Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ
Σας παρουσιάζουμε τα ελάχιστα μοντέλα της ελληνικής αγοράς που μπορούν να αγοραστούν καινούρια, με κόστος αντίστοιχο σχεδόν ενός μεταχειρισμένου.

Τα προηγούμενα χρόνια η εύρεση ενός καινούριου αυτοκινήτου με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Σήμερα, τα αντίστοιχα μοντέλα μετρώνται σε λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις νέες προδιαγραφές ρύπων, που έχουν επιβαρύνει όλα τα νέα μοντέλα, ακόμα και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, με αντιρρυπαντικά συστήματα υψηλού κόστους. Τα οποία, φυσικά, μετακυλίονται στο κόστος αγοράς.

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ και καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ειδικά αν η απόφασή μας για κάποιο μεταχειρισμένο αντίστοιχου κόστους δεν είναι “κλειδωμένη”.

Διότι, όπως θα διαπιστώσετε, πολύ περισσότερο από την χαμηλή τιμή βαρύνουν τα πολλά χρόνια εγγύησης και κάποιες δωρεάν παροχές, που μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις με υψηλά πιθανώς κόστη αποκατάστασης.

Με τον κινητήρα του λίτρου ισχύος 60 ίππων και το τρίθυρο αμάξωμα στην έκδοση εξοπλισμού take up!, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της VW είναι ότι φθηνότερο μπορεί να αγοράσει σήμερα κανείς σε καινούριο αυτοκίνητο. Ο βασικός του εξοπλισμός είναι επαρκής, οι χώροι μεγάλοι για την κατηγορία και η εμφάνισή του σύγχρονη και θελκτική. Θετικό το γεγονός ότι και η εκδοχή με τις πέντε πόρτες δεν ξεπερνά το όριο των 10.000 ευρώ, με την τιμή να παραμένει οριακά μικρότερη στα 9.990 ευρώ.

Με μια προωθητική ενέργεια που βρίσκεται εν ισχύ έως το τέλος Ιανουαρίου 2020, το μικρότερο των Toyota αποτελεί μια πραγματικά δελεαστική πρόταση στην τρίθυρη έκδοση Χ-Cool. Φυσικά δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου, ως πρώτο όμως ενός ζευγαριού ή ενός νέου οδηγού είναι απόλυτα επαρκές. Πολύ βασικός ο εξοπλισμός -ωστόσο διαθέτει A/C, 6 αερόσακους και ESP- ενώ ο κινητήρας του λίτρου με τους 72 ίππους εξασφαλίζει επαρκείς επιδόσεις και είναι εξαιρετικά οικονομικός και αξιόπιστος. Προσθέστε 6 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια για κερασάκι.

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν τα παραπάνω χρήματα ως καινούριο στην ελληνική αγορά, γνωρίζει πιένες σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, τόσο η ποιότητα των υλικών όσο και η σχεδίαση, ειδικά του εσωτερικού, δεν χαρακτηρίζονται από τον όρο “σύγχρονο”, ωστόσο φιλοξενεί άνετα μια τετραμελή οικογένεια. Ο κινητήρας του λίτρου με τους 75 ίππους χρειάζεται υπομονή στις προσπεράσεις και ακούγεται λίγο περισσότερο, είναι όμως αρκετά πιο οικονομικός από κάθε αντίστοιχο σύνολο δεκαετίας και βάλε. Πολύ θετική είναι επίσης η προσφορά πενταετούς εγγύησης και δωρεάν οδικής βοήθειας για τρία έτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:32

ΕΕ και Κλιματική Αλλαγή: 42,7 δισ. χρηματοδότηση για τις αναπτυσσόμενες χώρες το 2024

15:28

Σδούκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μηδενική ανοχή σε όσους εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα

15:28

Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαία η παράταση για την εφαρμογή του συστήματος πληρωμών IRIS

15:20

Αυτοκίνητο: Κοινοπραξία Mazda - Changan για τις εκπομπές άνθρακα στην ΕΕ

15:18

Αναβάθμιση της Πειραιώς σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο Fitch

15:10

UBS: Αναμένει ισχυρό γ’ τρίμηνο για ΕΤΕ και διατηρεί σύσταση «buy»

15:02

Τσιάρας: Ζήτησε την ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών για στήριξη της κτηνοτροφίας

15:01

Έρευνα: Οι έντονες επιταχύνσεις βοηθούν την μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος

14:49

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δεν θα δεχτούμε τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Γάζα

14:44

Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες - Οι λόγοι

14:38

Θεοδωρικάκος: Κατεπείγουσα χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό της ΒΙΠΕ Φλώρινας

14:31

Παπαθανάσης: Διαπραγματευόμαστε νέο πρόγραμμα για τo στεγαστικό με τους ευρωπαίους εταίρους

14:19

«Βουτιά» για τις μετοχές σπάνιων γαιών - Στον «πάγο» ο έλεγχος των εξαγωγών από την Κίνα

14:16

Μαρινάκης: Ο νόμος για τον Άγνωστο Στρατιώτη θα εφαρμοστεί - Καμία εξαίρεση

14:13

Ο Καναδός πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ

14:00

ΝΟΚ: Πράσινο φως από το ΣτΕ για ΕΣΠΙΑΠ - Τι θα ισχύει για τις οικοδομικές άδειες

13:43

ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 2,74 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο

13:31

Υπερδιπλασιάζονται τα κονδύλια για το «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα»

13:24

Τριπλή Διάκριση για το Grand Hotel Palace στα Greek Hospitality Awards 2025

13:15

Παραιτήθηκε ο Ιωάννης Καϊμακάμης από τη θέση αντιπροέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ

13:11

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία

13:10

Πιερρακάκης στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη

13:09

Μ. Αργυρού: Αύξηση των εισοδημάτων μαζί με αύξηση της παραγωγικότητας, η απάντηση στην ακρίβεια

13:06

Η Novartis εξαγοράζει την Avidity Biosciences έναντι 12 δισ. δολαρίων

12:53

HSBC: Αναμένει «πλήγμα» 1,1 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο από τη δικαστική διαμάχη Μάντοφ

12:39

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 12,2% στις νέες οικοδομικές άδειες τον Ιούλιο

12:37

Άβαξ: Απέκτησε 18.000 μετοχές έναντι 43.293 ευρώ - Στα 2,40 ευρώ ανά μετοχή

12:31

Ο κυκλώνας Μελίσα στην Καραϊβική ενισχύθηκε στη μέγιστη βαθμίδα 5

12:25

Οριακή αύξηση στη δύναμη του εμπορικού στόλου τον Αύγουστο

12:23

Τράπεζα Πειραιώς: Απέκτησε 4,55 εκατ. μετοχές έναντι 32,03 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider