Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019
Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις το 2019 στη χώρα μας έχει πολύ μέλλον και εξαιρετικούς εκπροσώπους.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2019 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 100.062 καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 9,7% σε σχέση με το 2018.

Από όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, αυτή που έδειξε τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν των SUV, που πλέον αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 33,8% των συνολικών ταξινομήσεων με συνεχή ανοδική τάση. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 5,6%, ενώ τον Οκτώβριο κατά 10,2% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους το 2018, δείχνοντας ότι το «καπέλωμα» των συμβατικών μοντέλων είναι συνεχές και με αυξητική τάση.

Ας δούμε όμως ποια από τα δεκάδες πλέον SUV της ελληνικής αγοράς κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων οδηγών και ποια από αυτά έχουν δυναμική για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Το εμβληματικό πλέον μοντέλο της Nissan έχει κάνει κατάληψη του θρόνου των πωλήσεων των SUV εδώ και χρόνια, από την πρώτη γενιά του ακόμα. Τώρα, στη δεύτερη, μετά την ανανέωση και τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης των 1.3 λίτρων, γνωρίζει νέα εμπορική νεότητα. Τα 3.015 αυτοκίνητα που διατέθηκαν το δεκάμηνο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι πωλήσεις ήταν ψηλά και το μήνα Οκτώβριο, με 269 μονάδες.

Μόλις δέχτηκε ένα πολύ ελαφρύ facelift και το νέο υβριδικό σύνολο των 2,0 λίτρων της Corolla, με ισχύ 184 ίππων και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση 4.0 λίτρα/100 χλμ. Φυσικά το C-HR απέχει αρκετά σε πωλήσεις από το «βασιλιά», ωστόσο οι 1.623 μονάδες μέσα στο δεκάμηνο του 2019 ενός μοντέλου υπό ανανέωση, είναι επίτευγμα. Πολύ καλή ήταν και επίδοσή του τον Οκτώβριο με 102 ταξινομήσεις.

Το αειθαλές ιαπωνικό μοντέλο είναι το πρώτο της κατηγορίας B στο top ten των πωλήσεων. Με κινητήρες από 1.000 κ.εκ. και ως 140 ίππους, αναμένεται το 2020 και με ήπια υβριδική πρόωση για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Με 1.410 ταξινομήσεις το πρώτο δεκάμηνο απειλείται από τους δύο επόμενους της πεντάδας, ωστόσο δεν φαίνεται να βγαίνει εκτός top 5 έως το τέλος του έτους.

Το μοντέλο στο όνομα του οποίου η Peugeot πίνει νερό, ταξινομήθηκε 1.385 φορές το πρώτο δεκάμηνο του 2019 –και δεν είναι και από τα πλέον προσιτά της κατηγορίας του όσον αφορά στο κόστος. Ωστόσο οι σύγχρονοι κινητήρες, από 130 έως και 180 ίππους, το υπέροχο εσωτερικό, η επιβλητική αισθητική του αμαξώματος και η premium αύρα του, συνεχίζουν να συγκινούν.

Μόλις τριάντα τεμάχια το χωρίζουν από το τέταρτο σε πωλήσεις και 55 από το τρίτο, για να ανέβει στο top 3 το T-Roc. Με 1.355 ταξινομήσεις στο δεκάμηνο, είναι από τα μοντέλα που συνεχώς αυξάνουν τη δυναμική τους, παρά την έλευση και του μικρότερου T-Cross στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις του T-Roc ανήλθαν στις 209 μονάδες, έναντι 64 του τρίτου στην κατάταξη και 90 του τέταρτου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Νέα επένδυση 1 δισ. δολαρίων από την Ford

23:48

Eurostat: Πτώση 5,8% στις τιμές αγροτικής παραγωγής – «Άλμα» 22% στο κόστος ενέργειας

23:40

ΗΠΑ: Σε δημοπρασία το «revenge dress» που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα

23:39

Ισραήλ: Ο στρατός κατέστρεψε υπόγειες υποδομές της Χεζμπολάχ - Καταγράφηκε σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών

23:37

Oracle: Η AI εκτόξευσε το cloud και μαζί τα καθαρά κέρδη - Άλμα 7% στη Wall Street

23:29

«Κόκκινη» η Wall Street - Το ράλι του πετρελαίου αυξάνει την πίεση στη Fed

23:10

Τραμπ: Επιστροφές 500 δολαρίων σε 1 εκατ. ασφαλισμένους του Obamacare

22:53

Μαρόκο: Κανένα «γεγονός» δεν αποδεικνύει την εμπλοκή του στη Θέουτα - Αρνείται να είναι «αποδιοπομπαίος τράγος»

22:52

The Chios Festival: Συνάντηση των κορυφαίων της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας

22:47

Ελβετία: Δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο κοντά στο Τσερνέτς

22:42

Πετρέλαιο: Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 107 δολάρια το Brent - Στο «κόκκινο» οι ανησυχίες για τον πόλεμο

22:25

Οι Χούθι λένε ότι η ναυσιπλοΐα είναι ελεύθερη και ασφαλής στην Ερυθρά

22:23

WSJ: Το Ιράν παράγει νέους πυραύλους σε περιορισμένες ποσότητες από υφιστάμενα εξαρτήματα

22:02

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα ταυτότητα με ορίζοντα την ανάπτυξη της

21:54

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέστρεψαν ένα αμερικανικό θαλάσσιο drone στο Ορμούζ

21:45

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

21:39

Χρυσός: Πτώση άνω του 1% με φόντο τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

21:10

Από τον κουμπαρά στο χρηματιστήριο: Αλλάζει ο τρόπος που χτίζονται περιουσίες

21:09

Λάιεν: «Να καθορίσουμε σαφείς κανόνες» για την πρόσβαση των ανηλίκων στα social media

21:07

Anthropic: Μπλόκαρε πιθανές προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων με ΑΙ

20:43

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν 40 δισ. ευρώ στη Γερμανία για data centers

20:37

Αφγανιστάν: Είναι «υποκρισία» να ζητούν δικαιώματα για τις γυναίκες ενώ μειώνουν τη βοήθεια προς αυτές

20:28

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην 90η ΔΕΘ

20:21

Πυροσβεστική: Συνολικά 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:11

DBRS: Σε «θετικό» από «σταθερό» το trend της Eurobank - Τι θα οδηγήσει σε αναβάθμιση

20:00

Δανία: Η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στο δημοτικό και το γυμνάσιο

19:32

Ζελένσκι: Ο Καναδάς συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία ένα μεγάλο πακέτο στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας

19:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 34 τραυματίες σε ρωσική επιδρομή σε εμπορικό κέντρο

19:27

Σκέρτσος: «Μισθοί Πορτογαλίας και όχι Βουλγαρίας στην Ελλάδα το 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat»

19:24

Πολλά αμερικανικά αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές από τους ιρανικούς βομβαρδισμούς στην Ιορδανία


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider