγεί ένα τόσο κοινό αυτοκίνητο, απάντησε αφοπλιστικά ότι "Αυτό είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο."

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 105,5 δις δολάρια, είναι ο ο ιδρυτής της Microsoft. Του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα και έχει στο γκαράζ του αρκετά, ωστόσο για τις καθημερινές του μετακινήσεις επιλέγει να οδηγεί ένα Ford Focus, το οποίο κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια.

Ford

Αγαπημένο του αυτοκίνητο ωστόσο είναι μια Porsche 911, την οποία αγόρασε το 1979 με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε από την εταιρεία του.

Ο επίσης Αμερικανός και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία αξίας 82 δις δολαρίων, είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway.

Cadillac XTS

Δεν έχει καμία μανία με τα ακριβά αυτοκίνητα, δεν διαθέτει για παράδειγμα κάποια συλλογή και κυκλοφορεί ανέκαθεν με Cadillac, που στις ΗΠΑ θεωρείται κατασκευαστής πολυτελείας. Ωστόσο, ακόμα και το νέο του απόκτημα, η Cadillac XTS, κοστίζει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μόλις 45.000 δολάρια.

Δισεκατομμυριούχος μεν, λάτρης της Honda δε -του αμερικανικού premium παρακλαδιού της για την ακρίβεια. Ο Ζούκερμπεργκ είναι Αμερικάνος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, με περιουσία 73,6 δις δολάρια.

Acura TSX

Παρόλα αυτά οδηγεί καθημερινά ένα ταπεινό Acura TSX αξίας 30.000 δολαρίων. Καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι ένα “πολύ καλό, ασφαλές και διόλου προκλητικό αυτοκίνητο”. Ωστόσο δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό, πρόσφατα, να αποκτήσει και μια Pagani Huayra.

Ο ένας εκ των ιδρυτών της Google δεν θα μπορούσε παρά να είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, ο ένατος κατά σειρά για την ακρίβεια, με περιουσία 55,8 δις δολαρίων.

Toyota Prius

Αυτή την εποχή επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, μέσω της καναδικής εταιρείας Opener, ωστόσο στις καθημερινές του μετακινήσεις είναι αρκετά προσγειωμένος, καθώς οδηγεί ένα Toyota Prius, Το υβριδικό ιαπωνικό μοντέλο κοστίζει στις ΗΠΑ μόλις 24.000 δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:15

Ρόδος: Νεκρή 82χρονη μετά από παράσυρση στη λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου

14:11

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Σπάτων στην Παλλήνη

13:57

Μύκονος: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερχρέωση πελατών

13:47

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή

13:37

Βρετανία: Η άνοδος του Φάρατζ μπορεί να διαλύσει (κυριολεκτικώς) τη χώρα

13:16

Τουρκία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

13:06

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα - Ενημερωτικό μήνυμα του 112

13:01

Γερμανία: Η Continental πουλά την ContiTech στο επενδυτικό κεφάλαιο Lone Star Funds

12:43

Θεοδωρικάκος: Την Πέμπτη η συνάντηση με τους φορείς για τις τιμές των τροφίμων

12:36

ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Στ. Κούλογλου

12:28

Γερμανία: Οι τράπεζες αναμένεται να «απογειώσουν» τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

12:13

Δένδιας: Οι ελληνοαμερικανικοί δεσμοί είναι ισχυροί

12:09

Γεραπετρίτης-Αμπντελάτι: Στο επίκεντρο η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου

11:52

Ο Γεράσιμος Σιάσος νέος Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων

11:48

Η τελική μάχη του Μακρόν για τον προϋπολογισμό προμηνύει νέο κύκλο πολιτικής αστάθειας στη Γαλλία

11:23

Athens Defence Conference: Η στρατηγική ατζέντα για την επόμενη 25ετία

11:11

Η Ελλάδα βρίσκεται σε περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για την εμφάνιση ακραία υψηλών θερμοκρασιών

11:01

Γαλλία: Όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την συνεργασία στον ευρωπαϊκό αμυντικό τομέα ο CEO της Airbus

10:51

Μαρινάκης: «Να πέσουν οι μάσκες»

10:48

Τσουκαλάς: Ο κ. Ντόκος είναι ο αδύναμος κρίκος της Εθνικής Ασφάλειας

10:43

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Καραμέρος

10:35

Η νέα εξίσωση της εργασίας: Άνθρωπος και Τεχνητή Νοημοσύνη στην ίδια ομάδα

10:22

Πόρτο Χέλι: Η ανάδυση ενός παγκόσμιου προορισμού «ήσυχης» πολυτέλειας με επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ

10:11

Στην τελική ευθεία η έναρξη γεωτρήσεων για αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο

10:03

Τραμπ: Ζήτησε από τους Αμερικανούς να προστατεύσουν τις ελευθερίες τους από «την κομμουνιστική απειλή»

09:57

Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

09:36

Περού: Η Κέικο Φουχιμόρι ανακηρύχθηκε επίσημα εκλεγμένη πρόεδρος

09:30

Πορτογαλία: Εννιά τραυματίες στις δασικές πυρκαγιές

09:16

Βενεζουέλα: Στους 2.645 ο απολογισμός των νεκρών απ' τους φονικούς σεισμούς

09:10

Μεξικό: Νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στις αρχές Ιουνίου μέσα στο σπίτι της


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider