6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες
Οι μάρκες πολυτελείας έχουν μπει πλέον δυναμικά στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV και το insider παρουσιάζει την κορυφαία εξάδα τέτοιων μοντέλων.

Ανάγκη και θεοί πείθονται. Αυτό ισχύει για την περίπτωση των SUV, τα οποία αντιμετωπίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια με έπαρση και ειρωνικά σχόλια από τις μάρκες πολυτελείας. Εταιρείες, όπως η Ferrari, διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με σήμα το όρθιο αλογάκι, όμως τώρα ετοιμάζονται να λανσάρουν το 2022 το πρώτο δικό τους SUV, την Purosangue, που θα είναι και το γρηγορότερο στον κόσμο! Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, καθώς τα SUV πολυτελείας εξελίσσονται σε πηγές υψηλότατης κερδοφορίας ακόμη και για μάρκες των οποίων το όνομα είναι συνυφασμένο με τις υψηλές επιδόσεις και τα σπορ μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Porsche, όπου πλέον αποτελεί η Cayenne το εμπορικότερο μοντέλο της και όχι η εμβληματική 911.

Ετσι μπήκαν στην αγορά χλιδάτα SUV με τα λογότυπα των Bentley, Lamborghini και της υπόλοιπης luxury κομπανίας, ενώ μόλις πρόσφατα γνωρίσαμε και τον πρώτο εκπρόσωπο της Aston Martin στη συγκεκριμένη κατηγορία. Κάποιες εταιρείες προσπαθούν επίσης να ‘’τρυπώσουν’’ σε αυτήν όχι με κάποιο νέο μοντέλο αλλά με ένα που κυκλοφορεί ήδη και το αναβαθμίζουν σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Porsche Cayenne με μακρύ μεταξόνιο για την κερδοφόρα αγορά της Κίνας, αλλά και της έκδοσης πολυτελείας ‘’Maybach’’ της Mercedes GLS.

Δείτε την κορυφαία εξάδα πολυτελέστατων SUV μέσα από τον…φακό του insider.

Η κορυφαία έκδοση της GLS αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κίνα και εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 560 ίππων. O εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδραυλικά κατώφλια, τα οποία χαμηλώνουν για ευκολότερη πρόσβαση στο χλιδάτο εσωτερικό της, όπου προβλέπονται για τους πίσω επιβάτες κλιματιζόμενα καθίσματα με προγράμματα μασάζ.

Aναμένεται να δώσει ώθηση στις μειωμένες πωλήσεις της βρετανικής μάρκας από την άνοιξη του 2020. Εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 550 ίππων της AMG, κάνει τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ και πιάνει τα 291 χλμ./ώρα τελική. Απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και σε ζάπλουτες κυρίες άνω των 40 ετών! Οι τιμές της DBX θα ξεκινούν λίγο κάτω από τις 200.000 ευρώ.

To μήκους 5,11 μ. SUV παρουσιάστηκε στην αγορά στα τέλη του 2017 και ξεχωρίζει με το σπορ DNA της. Η Urus επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6’’ χάρη στον κινητήρα των 650 ίππων και έχει τιμές εκκίνησης λίγο πάνω από τα 200.000 ευρώ (αναφερόμαστε πάντα στο εξωτερικό).

Οι παραδόσεις της ξεκίνησαν στα τέλη του 2018. Οι τιμές του μεγαθηρίου πολυτελείας με μήκος 5,34 μ. ξεκινούν στο εξωτερικό από 315.000 ευρώ, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτελούν οι πόρτες αντίθετης φοράς. Η Cullinan εφοδιάζεται με δωδεκακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 571 ίππων (0 – 100 χλμ./ώρα σε 5,2’’) σε συνδυασμό με τετρακίνηση και αεραναρτήσεις.

Ο κολοσσός της Bentley μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει 5,14 μ. μήκος. Λανσαρίστηκε αρχικά μόνον με έναν 12κύλινδρο βενζίνης που αποδίδει 608 ίππους και προσφέρει καυτές επιδόσεις (0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, τελική 301 χλμ./ώρα). Το 2017 κυκλοφόρησε και με πετρελαιοκινητήρα 435 ίππων, όμως αφαιρέθηκε πάλι από τη γκάμα της εξαιτίας του Dieselgate. Το 2018 πούλησε η Bentley 4.323 Bentayga, δηλαδή γύρω στις 1.000 περισσότερες από τις πωλήσεις της λιμουζίνας Continental.

Λανσαρίστηκε στην αγορά την άνοιξη του 2016 και εφοδιάζεται με δύο εξακύλινδρους και δύο οκτακύλινδρους βενζινοκινητήρες της Ferrari, όπως επίσης έναν V6 κινητήρα πετρελαίου. Η ισχυρότερη Levante αποδίδει 580 ίππους και επιταχύνει το βάρους 2,1 τόνων μοντέλο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, ενώ οι τιμές των πλουσιότερων εκδόσεων ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 155.000 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:19

Η Cisco προχωρά σε μια σημαντική διοικητική τοποθέτηση

11:10

Alstom: Μεγάλη βουτιά επιστρέφει τη μετοχή σε επίπεδα 2023

11:03

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εναλλαγές προσήμου κάτω από τις 2.300 μονάδες

10:56

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές με focus στο Ιράν

10:55

Νέο ανακοινωθέν για τον Γιώργο Μυλωνάκη

10:46

Γερμανία: Πρώτη η AfD σε δημοσκόπηση

10:41

Ηγέτης των προσλήψεων του 2026 ο κατασκευαστικός τομέας - Μεγάλο «ερωτηματικό» η απασχόληση στον τουρισμό

10:40

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο: Πρακτικός οδηγός για γονείς

10:19

Eurostat: Ραγδαία συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας έως το 2100 - Στα 7,2 εκατ.

10:18

CEO Clubs Greece Forum Μάιος 2026: Ξεκλειδώνoντας τη Δύναμη των «Πολλαπλασιαστών» στο Ελληνικό Επιχειρείν

09:58

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Πυλώνας διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας η ελευθερία ναυσιπλοϊας

09:37

OnlyFans: Συζητά την πώληση μειοψηφικού μεριδίου με αποτίμηση 3 δισ. δολάρια

09:33

Ο Λίβανος κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός αμέσως μετά την εφαρμογή της

09:14

Κικίλιας: Εγκρίθηκε το Master Plan του Λιμένα Πατρών - Νέα εποχή για ένα από τα βασικά λιμάνια της χώρας

09:10

Σε αναζήτηση νέων πηγών εσόδων οι εταιρείες πληροφορικής

09:02

Bloomberg: Οι οικονομολόγοι βλέπουν αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο

08:56

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει «σύντομα»

08:33

Το σχέδιο της Κομισιόν για το ενεργειακό σοκ από τη Μέση Ανατολή

08:23

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν «μικρή παράκαμψη»

08:19

Πιερρακάκης στο ΔΝΤ: «Θετικός ο αντίκτυπος μιας Ενεργειακής Ένωσης στην Ευρώπη»

08:18

Μεξικό: Η PEMEX παραδέχτηκε πως αυτή ευθύνεται για εκτεταμένη μόλυνση στον Κόλπο του Μεξικού

08:07

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα

08:05

Οι δουλειές με τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα

08:01

Ακίνητα: Πού φτάνουν οι τιμές στην Θεσσαλονίκη - Οι 3 καταλυτικοί παράγοντες

07:55

Ποιοι μπαίνουν στο «μάτι» της ΑΑΔΕ - Πάνω από 194.000 φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι μέχρι το τέλος του έτους

07:41

Εκκινεί (επιτέλους) το logistics project των 325 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο (Goldair - ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ);

07:39

Καστρίσιος (ThermicSol): Η «δύναμη» του Made in Greece στους ηλιακούς θερμοσίφωνες και το στοίχημα των εξαγωγών

07:35

Premia: Έρχονται νέες επενδύσεις σε τουρισμό, φοιτητικές εστίες - Στόχος η προσέλκυση νέων μετόχων

07:34

Καύσιμα: Η αγορά «γράφει» αύξηση στη ζήτηση, αλλά φοβάται για ακριβό καλοκαίρι

07:29

Γερμανική «σφραγίδα» για την «αναγέννηση» των Σιδηρόδρομων Ελλάδας και την προώθηση επενδύσεων 13 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider