Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ
Σας παρουσιάζουμε τα ελάχιστα μοντέλα της ελληνικής αγοράς που μπορούν να αγοραστούν καινούρια, με κόστος αντίστοιχο σχεδόν ενός μεταχειρισμένου.

Τα προηγούμενα χρόνια η εύρεση ενός καινούριου αυτοκινήτου με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Σήμερα, τα αντίστοιχα μοντέλα μετρώνται σε λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις νέες προδιαγραφές ρύπων, που έχουν επιβαρύνει όλα τα νέα μοντέλα, ακόμα και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, με αντιρρυπαντικά συστήματα υψηλού κόστους. Τα οποία, φυσικά, μετακυλίονται στο κόστος αγοράς.

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ και καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ειδικά αν η απόφασή μας για κάποιο μεταχειρισμένο αντίστοιχου κόστους δεν είναι “κλειδωμένη”.

Διότι, όπως θα διαπιστώσετε, πολύ περισσότερο από την χαμηλή τιμή βαρύνουν τα πολλά χρόνια εγγύησης και κάποιες δωρεάν παροχές, που μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις με υψηλά πιθανώς κόστη αποκατάστασης.

Με τον κινητήρα του λίτρου ισχύος 60 ίππων και το τρίθυρο αμάξωμα στην έκδοση εξοπλισμού take up!, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της VW είναι ότι φθηνότερο μπορεί να αγοράσει σήμερα κανείς σε καινούριο αυτοκίνητο. Ο βασικός του εξοπλισμός είναι επαρκής, οι χώροι μεγάλοι για την κατηγορία και η εμφάνισή του σύγχρονη και θελκτική. Θετικό το γεγονός ότι και η εκδοχή με τις πέντε πόρτες δεν ξεπερνά το όριο των 10.000 ευρώ, με την τιμή να παραμένει οριακά μικρότερη στα 9.990 ευρώ.

Με μια προωθητική ενέργεια που βρίσκεται εν ισχύ έως το τέλος Ιανουαρίου 2020, το μικρότερο των Toyota αποτελεί μια πραγματικά δελεαστική πρόταση στην τρίθυρη έκδοση Χ-Cool. Φυσικά δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου, ως πρώτο όμως ενός ζευγαριού ή ενός νέου οδηγού είναι απόλυτα επαρκές. Πολύ βασικός ο εξοπλισμός -ωστόσο διαθέτει A/C, 6 αερόσακους και ESP- ενώ ο κινητήρας του λίτρου με τους 72 ίππους εξασφαλίζει επαρκείς επιδόσεις και είναι εξαιρετικά οικονομικός και αξιόπιστος. Προσθέστε 6 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια για κερασάκι.

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν τα παραπάνω χρήματα ως καινούριο στην ελληνική αγορά, γνωρίζει πιένες σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, τόσο η ποιότητα των υλικών όσο και η σχεδίαση, ειδικά του εσωτερικού, δεν χαρακτηρίζονται από τον όρο “σύγχρονο”, ωστόσο φιλοξενεί άνετα μια τετραμελή οικογένεια. Ο κινητήρας του λίτρου με τους 75 ίππους χρειάζεται υπομονή στις προσπεράσεις και ακούγεται λίγο περισσότερο, είναι όμως αρκετά πιο οικονομικός από κάθε αντίστοιχο σύνολο δεκαετίας και βάλε. Πολύ θετική είναι επίσης η προσφορά πενταετούς εγγύησης και δωρεάν οδικής βοήθειας για τρία έτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:47

Ιαπωνία: Ριζική αλλαγή στην επιμέλεια παιδιών, μετά το διαζύγιο

15:25

Artemis II: Γιατί η ανθρωπότητα επιστρέφει στο φεγγάρι 50 χρόνια μετά;

15:17

Υγεία: Ισχυρός συσχετισμός της έκθεσης σε φυτοφάρμακα με τον κινδύνο εμφάνισης καρκίνου

15:12

Αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γ. Στουρνάρας

15:12

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Credia - Πάνω από 1,13 δισ. ευρώ προσφορές για την ΑΜΚ

15:04

Ληξιπρόθεσμα χρέη 113,86 δισ. ευρώ στην εφορία το 2025

15:00

Έδεσσα: Οι καταρράκτες και όσα αξίζει να δείτε στην πόλη των νερών

14:53

Βατικανό: Έκκληση του Πάπα Λέοντα για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή ενόψει Πάσχα

14:40

Κρεμλίνο: «Οι ουκρανικές δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί χθες από το Ντονμπάς»

14:25

Καμπανάκι ΔΟΕ για Ευρώπη: «Διπλάσιες οι απώλειες πετρελαίου τον Απρίλιο»

14:24

Ήχησε το 112 για τις μετακινήσεις στην Αττική

14:21

Έρευνα kariera.gr: 7 στους 10 εργαζόμενους σκέφτονται να αλλάξουν εργασία

14:20

ETS: Η Κομισιόν «χτίζει» νέο δίχτυ ασφαλείας στην αγορά άνθρακα – Τέλος στην ακύρωση δικαιωμάτων

14:04

CEO Geely: «Η επιβίωση της Volvo εξαρτάται από τη στενότερη συνεργασία μαζί μας»

13:53

Στις 27 Μαΐου η λήξη μαθημάτων για Γυμνάσια, 15 Μαΐου για Λύκεια

13:52

ΥΠΑΑΤ: Ως 4/4 οι αιτήσεις για 45 θέσεις ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

13:50

Συγκροτήθηκε η Υποεπιτροπή Εκτίμησης Πλημμυρικού Κινδύνου

13:45

Θεοδωρικάκος: «Εφαρμογή του νόμου ενάντια στην αισχροκέρδεια - Θα επιβληθούν πρόστιμα»

13:44

Αυστραλία: «Το σοκ του πολέμου στη Μέση Ανατολή θα είναι αισθητό για μήνες» λέει ο πρωθυπουργός

13:42

Στάρμερ προς Τραμπ για ΝΑΤΟ: «Θα ενεργήσω προς το εθνικό συμφέρον»

13:38

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επιτυχές το συνέδριο για τη σημασία της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης

13:30

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο - Αμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων

13:29

Alpha Finance - AXIA: Ξεκάθαρα θετικές οι μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις της αναταξινόμησης του ΧΑ

13:28

Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για προστασία των εργαζομένων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

13:24

Protergia Dynamic One Home: Το νέο δυναμικό τιμολόγιο της Protergia

13:22

Προς παράταση η μείωση των φόρων στα καύσιμα στην Ιταλία

13:21

Ουγγαρία: Το αντιπολιτευόμενο Tisza διευρύνει το προβάδισμα έναντι του Fidesz του Ορμπάν

13:12

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία «ERMINIO» - Πού προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες

13:06

Η Greenpeace κατηγορεί τις πετρελαϊκές εταιρίες για υπερκέρδη λόγω του πολέμου

13:04

Μαρινάκης: «Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συνιστά μια σοβαρή εξέλιξη»

gazzetta
gazzetta reader insider insider