Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019
Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις το 2019 στη χώρα μας έχει πολύ μέλλον και εξαιρετικούς εκπροσώπους.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2019 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 100.062 καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 9,7% σε σχέση με το 2018.

Από όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, αυτή που έδειξε τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν των SUV, που πλέον αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 33,8% των συνολικών ταξινομήσεων με συνεχή ανοδική τάση. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 5,6%, ενώ τον Οκτώβριο κατά 10,2% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους το 2018, δείχνοντας ότι το «καπέλωμα» των συμβατικών μοντέλων είναι συνεχές και με αυξητική τάση.

Ας δούμε όμως ποια από τα δεκάδες πλέον SUV της ελληνικής αγοράς κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων οδηγών και ποια από αυτά έχουν δυναμική για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Το εμβληματικό πλέον μοντέλο της Nissan έχει κάνει κατάληψη του θρόνου των πωλήσεων των SUV εδώ και χρόνια, από την πρώτη γενιά του ακόμα. Τώρα, στη δεύτερη, μετά την ανανέωση και τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης των 1.3 λίτρων, γνωρίζει νέα εμπορική νεότητα. Τα 3.015 αυτοκίνητα που διατέθηκαν το δεκάμηνο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι πωλήσεις ήταν ψηλά και το μήνα Οκτώβριο, με 269 μονάδες.

Μόλις δέχτηκε ένα πολύ ελαφρύ facelift και το νέο υβριδικό σύνολο των 2,0 λίτρων της Corolla, με ισχύ 184 ίππων και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση 4.0 λίτρα/100 χλμ. Φυσικά το C-HR απέχει αρκετά σε πωλήσεις από το «βασιλιά», ωστόσο οι 1.623 μονάδες μέσα στο δεκάμηνο του 2019 ενός μοντέλου υπό ανανέωση, είναι επίτευγμα. Πολύ καλή ήταν και επίδοσή του τον Οκτώβριο με 102 ταξινομήσεις.

Το αειθαλές ιαπωνικό μοντέλο είναι το πρώτο της κατηγορίας B στο top ten των πωλήσεων. Με κινητήρες από 1.000 κ.εκ. και ως 140 ίππους, αναμένεται το 2020 και με ήπια υβριδική πρόωση για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Με 1.410 ταξινομήσεις το πρώτο δεκάμηνο απειλείται από τους δύο επόμενους της πεντάδας, ωστόσο δεν φαίνεται να βγαίνει εκτός top 5 έως το τέλος του έτους.

Το μοντέλο στο όνομα του οποίου η Peugeot πίνει νερό, ταξινομήθηκε 1.385 φορές το πρώτο δεκάμηνο του 2019 –και δεν είναι και από τα πλέον προσιτά της κατηγορίας του όσον αφορά στο κόστος. Ωστόσο οι σύγχρονοι κινητήρες, από 130 έως και 180 ίππους, το υπέροχο εσωτερικό, η επιβλητική αισθητική του αμαξώματος και η premium αύρα του, συνεχίζουν να συγκινούν.

Μόλις τριάντα τεμάχια το χωρίζουν από το τέταρτο σε πωλήσεις και 55 από το τρίτο, για να ανέβει στο top 3 το T-Roc. Με 1.355 ταξινομήσεις στο δεκάμηνο, είναι από τα μοντέλα που συνεχώς αυξάνουν τη δυναμική τους, παρά την έλευση και του μικρότερου T-Cross στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις του T-Roc ανήλθαν στις 209 μονάδες, έναντι 64 του τρίτου στην κατάταξη και 90 του τέταρτου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δένδιας: Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του τη Δευτέρα

23:36

Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου της Aramco

23:15

Συνελήφθη 32χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με περισσότερα από 18,5 κιλά κάνναβης στις αποσκευές της

22:46

Ιωάννινα: Σύλληψη καταζητούμενου Βρετανού με ευρωπαϊκό ένταλμα

22:18

Ιράκ: Συλλήψεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς

21:47

Χανιά: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για ναρκωτικά και όπλα

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 51χρονης για ληστεία σε βάρος 93χρονου στην Τούμπα

21:00

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:34

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου

20:31

Καλαφάτης: Σε εφαρμογή η στρατηγική μας για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Hubs Καινοτομίας με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες

20:09

Στην Κάσο και την Κάρπαθο ο Ν. Ανδρουλάκης τη Δευτέρα και την Τρίτη

20:00

Πώς προχωρά το ψηφιακό ευρώ

19:52

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Εντολή καταβολής 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους για αγροτικές ενισχύσεις Ιουνίου 2026

19:47

Πούτιν: Υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στα πλήγματα της Ουκρανίας

19:43

Από ηλεκτρικό πατίνι προκλήθηκε η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας

19:37

Νεκρός 75χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική

19:25

ΗΠΑ: Προπαρασκευαστικές κινήσεις στο Κογκρέσο για μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

19:17

Αποχώρησε η Θ. Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στ. Κασσελάκη

19:08

Πυρκαγιά σε διώροφο στην Καλλιθέα - Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18:57

Πολωνία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5°C

18:35

Αυστραλία: Συμφωνία της Firmus Technologies με την Nvidia για την επέκταση πρόσβασης στην ΤΝ

18:20

Τσουκαλάς: 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

18:13

Σουηδία: Κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο σε ένα πάρκο αναψυχής, αρκετοί τραυματίες

17:50

ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη

17:34

Πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider