Τα έξι ασφαλέστερα αυτοκίνητα για τη νέα χρονιά (pics & vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα έξι ασφαλέστερα αυτοκίνητα για τη νέα χρονιά (pics & vid)
Από τα δεκάδες νέα μοντέλα που αξιολόγησε ο ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP, σας παρουσιάζουμε αυτά με τις κορυφαίες επιμέρους βαθμολογίες.

Τα πέντε αστέρια, που αποτελούν την κορυφαία διάκριση της αξιολόγησης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP, κατέκτησαν 45 διαφορετικά νέα μοντέλα μέσα στο 2019. Εξαιρετικό αποτέλεσμα συνολικά, ωστόσο στους 4 επιμέρους τομείς της κάθε αξιολόγησης, ορισμένα από αυτά προσέγγισαν το απόλυτο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Euro NCAP αξιολογεί με πλήθος διαφορετικών δοκιμών τους εξής κύριους τομείς: προστασία ενήλικων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία ευπαθών χρηστών του δρόμου όπως πεζών και δικυκλιστών και τέλος απόδοση των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Σε κάθε ένα από αυτούς τους τέσσερις τομείς δίνει ποσοστό επιτυχίας, με άριστα το 100%. Τα αυτοκίνητα που θα δείτε στη συνέχεια, είχαν επιδόσεις άριστες ή πολύ κοντά στο άριστα, σε όλες σχεδόν τις δοκιμασίες. Σίγουρα, αξίζει να τα γνωρίσουμε.

Ακόμα μια κορυφαία επίδοση για ένα Tesla, το μικρότερο στη γκάμα της εταιρείας, το 3. Το ηλεκτρικό sedan πέτυχε 96% στην προστασία των ενήλικων επιβατών και 94% στην απόδοση στων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, το μεγαλύτερο ποσοστό μαζί με το “αδελφό” μοντέλο Tesla X. Για την προστασία των ευπαθών χρηστών του δρόμου απέσπασε 74% ενώ για την προστασία των ανήλικων επιβατών 84%. Βάζει και αυτό υποψηφιότητα για το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του το 2019.

To ηλεκτρικό SUV της αμερικανικής Tesla πέτυχε σχεδόν το απόλυτο σε δύο τομείς: στην προστασία των ενήλικων επιβατών με 98% και στην αξιολόγηση των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης με 94%. Για την προστασία των παιδιών αξιολογήθηκε με 81% και στους ευπαθείς χρήστες του δρόμου με 72%. Με αυτά τα δεδομένα, βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο SUV του 2019 στον τομέα της ασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια τα μοντέλα της Subaru πρωτεύουν στις αξιολογήσεις ασφάλειας ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού και το Forester δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Με 97% και 91% για την προστασία των ενήλικων και των ανήλικων επιβατών αντίστοιχα, αφήνει πίσω του σχεδόν κάθε άλλο αυτοκίνητο, εξετάζοντας τους δύο αυτούς τομείς. Στους υπόλοιπους δύο, με 80% για τους πεζούς και τους δικυκλιστές και 78% για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά.

Με ποσοστό 99% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, η Mazda με το CX-30 κατάφερε το έως σήμερα απόλυτο σκορ σε αυτό τον τομέα, ανεξαρτήτως κατηγορίας μεγέθους. Στους υπόλοιπους τομείς τα πήγε πολύ καλά επίσης, με 86% για την προστασία των ανήλικων επιβατών, 80% για την προστασία πεζών και δικυκλιστών και τέλος 77% για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Ακόμα ένα μοντέλα υποψήφιο για τον τίτλο του ασφαλέστερου, στην κατηγορία των μικρών SUV το 2019.

Με άριστα ποσοστά άνω του 90% σε τρεις από τους τέσσερις τομείς αξιολόγησης, το μικρότερο τετράθυρο μοντέλο της γερμανικής μάρκας βάζει τα γυαλιά σε κάθε ανταγωνιστή. Πετυχαίνει 96% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 91% στην προστασία των ανήλικων, ένα εντυπωσιακό 91% στην προστασία πεζών και δικυκλιστών και 75% στην απόδοση των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Κορυφαία αποτελέσματα, που πιθανώς να εξασφαλίσουν στη CLA τον τίτλο του ασφαλέστερου στην κατηγορία του για το 2019.

Μικρό αλλά τετραπέρατο σε ασφάλεια, το δεύτερης γενιάς Captur πέτυχε ένα εμφατικό 96% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών. Αντίστοιχα, για τους ανήλικους επιβάτες το ποσοστό είναι 83%, για του ευπαθείς χρήστες του δρόμου 75% και για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης 74%. Δεν βάζει υποψηφιότητα για τίτλο κατηγορία, είναι όμως από τα πλέον ασφαλή SUV της κατηγορίας Β και ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2019, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:00

Η παράλυση στο Παρίσι αλλάζει τις ισορροπίες στην Ευρώπη

16:48

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η αποχώρηση της Γαλλίας από το κοινό πρόγραμμα αρμάτων με τη Γερμανία

16:36

Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE

16:21

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από άγνωστο βλήμα σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων ανατολικά του Ομάν

16:16

Ιράν: Η κηδεία του Αλί Χαμενεΐ θα αρχίσει στην Τεχεράνη στις 4 Ιουλίου

16:08

Ισημερινός: Μείωση της τιμής μπύρας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

15:47

Κικίλιας: Η ναυτιλία φέρνει επενδύσεις, δουλειές και προοπτική για την ελληνική οικογένεια

15:37

ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε το όνομα του Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι

15:33

Πακιστάν: Πιθανή οριστικοποίηση της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν μέσα στις επόμενες 24 ώρες

15:18

Μητσοτάκης: Eμείς είμαστε έμπειροι μαραθωνοδρόμοι - Kάποιοι άλλοι έχουν ήδη λαχανιάσει

14:50

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα μια 56χρονη

14:44

Γιαννιτσά: Ομόφωνα ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

14:37

SpaceX IPO: Ποιες Magnificent Seven; - Πλέον χρειάζεται νέα ορολογία

14:16

Πολωνία: Θα τερματίσει το καλοκαίρι τα μέτρα που περιορίζουν τις τιμές των καυσίμων

14:10

ΟΑΚΑ: Νέα περίφραξη και ολοκληρωμένο σύστημα περιμετρικής ασφάλειας

13:39

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για την απόρριψη 56 φορτίων μπάζων χωρίς άδεια

13:34

Τσουκαλάς: Το μέτρο της καθολικής πρόσβασης των νέων στα ΜΜΜ είναι απόλυτα κοστολογημένο και ρεαλιστικό

13:30

ΗΑΕ: Διάψευση αναφορών των ΜΜΕ για ξεπάγωμα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ιράν

13:17

Μητσοτάκης στη Ρόδο: Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο, προχωρά το master plan για το τουριστικό λιμάνι

13:00

Οφειλές 6,2 δισ. ευρώ έχουν διαγραφεί μέσω Εξωδικαστικού - Πώς κινήθηκαν οι servicers

12:57

Κύπρος: Μόνιμη παρουσία ελληνικών μαχητικών επιδιώκει η Λευκωσία

12:50

Τουρνάς: Η καύσιμη ύλη είναι η μεγάλη πρόκληση του φετινού καλοκαιριού

12:38

Ποια ομάδα θα σηκώσει το Μουντιάλ - Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη

12:36

e-ΕΦΚΑ: Ψηφιακό άλμα για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

12:30

Βαμβάκι: Ποιο σύστημα γραμμών σποράς είναι πιο πρακτικό για την Ελλάδα

12:27

Η καρέτα-καρέτα, πρεσβευτής του βιώσιμου τουρισμού στην Κρήτη

12:14

Axios: Η επικείμενη συμφωνία Τραμπ με το Ιράν είναι πικρό χάπι για τον Νετανιάχου

12:02

Οι επιπτώσεις των data centers στο μικροκλίμα και οι προκλήσεις για τον αστικό σχεδιασμό

11:57

Θεμιστοκλέους: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ανακουφιστική φροντίδα

11:43

Ανδριανός: Ζητούμενο ένα νέο παραγωγικό παράδειγμα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider