Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ
Σας παρουσιάζουμε τα ελάχιστα μοντέλα της ελληνικής αγοράς που μπορούν να αγοραστούν καινούρια, με κόστος αντίστοιχο σχεδόν ενός μεταχειρισμένου.

Τα προηγούμενα χρόνια η εύρεση ενός καινούριου αυτοκινήτου με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Σήμερα, τα αντίστοιχα μοντέλα μετρώνται σε λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις νέες προδιαγραφές ρύπων, που έχουν επιβαρύνει όλα τα νέα μοντέλα, ακόμα και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, με αντιρρυπαντικά συστήματα υψηλού κόστους. Τα οποία, φυσικά, μετακυλίονται στο κόστος αγοράς.

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ και καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ειδικά αν η απόφασή μας για κάποιο μεταχειρισμένο αντίστοιχου κόστους δεν είναι “κλειδωμένη”.

Διότι, όπως θα διαπιστώσετε, πολύ περισσότερο από την χαμηλή τιμή βαρύνουν τα πολλά χρόνια εγγύησης και κάποιες δωρεάν παροχές, που μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις με υψηλά πιθανώς κόστη αποκατάστασης.

Με τον κινητήρα του λίτρου ισχύος 60 ίππων και το τρίθυρο αμάξωμα στην έκδοση εξοπλισμού take up!, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της VW είναι ότι φθηνότερο μπορεί να αγοράσει σήμερα κανείς σε καινούριο αυτοκίνητο. Ο βασικός του εξοπλισμός είναι επαρκής, οι χώροι μεγάλοι για την κατηγορία και η εμφάνισή του σύγχρονη και θελκτική. Θετικό το γεγονός ότι και η εκδοχή με τις πέντε πόρτες δεν ξεπερνά το όριο των 10.000 ευρώ, με την τιμή να παραμένει οριακά μικρότερη στα 9.990 ευρώ.

Με μια προωθητική ενέργεια που βρίσκεται εν ισχύ έως το τέλος Ιανουαρίου 2020, το μικρότερο των Toyota αποτελεί μια πραγματικά δελεαστική πρόταση στην τρίθυρη έκδοση Χ-Cool. Φυσικά δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου, ως πρώτο όμως ενός ζευγαριού ή ενός νέου οδηγού είναι απόλυτα επαρκές. Πολύ βασικός ο εξοπλισμός -ωστόσο διαθέτει A/C, 6 αερόσακους και ESP- ενώ ο κινητήρας του λίτρου με τους 72 ίππους εξασφαλίζει επαρκείς επιδόσεις και είναι εξαιρετικά οικονομικός και αξιόπιστος. Προσθέστε 6 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια για κερασάκι.

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν τα παραπάνω χρήματα ως καινούριο στην ελληνική αγορά, γνωρίζει πιένες σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, τόσο η ποιότητα των υλικών όσο και η σχεδίαση, ειδικά του εσωτερικού, δεν χαρακτηρίζονται από τον όρο “σύγχρονο”, ωστόσο φιλοξενεί άνετα μια τετραμελή οικογένεια. Ο κινητήρας του λίτρου με τους 75 ίππους χρειάζεται υπομονή στις προσπεράσεις και ακούγεται λίγο περισσότερο, είναι όμως αρκετά πιο οικονομικός από κάθε αντίστοιχο σύνολο δεκαετίας και βάλε. Πολύ θετική είναι επίσης η προσφορά πενταετούς εγγύησης και δωρεάν οδικής βοήθειας για τρία έτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:13

Καύσιμα: Πρωτομαγιά με «φωτιά» στην αντλία - Πόσο θα πληρώσουν οι οδηγοί

08:07

Πειραιώς: «Ατμομηχανή» προμηθειών asset management και Εθνική Ασφαλιστική

08:04

Φορολογικές διαφορές: «Κούρεμα» προστίμων και φόρων για 4 στους 10 φορολογούμενους

08:02

AKTOR - 2030: Guidance για τζίρο 5,5 δισ. ευρώ, EBITDA 600 εκατ. - «Βλέπει» LNG και Παραχωρήσεις σε Ελλάδα, Βαλκάνια

08:00

Το καλό και το κακό σενάριο για την οικονομία: Πώς το χρέος φρενάρει τα μέτρα στήριξης

23:58

Νέες υπηρεσίες για πολίτες και δήμους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

23:51

Τραμπ: Συγχαίρει τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ - «Νέο κεφάλαιο μεταξύ των δύο χωρών»

23:47

Γκουτέρες: «Άμεση αποκατάσταση ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ για να αποφευχθεί παγκόσμιο οικονομικό σοκ»

23:38

Αύξηση 17% στα έσοδα της Apple - Απογοήτευσε το iPhone

23:30

Τραμπ: «Πιθανή η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία»

23:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - «Στόχος η αποθήκευση 1 GW το 2027»

23:15

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρά κέρδη τον Απρίλιο

22:58

Βουλή: Προς ψήφιση το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης για καταστολή της τρομοκρατίας

22:48

Τέταρτος μήνας κερδών για το πετρέλαιο

22:42

Quality & Reliability: Αύξηση 38% στον κύκλο εργασιών το 2025

22:24

Global Sumud Flotilla: Το ΥΠΕΞ ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από την περιοχή

22:12

Ο Τραμπ αίρει τους δασμούς σε ουίσκι και μπέρμπον μετά την επίσκεψη του Κάρολου

22:05

Πεζεσκιάν: «Ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

21:50

Η Ιταλία παρατείνει για τρεις ακόμη εβδομάδες τη μείωση φόρου στα καύσιμα

21:38

Έφτασε στο Καράκας η πρώτη απευθείας πτήση από ΗΠΑ μετά από 7 χρόνια

21:27

Δεύτερος «κόκκινος» μήνας για τον χρυσό

21:20

Κίνα: Ζητά «σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη» στις διμερείς σχέσεις από τις ΗΠΑ

21:13

Τραμπ: Ο φοβερότερος από τους βασιλιάδες ο Κάρολος

21:06

Επίσκεψη Κυρανάκη στο Κέντρο Αριστείας της Alstom όπου κατασκευάζονται οι νέοι συρμοί της Hellenic Train

21:04

Λιβανός για προανακριτική ΠΑΣΟΚ: «Άδικη και ανυπόστατη η εμπλοκή μου»

21:02

Y/KNOT Invest: Μείωση 65,24% στα έσοδα πωλήσεων το 2025

20:57

Παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

20:47

Προς την ισραηλινή Rafael «κλειδώνει» το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ

20:45

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή

20:40

Eπίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης - Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider