Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019
Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις το 2019 στη χώρα μας έχει πολύ μέλλον και εξαιρετικούς εκπροσώπους.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2019 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 100.062 καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 9,7% σε σχέση με το 2018.

Από όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, αυτή που έδειξε τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν των SUV, που πλέον αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 33,8% των συνολικών ταξινομήσεων με συνεχή ανοδική τάση. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 5,6%, ενώ τον Οκτώβριο κατά 10,2% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους το 2018, δείχνοντας ότι το «καπέλωμα» των συμβατικών μοντέλων είναι συνεχές και με αυξητική τάση.

Ας δούμε όμως ποια από τα δεκάδες πλέον SUV της ελληνικής αγοράς κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων οδηγών και ποια από αυτά έχουν δυναμική για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Το εμβληματικό πλέον μοντέλο της Nissan έχει κάνει κατάληψη του θρόνου των πωλήσεων των SUV εδώ και χρόνια, από την πρώτη γενιά του ακόμα. Τώρα, στη δεύτερη, μετά την ανανέωση και τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης των 1.3 λίτρων, γνωρίζει νέα εμπορική νεότητα. Τα 3.015 αυτοκίνητα που διατέθηκαν το δεκάμηνο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι πωλήσεις ήταν ψηλά και το μήνα Οκτώβριο, με 269 μονάδες.

Μόλις δέχτηκε ένα πολύ ελαφρύ facelift και το νέο υβριδικό σύνολο των 2,0 λίτρων της Corolla, με ισχύ 184 ίππων και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση 4.0 λίτρα/100 χλμ. Φυσικά το C-HR απέχει αρκετά σε πωλήσεις από το «βασιλιά», ωστόσο οι 1.623 μονάδες μέσα στο δεκάμηνο του 2019 ενός μοντέλου υπό ανανέωση, είναι επίτευγμα. Πολύ καλή ήταν και επίδοσή του τον Οκτώβριο με 102 ταξινομήσεις.

Το αειθαλές ιαπωνικό μοντέλο είναι το πρώτο της κατηγορίας B στο top ten των πωλήσεων. Με κινητήρες από 1.000 κ.εκ. και ως 140 ίππους, αναμένεται το 2020 και με ήπια υβριδική πρόωση για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Με 1.410 ταξινομήσεις το πρώτο δεκάμηνο απειλείται από τους δύο επόμενους της πεντάδας, ωστόσο δεν φαίνεται να βγαίνει εκτός top 5 έως το τέλος του έτους.

Το μοντέλο στο όνομα του οποίου η Peugeot πίνει νερό, ταξινομήθηκε 1.385 φορές το πρώτο δεκάμηνο του 2019 –και δεν είναι και από τα πλέον προσιτά της κατηγορίας του όσον αφορά στο κόστος. Ωστόσο οι σύγχρονοι κινητήρες, από 130 έως και 180 ίππους, το υπέροχο εσωτερικό, η επιβλητική αισθητική του αμαξώματος και η premium αύρα του, συνεχίζουν να συγκινούν.

Μόλις τριάντα τεμάχια το χωρίζουν από το τέταρτο σε πωλήσεις και 55 από το τρίτο, για να ανέβει στο top 3 το T-Roc. Με 1.355 ταξινομήσεις στο δεκάμηνο, είναι από τα μοντέλα που συνεχώς αυξάνουν τη δυναμική τους, παρά την έλευση και του μικρότερου T-Cross στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις του T-Roc ανήλθαν στις 209 μονάδες, έναντι 64 του τρίτου στην κατάταξη και 90 του τέταρτου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:28

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

12:27

Austriacard: «Πράσινο φως» στην σχεδιαζόμενη συναλλαγή εξαγοράς της Dai Nippon

12:26

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την ενίσχυση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης

12:10

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 4,5 ετών η εργοστασιακή παραγωγή, ωστόσο η ανάκαμψη παραμένει «εύθραυστη»

12:04

Το δύσκολο «πύρινο» καλοκαίρι της Ευρώπης και το ποτήρι που ξεχείλισε για Σάντσεθ

11:52

Ο γαλλικός μεταποιητικός τομέας επανήλθε σε ύφεση τον Ιούλιο

11:51

UBS για Eurobank: Ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 5,10 ευρώ – Βλέπει απόδοση άνω του 20%

11:40

Τρ. Πειραιώς: Νέες χρηματοδοτήσεις €500 εκατ. για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μέσω της EBRD

11:35

Τράπεζες: Αναζητώντας το κάτι παραπάνω...

11:34

PMI: Στις 54,3 μονάδες τον Ιούλιο η μεταποίηση - Έντονη βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών

11:34

Όμιλος AVAX: Υπογραφή σύμβασης για νέο φωτοβολταϊκό σταθμό 275,5MW στη Ρουμανία

11:30

Κίνα: Επιβραδύνθηκε απροσδόκητα η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο

11:23

Χρηματιστήριο: Ολοταχώς προς τις 2.600 μονάδες

11:23

Τουρκία: Επιβραδύνθηκε για δεύτερο σερί μήνα ο πληθωρισμός (31,8%), «αγκάθι» η ενέργεια

11:20

Δήμος Αθηναίων: Σε εφαρμογή «ο Μηχανικός της Γειτονιάς» για ταχεία αποκατάσταση προβλημάτων στα σχολεία

11:08

R. Terzi (Google): Στην εποχή της AI η δημοσιογραφία δεν μετριέται στα κλικ

11:03

EasyJet: Δίνει τo ίδιο deadline για προσφορά σε Castlelake και Apollo - «Φουντώνει» το deal των 5,7 δισ. λιρών

11:01

Οι πληρωμές Ιουλίου της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων

10:56

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ από σήμερα έως Παρασκευή

10:47

AKTOR: Στο 20,31% το ποσοστό της Castellano μετά την ΑΜΚ

10:42

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές εν μέσω προσδοκιών για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

10:40

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

10:18

Στο ελληνικό FBI η έρευνα για τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα

09:55

Συντεταγμένη παρέμβαση από Ουάσιγκτον και Τόκιο για τη στήριξη του γεν

09:55

ΜΕΤΕΟ: Σε δύο βασικές ζώνες οι σημαντικότερες ενεργές πυρκαγιές στη Δυτική Αττική

09:39

Κατσαφάδος: Άμεσες αποζημιώσεις σε πληγέντες από τις πυρκαγιές - Στο 100% η κρατική στήριξη για κατοικίες

09:28

AstraZeneca: Συζητήσεις για deal 400 δισ. δολ. με την Bristol Myers Squibb - «Βουτιά» 7% της μετοχής

09:20

Ταχιάος για Μετρό Θεσσαλονίκης: Η ολοκλήρωση της επέκτασης προς την Καλαμαριά είναι η αρχή της επόμενης φάσης

09:12

Νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης σε εθνική κλίμακα στην Κούβα

09:10

Πέθανε ο Λάκης Χαλκιάς


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider