Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ
Σας παρουσιάζουμε τα ελάχιστα μοντέλα της ελληνικής αγοράς που μπορούν να αγοραστούν καινούρια, με κόστος αντίστοιχο σχεδόν ενός μεταχειρισμένου.

Τα προηγούμενα χρόνια η εύρεση ενός καινούριου αυτοκινήτου με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Σήμερα, τα αντίστοιχα μοντέλα μετρώνται σε λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις νέες προδιαγραφές ρύπων, που έχουν επιβαρύνει όλα τα νέα μοντέλα, ακόμα και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, με αντιρρυπαντικά συστήματα υψηλού κόστους. Τα οποία, φυσικά, μετακυλίονται στο κόστος αγοράς.

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ και καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ειδικά αν η απόφασή μας για κάποιο μεταχειρισμένο αντίστοιχου κόστους δεν είναι “κλειδωμένη”.

Διότι, όπως θα διαπιστώσετε, πολύ περισσότερο από την χαμηλή τιμή βαρύνουν τα πολλά χρόνια εγγύησης και κάποιες δωρεάν παροχές, που μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις με υψηλά πιθανώς κόστη αποκατάστασης.

Με τον κινητήρα του λίτρου ισχύος 60 ίππων και το τρίθυρο αμάξωμα στην έκδοση εξοπλισμού take up!, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της VW είναι ότι φθηνότερο μπορεί να αγοράσει σήμερα κανείς σε καινούριο αυτοκίνητο. Ο βασικός του εξοπλισμός είναι επαρκής, οι χώροι μεγάλοι για την κατηγορία και η εμφάνισή του σύγχρονη και θελκτική. Θετικό το γεγονός ότι και η εκδοχή με τις πέντε πόρτες δεν ξεπερνά το όριο των 10.000 ευρώ, με την τιμή να παραμένει οριακά μικρότερη στα 9.990 ευρώ.

Με μια προωθητική ενέργεια που βρίσκεται εν ισχύ έως το τέλος Ιανουαρίου 2020, το μικρότερο των Toyota αποτελεί μια πραγματικά δελεαστική πρόταση στην τρίθυρη έκδοση Χ-Cool. Φυσικά δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου, ως πρώτο όμως ενός ζευγαριού ή ενός νέου οδηγού είναι απόλυτα επαρκές. Πολύ βασικός ο εξοπλισμός -ωστόσο διαθέτει A/C, 6 αερόσακους και ESP- ενώ ο κινητήρας του λίτρου με τους 72 ίππους εξασφαλίζει επαρκείς επιδόσεις και είναι εξαιρετικά οικονομικός και αξιόπιστος. Προσθέστε 6 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια για κερασάκι.

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν τα παραπάνω χρήματα ως καινούριο στην ελληνική αγορά, γνωρίζει πιένες σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, τόσο η ποιότητα των υλικών όσο και η σχεδίαση, ειδικά του εσωτερικού, δεν χαρακτηρίζονται από τον όρο “σύγχρονο”, ωστόσο φιλοξενεί άνετα μια τετραμελή οικογένεια. Ο κινητήρας του λίτρου με τους 75 ίππους χρειάζεται υπομονή στις προσπεράσεις και ακούγεται λίγο περισσότερο, είναι όμως αρκετά πιο οικονομικός από κάθε αντίστοιχο σύνολο δεκαετίας και βάλε. Πολύ θετική είναι επίσης η προσφορά πενταετούς εγγύησης και δωρεάν οδικής βοήθειας για τρία έτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:05

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Κατάσκοποί μας μπήκαν στην πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό»

19:02

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Ορμούζ και νέα μάκρο

18:46

Ρωμανός: «Κωμικοτραγικό να ακούς τον Τσίπρα να μιλάει για δικαιοσύνη, ηθική και οικονομία»

18:30

ΑΑΔΕ: Άνοιξε το σύστημα υποβολής μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήριξης

18:19

Ουκρανία: Το εργοστάσιο Zaporizhstal διέκοψε τη λειτουργία του μετά από ρωσική επίθεση

18:17

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

18:11

Γαλλία: Εγκληματική ομάδα έκανε delivery ναρκωτικά σε φυλακή, πάνω από 1.800 παραδόσεις σε 2 μήνες

17:58

Το TikTok επιστρέφει στον Λευκό Οίκο

17:55

Ιταλία: Προσωρινή διακοπή πτήσεων στο αεροδρόμιο της Κατάνια, λόγω έκρηξης της Αίτνας

17:54

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος με «δυνατό» τζίρο

17:51

Ερυθρά Θάλασσα: Τρεις νεκροί από επίθεση των Χούθι σε πλοίο στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ

17:34

Το Spotify εισάγει σήμανση σε τραγούδια που έχουν δημιουργηθεί με AI

17:32

Υπ. Τουρισμού: «Οι πολίτες κατανοούν τη στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό, το ΠΑΣΟΚ όχι»

17:23

Ο καύσωνας θα πλήξει την Ιταλία για ακόμη μία εβδομάδα

17:17

Λετονία: Εντοπίσθηκε σήραγγα διακίνησης στα σύνορα με τη Λευκορωσία

17:08

Ο ΠΙΣ ζητά πλήρη έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αποθετηρίου από 1/1/27

17:02

Τι αλλάζει με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό - Δώδεκα ερωταπαντήσεις

16:47

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Άνοδος για Nvidia

16:46

Πυρκαγιά στο Πικέρμι: Εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε αυτοκίνητο

16:42

Κτηματολόγιο: Οι μεταβιβάσεις εξακολουθούν να καθυστερούν - Πώς αλλάζει η διαδικασία

16:36

Η μυστική επιχείρηση φυγάδευσης του Τραμπ από την Τουρκία

16:35

Ουγγαρία: Η Βουλή εξέλεξε πρόεδρο της χώρας τον Άντρας Μπάκα

16:35

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή η 46χρονη μετά την απολογία της

16:19

Σε υψηλό έτους η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

16:16

«Χρυσή» η έκλειψη Ηλίου για τα ξενοδοχεία - Ράλι τιμών έως 135%

16:13

ΠΑΣΟΚ: Η μεγάλη κοροϊδία του Μαξίμου - Κατά 90% λιγότερη προστασία στον Έβρο

16:12

O Λίβανος καταργεί με νόμο τη θανατική ποινή

16:07

Αμερικανικό ελικόπτερο επιτέθηκε σε πλοίο με παναμαϊκή σημαία στον Κόλπο του Ομάν

15:55

Σκέρτσος για Ταμείο Ανάκαμψης: «Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 5,9% επί του ΑΕΠ»

15:54

Bloomberg: Πάνω από 5 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν τα γερμανικά funds για πρώτη φορά στην ιστορία


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider