Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καινούρια αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 10.000 ευρώ
Σας παρουσιάζουμε τα ελάχιστα μοντέλα της ελληνικής αγοράς που μπορούν να αγοραστούν καινούρια, με κόστος αντίστοιχο σχεδόν ενός μεταχειρισμένου.

Τα προηγούμενα χρόνια η εύρεση ενός καινούριου αυτοκινήτου με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Σήμερα, τα αντίστοιχα μοντέλα μετρώνται σε λιγότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις νέες προδιαγραφές ρύπων, που έχουν επιβαρύνει όλα τα νέα μοντέλα, ακόμα και τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, με αντιρρυπαντικά συστήματα υψηλού κόστους. Τα οποία, φυσικά, μετακυλίονται στο κόστος αγοράς.

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ

Ελάχιστα μεν, υπαρκτά δε τα μοντέλα με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ και καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ειδικά αν η απόφασή μας για κάποιο μεταχειρισμένο αντίστοιχου κόστους δεν είναι “κλειδωμένη”.

Διότι, όπως θα διαπιστώσετε, πολύ περισσότερο από την χαμηλή τιμή βαρύνουν τα πολλά χρόνια εγγύησης και κάποιες δωρεάν παροχές, που μπορούν να σας γλιτώσουν από πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις με υψηλά πιθανώς κόστη αποκατάστασης.

Με τον κινητήρα του λίτρου ισχύος 60 ίππων και το τρίθυρο αμάξωμα στην έκδοση εξοπλισμού take up!, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της VW είναι ότι φθηνότερο μπορεί να αγοράσει σήμερα κανείς σε καινούριο αυτοκίνητο. Ο βασικός του εξοπλισμός είναι επαρκής, οι χώροι μεγάλοι για την κατηγορία και η εμφάνισή του σύγχρονη και θελκτική. Θετικό το γεγονός ότι και η εκδοχή με τις πέντε πόρτες δεν ξεπερνά το όριο των 10.000 ευρώ, με την τιμή να παραμένει οριακά μικρότερη στα 9.990 ευρώ.

Με μια προωθητική ενέργεια που βρίσκεται εν ισχύ έως το τέλος Ιανουαρίου 2020, το μικρότερο των Toyota αποτελεί μια πραγματικά δελεαστική πρόταση στην τρίθυρη έκδοση Χ-Cool. Φυσικά δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου, ως πρώτο όμως ενός ζευγαριού ή ενός νέου οδηγού είναι απόλυτα επαρκές. Πολύ βασικός ο εξοπλισμός -ωστόσο διαθέτει A/C, 6 αερόσακους και ESP- ενώ ο κινητήρας του λίτρου με τους 72 ίππους εξασφαλίζει επαρκείς επιδόσεις και είναι εξαιρετικά οικονομικός και αξιόπιστος. Προσθέστε 6 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια για κερασάκι.

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που μπορούν να αγοράσουν τα παραπάνω χρήματα ως καινούριο στην ελληνική αγορά, γνωρίζει πιένες σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, τόσο η ποιότητα των υλικών όσο και η σχεδίαση, ειδικά του εσωτερικού, δεν χαρακτηρίζονται από τον όρο “σύγχρονο”, ωστόσο φιλοξενεί άνετα μια τετραμελή οικογένεια. Ο κινητήρας του λίτρου με τους 75 ίππους χρειάζεται υπομονή στις προσπεράσεις και ακούγεται λίγο περισσότερο, είναι όμως αρκετά πιο οικονομικός από κάθε αντίστοιχο σύνολο δεκαετίας και βάλε. Πολύ θετική είναι επίσης η προσφορά πενταετούς εγγύησης και δωρεάν οδικής βοήθειας για τρία έτη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

ΟΗΕ: Ανησυχία σχετικά με τα νέα ισραηλινά μέτρα για την Δυτική Όχθη

23:45

Μαχμούντ Αμπάς: Ζητά «αποφασιστική αντίδραση» των ΗΠΑ

23:34

Υπόθεση κατασκοπείας: «Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα - Η πρώτη επαφή με τον σμήναρχο

23:30

Η γαλλική κυβέρνηση προτρέπει τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα του Έπστιν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

23:29

McDonald's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τέταρτο τρίμηνο

23:20

Πέθανε ο Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ, πρωταγωνιστής του «Dawson’s Creek»

23:12

Wall Street: Δεν έκανε το 4X4 o Dow - «Φρέναρε» η χαρά της ισχυρής αγοράς εργασίας

22:57

Γαλλία: Αυξήθηκαν στα τρία τα μωρά που πέθαναν αφού κατανάλωσαν ύποπτο βρεφικό γάλα

22:38

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ

22:35

Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% έφερε η συνεχιζόμενη τριβή ΗΠΑ-Ιράν

22:20

Συνάντηση Δήμα με τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου - Στην ατζέντα η ενίσχυση συνδεσιμότητας των δύο χωρών

22:13

95 χρόνια Παπαστράτος: Νέες επενδύσεις και διεθνής εξωστρέφεια

22:07

Τραμπ: Επέμεινα στον Νετανιάχου ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν

21:56

Ιταλία: Αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό, μόνο όμως με την έγκριση του κοινοβουλίου

21:53

Χρυσός: Ενισχύθηκε περισσότερο από 1% - Εκτόξευση για το ασήμι

21:29

ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Έλλειμμα συγκροτημένης στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης

21:11

Ζελένσκι για εκλογές στην Ουκρανία: «Είναι πολύ εύκολο να γίνουν: Εφαρμόστε μια εκεχειρία με την Ρωσία»

20:59

Πώς η Ευρώπη επιχειρεί το μεγάλο «άλμα» στις άμεσες πληρωμές

20:58

ΣΕΒ: Χωρίς «δυνατή» βιομηχανία δεν μπορεί να υπάρξει ανθεκτική και ασφαλής Ευρώπη

20:48

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση Αλ Τανφ

20:40

Βενεζουέλα: Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας στο Καράκας για συναντήσεις με τον πετρελαϊκό τομέα

20:36

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να παρέδωσε απόρρητα οικονομικά έγγραφα στον Έπστιν

20:23

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζάκυνθος και Κεφαλονιά λόγω κακοκαιρίας

20:06

Το πρώτο σίριαλ αποκλειστικά με ΑΙ χαρακτήρες για την Αμερικανική ανεξαρτησία διχάζει

20:04

Θεοδωρικάκος: Συνεργασία αμοιβαίου συμφέροντος Ελλάδας-Τουρκίας σε έρευνα, καινοτομία και βιομηχανία

19:59

Μακρόν: Η έκδοση ευρωομολόγων η μοναδική λύση απέναντι στις «οικονομικές απειλές» Κίνας και ΗΠΑ

19:47

Πτώση στις ευρωαγορές, «έλαμψε» μόνο ο FTSE 100 - Άλμα σχεδόν 8,5% για Siemens Energy

19:37

Η Κοινή Δήλωση που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ερντογάν μετά τη συνάντηση στην Άγκυρα

19:23

Τζιτζικώστας: «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα σηκώνεται drone στην ΕΕ αν δεν ξέρουμε τον χειριστή του» - Δέσμη τριών δράσεων

19:15

Κάλας: Ευελιξία στο δάνειο των 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider