6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες
Οι μάρκες πολυτελείας έχουν μπει πλέον δυναμικά στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV και το insider παρουσιάζει την κορυφαία εξάδα τέτοιων μοντέλων.

Ανάγκη και θεοί πείθονται. Αυτό ισχύει για την περίπτωση των SUV, τα οποία αντιμετωπίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια με έπαρση και ειρωνικά σχόλια από τις μάρκες πολυτελείας. Εταιρείες, όπως η Ferrari, διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με σήμα το όρθιο αλογάκι, όμως τώρα ετοιμάζονται να λανσάρουν το 2022 το πρώτο δικό τους SUV, την Purosangue, που θα είναι και το γρηγορότερο στον κόσμο! Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, καθώς τα SUV πολυτελείας εξελίσσονται σε πηγές υψηλότατης κερδοφορίας ακόμη και για μάρκες των οποίων το όνομα είναι συνυφασμένο με τις υψηλές επιδόσεις και τα σπορ μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Porsche, όπου πλέον αποτελεί η Cayenne το εμπορικότερο μοντέλο της και όχι η εμβληματική 911.

Ετσι μπήκαν στην αγορά χλιδάτα SUV με τα λογότυπα των Bentley, Lamborghini και της υπόλοιπης luxury κομπανίας, ενώ μόλις πρόσφατα γνωρίσαμε και τον πρώτο εκπρόσωπο της Aston Martin στη συγκεκριμένη κατηγορία. Κάποιες εταιρείες προσπαθούν επίσης να ‘’τρυπώσουν’’ σε αυτήν όχι με κάποιο νέο μοντέλο αλλά με ένα που κυκλοφορεί ήδη και το αναβαθμίζουν σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Porsche Cayenne με μακρύ μεταξόνιο για την κερδοφόρα αγορά της Κίνας, αλλά και της έκδοσης πολυτελείας ‘’Maybach’’ της Mercedes GLS.

Δείτε την κορυφαία εξάδα πολυτελέστατων SUV μέσα από τον…φακό του insider.

Η κορυφαία έκδοση της GLS αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κίνα και εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 560 ίππων. O εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδραυλικά κατώφλια, τα οποία χαμηλώνουν για ευκολότερη πρόσβαση στο χλιδάτο εσωτερικό της, όπου προβλέπονται για τους πίσω επιβάτες κλιματιζόμενα καθίσματα με προγράμματα μασάζ.

Aναμένεται να δώσει ώθηση στις μειωμένες πωλήσεις της βρετανικής μάρκας από την άνοιξη του 2020. Εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 550 ίππων της AMG, κάνει τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ και πιάνει τα 291 χλμ./ώρα τελική. Απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και σε ζάπλουτες κυρίες άνω των 40 ετών! Οι τιμές της DBX θα ξεκινούν λίγο κάτω από τις 200.000 ευρώ.

To μήκους 5,11 μ. SUV παρουσιάστηκε στην αγορά στα τέλη του 2017 και ξεχωρίζει με το σπορ DNA της. Η Urus επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6’’ χάρη στον κινητήρα των 650 ίππων και έχει τιμές εκκίνησης λίγο πάνω από τα 200.000 ευρώ (αναφερόμαστε πάντα στο εξωτερικό).

Οι παραδόσεις της ξεκίνησαν στα τέλη του 2018. Οι τιμές του μεγαθηρίου πολυτελείας με μήκος 5,34 μ. ξεκινούν στο εξωτερικό από 315.000 ευρώ, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτελούν οι πόρτες αντίθετης φοράς. Η Cullinan εφοδιάζεται με δωδεκακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 571 ίππων (0 – 100 χλμ./ώρα σε 5,2’’) σε συνδυασμό με τετρακίνηση και αεραναρτήσεις.

Ο κολοσσός της Bentley μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει 5,14 μ. μήκος. Λανσαρίστηκε αρχικά μόνον με έναν 12κύλινδρο βενζίνης που αποδίδει 608 ίππους και προσφέρει καυτές επιδόσεις (0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, τελική 301 χλμ./ώρα). Το 2017 κυκλοφόρησε και με πετρελαιοκινητήρα 435 ίππων, όμως αφαιρέθηκε πάλι από τη γκάμα της εξαιτίας του Dieselgate. Το 2018 πούλησε η Bentley 4.323 Bentayga, δηλαδή γύρω στις 1.000 περισσότερες από τις πωλήσεις της λιμουζίνας Continental.

Λανσαρίστηκε στην αγορά την άνοιξη του 2016 και εφοδιάζεται με δύο εξακύλινδρους και δύο οκτακύλινδρους βενζινοκινητήρες της Ferrari, όπως επίσης έναν V6 κινητήρα πετρελαίου. Η ισχυρότερη Levante αποδίδει 580 ίππους και επιταχύνει το βάρους 2,1 τόνων μοντέλο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, ενώ οι τιμές των πλουσιότερων εκδόσεων ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 155.000 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:03

Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζουν τις επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους

16:54

Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική

16:48

Εγκαινιάστηκε το Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Ορλεάνη

16:48

Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει κόμμα - δορυφόρος του κ. Τσίπρα»

16:47

Wall Street: Πτωτικές κινήσεις με τριπλό «πονοκέφαλο» Fed, AI και ομόλογα

16:46

Βασιλάκης (Aegean): Στις κρίσεις δημιουργούνται και ευκαιρίες - Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη θέση μας

16:41

Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι διαθέτουν όπλα σε τροχιά - «Αποσταθεροποιητική κίνηση»

16:30

Η ελληνική συμβολή στο ιαπωνικό ναυπηγικό θαύμα

16:19

Γερμανία: Μέτρα στήριξης για το ράλι καυσίμων προανήγγειλε ο Μερτς

16:15

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για Μπαμπ ελ Μάντεμπ: Το Ριάντ θα απαντήσει στους Χούθι

16:09

ΒofA: Αυξάνονται οι φόβοι για τα ομόλογα - Ενισχύονται τα μετρητά στα χαρτοφυλάκια

16:05

Η «ενεργειακή» εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας δεν αρκεί για να λυθεί η κρίση στο ντίζελ

16:00

Οι 10 ανερχόμενοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2027

15:55

ΕΤΕπ: Επενδύει 40 εκατ. ευρώ σε πυρηνικό αντιδραστήρα

15:47

Παπαθανάσης: Η ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη θα είναι βιώσιμη όταν καμία περιφέρεια δεν μένει πίσω

15:42

Βραβεία Emmy 2026: Οι μεγάλοι νικητές της λαμπερής βραδιάς

15:31

Leroy Merlin: Δωρεάν μετοχές σε 1.326 εργαζόμενους σε Ελλάδα - Κύπρο

15:24

Παπασταύρου: Ξεκίνησαν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική

15:19

Ιράν: Στήθηκε ιστοσελίδα για την καταγγελία επικριτών του καθεστώτος που ζουν στο εξωτερικό

15:18

Κρεμλίνο: Χαιρετίζει την ιδέα Τραμπ για ανακωχή στις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές με την Ουκρανία

15:09

Politico: Η προέλαση των Χούθι αφήνει στον Τραμπ μόνο κακές επιλογές

15:00

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας από το 2027 - Το σχέδιο της ΔΥΠΑ και η νέα κλίμακα της επιδότησης

14:56

Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στα εμβόλια κατά της ιλαράς μειώνεται

14:52

Πιερρακάκης από Βερολίνο: «ΕΕ και Γερμανία χρειάζονται η μία την άλλη»

14:50

ΠΟΕ: Το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα βρίσκεται σε «μια αποφασιστική καμπή»

14:50

Μιχαηλίδου: 200 νέες θέσεις για να ενισχυθούν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

14:44

LVMH: Η πάλαι ποτέ μεγαλύτερη εισηγμένη της Ευρώπης, βγαίνει εκτός Τοπ 10

14:30

Γερμανία: Πέμπτος μήνας ανόδου για το οικονομικό κλίμα

14:02

ΟΑΣΑ: Από 18/9 σε λειτουργία οι νέες συγκοινωνιακές συνδέσεις σε Ανατολική και Δυτική Αττική

13:49

TotalEnergies και Mistral επενδύουν 100 εκατ. δολ. στο ΑΙ για την εξερεύνηση πετρελαίου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider