6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες
Οι μάρκες πολυτελείας έχουν μπει πλέον δυναμικά στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV και το insider παρουσιάζει την κορυφαία εξάδα τέτοιων μοντέλων.

Ανάγκη και θεοί πείθονται. Αυτό ισχύει για την περίπτωση των SUV, τα οποία αντιμετωπίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια με έπαρση και ειρωνικά σχόλια από τις μάρκες πολυτελείας. Εταιρείες, όπως η Ferrari, διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με σήμα το όρθιο αλογάκι, όμως τώρα ετοιμάζονται να λανσάρουν το 2022 το πρώτο δικό τους SUV, την Purosangue, που θα είναι και το γρηγορότερο στον κόσμο! Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, καθώς τα SUV πολυτελείας εξελίσσονται σε πηγές υψηλότατης κερδοφορίας ακόμη και για μάρκες των οποίων το όνομα είναι συνυφασμένο με τις υψηλές επιδόσεις και τα σπορ μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Porsche, όπου πλέον αποτελεί η Cayenne το εμπορικότερο μοντέλο της και όχι η εμβληματική 911.

Ετσι μπήκαν στην αγορά χλιδάτα SUV με τα λογότυπα των Bentley, Lamborghini και της υπόλοιπης luxury κομπανίας, ενώ μόλις πρόσφατα γνωρίσαμε και τον πρώτο εκπρόσωπο της Aston Martin στη συγκεκριμένη κατηγορία. Κάποιες εταιρείες προσπαθούν επίσης να ‘’τρυπώσουν’’ σε αυτήν όχι με κάποιο νέο μοντέλο αλλά με ένα που κυκλοφορεί ήδη και το αναβαθμίζουν σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Porsche Cayenne με μακρύ μεταξόνιο για την κερδοφόρα αγορά της Κίνας, αλλά και της έκδοσης πολυτελείας ‘’Maybach’’ της Mercedes GLS.

Δείτε την κορυφαία εξάδα πολυτελέστατων SUV μέσα από τον…φακό του insider.

Η κορυφαία έκδοση της GLS αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κίνα και εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 560 ίππων. O εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδραυλικά κατώφλια, τα οποία χαμηλώνουν για ευκολότερη πρόσβαση στο χλιδάτο εσωτερικό της, όπου προβλέπονται για τους πίσω επιβάτες κλιματιζόμενα καθίσματα με προγράμματα μασάζ.

Aναμένεται να δώσει ώθηση στις μειωμένες πωλήσεις της βρετανικής μάρκας από την άνοιξη του 2020. Εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 550 ίππων της AMG, κάνει τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ και πιάνει τα 291 χλμ./ώρα τελική. Απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και σε ζάπλουτες κυρίες άνω των 40 ετών! Οι τιμές της DBX θα ξεκινούν λίγο κάτω από τις 200.000 ευρώ.

To μήκους 5,11 μ. SUV παρουσιάστηκε στην αγορά στα τέλη του 2017 και ξεχωρίζει με το σπορ DNA της. Η Urus επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6’’ χάρη στον κινητήρα των 650 ίππων και έχει τιμές εκκίνησης λίγο πάνω από τα 200.000 ευρώ (αναφερόμαστε πάντα στο εξωτερικό).

Οι παραδόσεις της ξεκίνησαν στα τέλη του 2018. Οι τιμές του μεγαθηρίου πολυτελείας με μήκος 5,34 μ. ξεκινούν στο εξωτερικό από 315.000 ευρώ, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτελούν οι πόρτες αντίθετης φοράς. Η Cullinan εφοδιάζεται με δωδεκακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 571 ίππων (0 – 100 χλμ./ώρα σε 5,2’’) σε συνδυασμό με τετρακίνηση και αεραναρτήσεις.

Ο κολοσσός της Bentley μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει 5,14 μ. μήκος. Λανσαρίστηκε αρχικά μόνον με έναν 12κύλινδρο βενζίνης που αποδίδει 608 ίππους και προσφέρει καυτές επιδόσεις (0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, τελική 301 χλμ./ώρα). Το 2017 κυκλοφόρησε και με πετρελαιοκινητήρα 435 ίππων, όμως αφαιρέθηκε πάλι από τη γκάμα της εξαιτίας του Dieselgate. Το 2018 πούλησε η Bentley 4.323 Bentayga, δηλαδή γύρω στις 1.000 περισσότερες από τις πωλήσεις της λιμουζίνας Continental.

Λανσαρίστηκε στην αγορά την άνοιξη του 2016 και εφοδιάζεται με δύο εξακύλινδρους και δύο οκτακύλινδρους βενζινοκινητήρες της Ferrari, όπως επίσης έναν V6 κινητήρα πετρελαίου. Η ισχυρότερη Levante αποδίδει 580 ίππους και επιταχύνει το βάρους 2,1 τόνων μοντέλο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, ενώ οι τιμές των πλουσιότερων εκδόσεων ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 155.000 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:58

AKTOR: Η Blue Silk στηρίζει την ΑΜΚ με επένδυση έως 50 εκατ. ευρώ

18:56

ΔΕΗ: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,57 ευρώ ανά μετοχή από 24 Ιουλίου

18:45

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζήτησε από την ICE να συνεχίσει τους οδικούς ελέγχους της

18:42

Ελληνικό Μετρό ΑΕ: «Η κατασκευή της Γραμμής 4 εκτελείται σε πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας»

18:40

Στα 58,96 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Γρηγόρης το 2025 - Αύξηση 5,8%

18:31

Jumbo: Αμετάβλητες οι εκτιμήσεις για το 2026 - Διανομή μερίσματος 0,70 ευρώ ανά μετοχή

18:24

DW: Κινεζικά εξαρτήματα drones για την Ουκρανία

18:11

Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής

17:59

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης - Μέτωπα σε Ηράκλειο, Καβάλα

17:43

Χρηματιστήριο: «Πεδίο μάχης» οι 2.500 μονάδες – Τριήμερες απώλειες 3,3% στις τράπεζες

17:39

Ρωσία: «Νόμιμοι στόχοι τα ξένα στρατεύματα που θα σταλούν στην Ουκρανία μετά την ειρηνευτική συμφωνία»

17:39

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ στο Κατάρ εν μέσω αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών

17:33

Νεκρή γυναίκα μετά τη φωτιά στα Πατήσια - Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της

17:27

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Κούβα

17:19

Το Σάββατο η εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Υποψήφιοι Πολάκης και Δούρου

17:19

Bloomberg: Η άνοδος της Λεπέν πυροδοτεί πιέσεις στην αγορά γαλλικών ομολόγων

17:18

Παρέμβαση Ελλάδας και 9 χωρών της ΕΕ για αναθεώρηση του EU ETS

17:05

Wall Street: Ανοδικά με ώθηση από Big Tech και πληθωρισμό

16:55

Οδικός χάρτης φωτοβολταϊκών: Πάνω από 20 GW στην Ελλάδα έως το 2030

16:53

Μία από τις καλύτερες ημέρες της 10ετίας για τη μετοχή της PayPal

16:52

Ουκρανία: Ο ανασχηματισμός εστιάζει στον υπ. Άμυνας καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται

16:45

Τουρισμός: Με το δεξί ξεκίνησε η σεζόν - Οι πρώτες ενδείξεις και οι προοπτικές για τη συνέχεια

16:42

Πιερρακάκης: «Μεγάλη νίκη η προσέγγιση της πραγματικής ενιαίας αγοράς»

16:32

Δήμας: Με την Παράκαμψη Χαλκίδας θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος και ασφαλής οδικός άξονας προς τη Βόρεια Εύβοια

16:27

Αναθεώρηση Συντάγματος: «Ναι» από τη Νέα Δημοκρατία, «παρών» και «όχι» από το ΠΑΣΟΚ

16:22

Ξεκινά το «Σήμα Ισότητας» για επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές ίσων ευκαιριών στην εργασία

16:21

Έξι πιλοτικά έργα για ενίσχυση δεξιοτήτων και απασχόλησης στην Ευρώπη

16:20

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης για το 2026

16:18

Δούκας: Ο Δήμος Αθηναίων θα προασπίσει τους πολίτες και την περιουσία τους

16:16

Γουίλιαμς (Fed): «Ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί - Σταδιακή αποκλιμάκωση έως το 2028»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider