6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες
Οι μάρκες πολυτελείας έχουν μπει πλέον δυναμικά στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV και το insider παρουσιάζει την κορυφαία εξάδα τέτοιων μοντέλων.

Ανάγκη και θεοί πείθονται. Αυτό ισχύει για την περίπτωση των SUV, τα οποία αντιμετωπίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια με έπαρση και ειρωνικά σχόλια από τις μάρκες πολυτελείας. Εταιρείες, όπως η Ferrari, διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με σήμα το όρθιο αλογάκι, όμως τώρα ετοιμάζονται να λανσάρουν το 2022 το πρώτο δικό τους SUV, την Purosangue, που θα είναι και το γρηγορότερο στον κόσμο! Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, καθώς τα SUV πολυτελείας εξελίσσονται σε πηγές υψηλότατης κερδοφορίας ακόμη και για μάρκες των οποίων το όνομα είναι συνυφασμένο με τις υψηλές επιδόσεις και τα σπορ μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Porsche, όπου πλέον αποτελεί η Cayenne το εμπορικότερο μοντέλο της και όχι η εμβληματική 911.

Ετσι μπήκαν στην αγορά χλιδάτα SUV με τα λογότυπα των Bentley, Lamborghini και της υπόλοιπης luxury κομπανίας, ενώ μόλις πρόσφατα γνωρίσαμε και τον πρώτο εκπρόσωπο της Aston Martin στη συγκεκριμένη κατηγορία. Κάποιες εταιρείες προσπαθούν επίσης να ‘’τρυπώσουν’’ σε αυτήν όχι με κάποιο νέο μοντέλο αλλά με ένα που κυκλοφορεί ήδη και το αναβαθμίζουν σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Porsche Cayenne με μακρύ μεταξόνιο για την κερδοφόρα αγορά της Κίνας, αλλά και της έκδοσης πολυτελείας ‘’Maybach’’ της Mercedes GLS.

Δείτε την κορυφαία εξάδα πολυτελέστατων SUV μέσα από τον…φακό του insider.

Η κορυφαία έκδοση της GLS αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κίνα και εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 560 ίππων. O εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδραυλικά κατώφλια, τα οποία χαμηλώνουν για ευκολότερη πρόσβαση στο χλιδάτο εσωτερικό της, όπου προβλέπονται για τους πίσω επιβάτες κλιματιζόμενα καθίσματα με προγράμματα μασάζ.

Aναμένεται να δώσει ώθηση στις μειωμένες πωλήσεις της βρετανικής μάρκας από την άνοιξη του 2020. Εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 550 ίππων της AMG, κάνει τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ και πιάνει τα 291 χλμ./ώρα τελική. Απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και σε ζάπλουτες κυρίες άνω των 40 ετών! Οι τιμές της DBX θα ξεκινούν λίγο κάτω από τις 200.000 ευρώ.

To μήκους 5,11 μ. SUV παρουσιάστηκε στην αγορά στα τέλη του 2017 και ξεχωρίζει με το σπορ DNA της. Η Urus επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6’’ χάρη στον κινητήρα των 650 ίππων και έχει τιμές εκκίνησης λίγο πάνω από τα 200.000 ευρώ (αναφερόμαστε πάντα στο εξωτερικό).

Οι παραδόσεις της ξεκίνησαν στα τέλη του 2018. Οι τιμές του μεγαθηρίου πολυτελείας με μήκος 5,34 μ. ξεκινούν στο εξωτερικό από 315.000 ευρώ, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτελούν οι πόρτες αντίθετης φοράς. Η Cullinan εφοδιάζεται με δωδεκακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 571 ίππων (0 – 100 χλμ./ώρα σε 5,2’’) σε συνδυασμό με τετρακίνηση και αεραναρτήσεις.

Ο κολοσσός της Bentley μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει 5,14 μ. μήκος. Λανσαρίστηκε αρχικά μόνον με έναν 12κύλινδρο βενζίνης που αποδίδει 608 ίππους και προσφέρει καυτές επιδόσεις (0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, τελική 301 χλμ./ώρα). Το 2017 κυκλοφόρησε και με πετρελαιοκινητήρα 435 ίππων, όμως αφαιρέθηκε πάλι από τη γκάμα της εξαιτίας του Dieselgate. Το 2018 πούλησε η Bentley 4.323 Bentayga, δηλαδή γύρω στις 1.000 περισσότερες από τις πωλήσεις της λιμουζίνας Continental.

Λανσαρίστηκε στην αγορά την άνοιξη του 2016 και εφοδιάζεται με δύο εξακύλινδρους και δύο οκτακύλινδρους βενζινοκινητήρες της Ferrari, όπως επίσης έναν V6 κινητήρα πετρελαίου. Η ισχυρότερη Levante αποδίδει 580 ίππους και επιταχύνει το βάρους 2,1 τόνων μοντέλο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, ενώ οι τιμές των πλουσιότερων εκδόσεων ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 155.000 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:54

Ιράν: Οι αμερικανικές επιθέσεις συνιστούν παραβίαση της εκεχειρίας

10:49

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητές της Χεζμπολάχ στη Ναμπατίγε

10:26

Χάλκη: Το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα μικρό νησί με μεγάλες προσδοκίες

10:10

Enaon EDA: φυσικό αέριο σε 7 πόλεις μέχρι το Μάρτιο του 2027

10:01

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: «Φρένο» στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις

09:53

Η κλιματική κρίση επαναπροσδιορίζει το ευρωπαϊκό καλοκαίρι

09:42

Ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές

09:28

Τερκενλής: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τα διάσημα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης

09:21

Κλειδί για την ελληνική οικονομία η διασύνδεση ναυτιλίας και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας

09:12

Λουτράκι: Στον Φάρο Μελαγκάβι για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον Κορινθιακό

09:10

Χρυσός: Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% η τιμή του μέσα σε πέντε μήνες

08:57

Πιερρακάκης: Η επιτυχία της οικονομικής πολιτικής μετριέται από τον αριθμό των πολιτών που ξαναπαίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους

08:49

Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο απολογισμός των φονικών σεισμών - 1430 νεκροί

08:36

Σε ποιους τομείς «εισχωρεί» η Τεχνητή Νοημοσύνη - Tο 72% των επιχειρήσεων υποστηρίζει ενεργά τη χρήση της

08:21

HELLENiQ ENERGY: Αναζητά πιο αποδοτικές επενδύσεις στο φυσικό αέριο

08:14

Κτηματολόγιο: Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για τις Πολεοδομίες και την αγορά ακινήτων

08:03

Τα 5,33 ευρώ ανά κιλό λαγοκέφαλου είναι περιβαλλοντικό μέτρο ή επίδομα σε ψαράδες;

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Ο διπλός κίνδυνος για κονδύλια και δαπάνες – Πώς μπορεί να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός

07:49

Τραμπ: Μπορεί να αναγκαστούμε να ολοκληρώσουμε το έργο - Νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

23:58

Τσεχία: Απόλυτο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 40,6°C

23:37

Η Αυστραλία διπλασιάζει τα πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης των κοινωνικών δικτύων στους ανήλικους

23:15

Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απορρίπτει τη συμφωνία-πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου

22:49

Ταϊλάνδη: Ένας Αυστραλός συνελήφθη μετά τον εντοπισμό του πτώματος μιας 17χρονης μέσα σε μια βαλίτσα

22:17

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ τέσσερις οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

22:17

Η Δανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, με 36,6 βαθμούς Κελσίου

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider