6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
6 SUV πολυτελείας που θυμίζουν χίλιες και μία νύχτες
Οι μάρκες πολυτελείας έχουν μπει πλέον δυναμικά στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV και το insider παρουσιάζει την κορυφαία εξάδα τέτοιων μοντέλων.

Ανάγκη και θεοί πείθονται. Αυτό ισχύει για την περίπτωση των SUV, τα οποία αντιμετωπίζονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια με έπαρση και ειρωνικά σχόλια από τις μάρκες πολυτελείας. Εταιρείες, όπως η Ferrari, διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε ένα όχημα ελεύθερου χρόνου με σήμα το όρθιο αλογάκι, όμως τώρα ετοιμάζονται να λανσάρουν το 2022 το πρώτο δικό τους SUV, την Purosangue, που θα είναι και το γρηγορότερο στον κόσμο! Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, καθώς τα SUV πολυτελείας εξελίσσονται σε πηγές υψηλότατης κερδοφορίας ακόμη και για μάρκες των οποίων το όνομα είναι συνυφασμένο με τις υψηλές επιδόσεις και τα σπορ μοντέλα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Porsche, όπου πλέον αποτελεί η Cayenne το εμπορικότερο μοντέλο της και όχι η εμβληματική 911.

Ετσι μπήκαν στην αγορά χλιδάτα SUV με τα λογότυπα των Bentley, Lamborghini και της υπόλοιπης luxury κομπανίας, ενώ μόλις πρόσφατα γνωρίσαμε και τον πρώτο εκπρόσωπο της Aston Martin στη συγκεκριμένη κατηγορία. Κάποιες εταιρείες προσπαθούν επίσης να ‘’τρυπώσουν’’ σε αυτήν όχι με κάποιο νέο μοντέλο αλλά με ένα που κυκλοφορεί ήδη και το αναβαθμίζουν σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Porsche Cayenne με μακρύ μεταξόνιο για την κερδοφόρα αγορά της Κίνας, αλλά και της έκδοσης πολυτελείας ‘’Maybach’’ της Mercedes GLS.

Δείτε την κορυφαία εξάδα πολυτελέστατων SUV μέσα από τον…φακό του insider.

Η κορυφαία έκδοση της GLS αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κίνα και εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 560 ίππων. O εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδραυλικά κατώφλια, τα οποία χαμηλώνουν για ευκολότερη πρόσβαση στο χλιδάτο εσωτερικό της, όπου προβλέπονται για τους πίσω επιβάτες κλιματιζόμενα καθίσματα με προγράμματα μασάζ.

Aναμένεται να δώσει ώθηση στις μειωμένες πωλήσεις της βρετανικής μάρκας από την άνοιξη του 2020. Εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 550 ίππων της AMG, κάνει τα 0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ και πιάνει τα 291 χλμ./ώρα τελική. Απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και σε ζάπλουτες κυρίες άνω των 40 ετών! Οι τιμές της DBX θα ξεκινούν λίγο κάτω από τις 200.000 ευρώ.

To μήκους 5,11 μ. SUV παρουσιάστηκε στην αγορά στα τέλη του 2017 και ξεχωρίζει με το σπορ DNA της. Η Urus επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6’’ χάρη στον κινητήρα των 650 ίππων και έχει τιμές εκκίνησης λίγο πάνω από τα 200.000 ευρώ (αναφερόμαστε πάντα στο εξωτερικό).

Οι παραδόσεις της ξεκίνησαν στα τέλη του 2018. Οι τιμές του μεγαθηρίου πολυτελείας με μήκος 5,34 μ. ξεκινούν στο εξωτερικό από 315.000 ευρώ, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτελούν οι πόρτες αντίθετης φοράς. Η Cullinan εφοδιάζεται με δωδεκακύλινδρο μοτέρ βενζίνης 571 ίππων (0 – 100 χλμ./ώρα σε 5,2’’) σε συνδυασμό με τετρακίνηση και αεραναρτήσεις.

Ο κολοσσός της Bentley μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής και έχει 5,14 μ. μήκος. Λανσαρίστηκε αρχικά μόνον με έναν 12κύλινδρο βενζίνης που αποδίδει 608 ίππους και προσφέρει καυτές επιδόσεις (0 – 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, τελική 301 χλμ./ώρα). Το 2017 κυκλοφόρησε και με πετρελαιοκινητήρα 435 ίππων, όμως αφαιρέθηκε πάλι από τη γκάμα της εξαιτίας του Dieselgate. Το 2018 πούλησε η Bentley 4.323 Bentayga, δηλαδή γύρω στις 1.000 περισσότερες από τις πωλήσεις της λιμουζίνας Continental.

Λανσαρίστηκε στην αγορά την άνοιξη του 2016 και εφοδιάζεται με δύο εξακύλινδρους και δύο οκτακύλινδρους βενζινοκινητήρες της Ferrari, όπως επίσης έναν V6 κινητήρα πετρελαίου. Η ισχυρότερη Levante αποδίδει 580 ίππους και επιταχύνει το βάρους 2,1 τόνων μοντέλο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 4,1’’, ενώ οι τιμές των πλουσιότερων εκδόσεων ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 155.000 ευρώ.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΟΗΕ: Προειδοποιεί για τoν κίνδυνο για την υγεία από το ανακυκλωμένο πλαστικό των συσκευασιών τροφίμων

23:45

Κροατία: Ο πρώην διευθυντής του σημαντικότερου δρυμού της χώρας κατηγορείται για λαθροθηρία

23:27

Αίτημα του ΠΑΣΟΚ για ακρόαση στη Βουλή του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και του διοικητή της ΕΥΠ

23:22

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 - Nasdaq καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να ιντριγκάρει

23:00

Ζελένσκι: Η Ρωσία έπληξε 23 φορές σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας

22:46

ΗΠΑ: Ο Βανς διαπιστώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν

22:38

Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

22:20

Πιέσεις για το πετρέλαιο με βλέμμα σε επιτόκια και Τραμπ - Σι

22:08

Τέλος εποχής για τον Πάουελ - Νέος πρόεδρος της Fed ο Κέβιν Γουόρς

21:59

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο

21:56

Επίσκεψη στο Πεκίνο: Ο Τραμπ φέρνει CEOs, αλλά ο Σι κρατά τον πραγματικό μοχλό ισχύος

21:37

Ο Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

21:20

Πολύωρη μυστική συνάντηση Νετανιάχου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

21:10

Noval Property: Μέρισμα 0,07 ευρώ για το 2025 - Καταβολή στις 26 Ιουνίου

20:56

Η Γερουσία απέρριψε και πάλι την πρόταση αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράν

20:49

Κώτσηρας: Ενίσχυση της διαφάνειας και αποτελεσματικότητας του φορολογικού πλαισίου

20:44

Στάρμερ: Θα δώσω τη μάχη εάν κινηθεί η διαδικασία αμφισβήτησης της ηγεσίας μου

20:33

L’ Oreal Hellas: 89 χρόνια ιστορίας, 13.200 κωδικοί προϊόντων ομορφιάς και ένα μεγάλο αποτύπωμα

20:23

Βρετανία: Έρευνα στον Νάιτζελ Φαράζ για μη δηλωμένο δώρο αξίας 5 εκατ. λιρών

20:13

Δένδιας: «Η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα είναι αναπόσταστο κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας»

20:03

Νικολά Σαρκοζί: Εισαγγελική πρόταση για επταετή φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ

19:53

Ταχιάος για «Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών»: Ολοκλήρωση στα χρονικά όρια του Ταμείου Ανάκαμψης

19:44

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ η Ιωάννα Γκελεστάθη

19:34

ΟΟΣΑ: «Χρυσή» η Ελλάδα στην αύξηση του εισοδήματος νοικοκυριών στο δ' τετράμηνο του 2025

19:30

Orilina Properties: Έναρξη προγράμματος αγοράς έως 700.000 ιδίων μετοχών

19:20

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις αναταράξεις στην Βρετανία

19:08

TUI: Ελλάδα και Ισπανία ευνοημένες από τις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής»

18:53

Ζελένκσι: Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 800 drones την ημέρα επίσκεψης Τραμπ στην Κίνα

18:50

ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες και ενιαίο εισιτήριο για σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

18:42

Η Σλοβακία κλείνει τα σύνορά της με την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider