Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019
Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις το 2019 στη χώρα μας έχει πολύ μέλλον και εξαιρετικούς εκπροσώπους.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2019 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 100.062 καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 9,7% σε σχέση με το 2018.

Από όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, αυτή που έδειξε τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν των SUV, που πλέον αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 33,8% των συνολικών ταξινομήσεων με συνεχή ανοδική τάση. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 5,6%, ενώ τον Οκτώβριο κατά 10,2% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους το 2018, δείχνοντας ότι το «καπέλωμα» των συμβατικών μοντέλων είναι συνεχές και με αυξητική τάση.

Ας δούμε όμως ποια από τα δεκάδες πλέον SUV της ελληνικής αγοράς κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων οδηγών και ποια από αυτά έχουν δυναμική για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Το εμβληματικό πλέον μοντέλο της Nissan έχει κάνει κατάληψη του θρόνου των πωλήσεων των SUV εδώ και χρόνια, από την πρώτη γενιά του ακόμα. Τώρα, στη δεύτερη, μετά την ανανέωση και τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης των 1.3 λίτρων, γνωρίζει νέα εμπορική νεότητα. Τα 3.015 αυτοκίνητα που διατέθηκαν το δεκάμηνο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι πωλήσεις ήταν ψηλά και το μήνα Οκτώβριο, με 269 μονάδες.

Μόλις δέχτηκε ένα πολύ ελαφρύ facelift και το νέο υβριδικό σύνολο των 2,0 λίτρων της Corolla, με ισχύ 184 ίππων και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση 4.0 λίτρα/100 χλμ. Φυσικά το C-HR απέχει αρκετά σε πωλήσεις από το «βασιλιά», ωστόσο οι 1.623 μονάδες μέσα στο δεκάμηνο του 2019 ενός μοντέλου υπό ανανέωση, είναι επίτευγμα. Πολύ καλή ήταν και επίδοσή του τον Οκτώβριο με 102 ταξινομήσεις.

Το αειθαλές ιαπωνικό μοντέλο είναι το πρώτο της κατηγορίας B στο top ten των πωλήσεων. Με κινητήρες από 1.000 κ.εκ. και ως 140 ίππους, αναμένεται το 2020 και με ήπια υβριδική πρόωση για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Με 1.410 ταξινομήσεις το πρώτο δεκάμηνο απειλείται από τους δύο επόμενους της πεντάδας, ωστόσο δεν φαίνεται να βγαίνει εκτός top 5 έως το τέλος του έτους.

Το μοντέλο στο όνομα του οποίου η Peugeot πίνει νερό, ταξινομήθηκε 1.385 φορές το πρώτο δεκάμηνο του 2019 –και δεν είναι και από τα πλέον προσιτά της κατηγορίας του όσον αφορά στο κόστος. Ωστόσο οι σύγχρονοι κινητήρες, από 130 έως και 180 ίππους, το υπέροχο εσωτερικό, η επιβλητική αισθητική του αμαξώματος και η premium αύρα του, συνεχίζουν να συγκινούν.

Μόλις τριάντα τεμάχια το χωρίζουν από το τέταρτο σε πωλήσεις και 55 από το τρίτο, για να ανέβει στο top 3 το T-Roc. Με 1.355 ταξινομήσεις στο δεκάμηνο, είναι από τα μοντέλα που συνεχώς αυξάνουν τη δυναμική τους, παρά την έλευση και του μικρότερου T-Cross στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις του T-Roc ανήλθαν στις 209 μονάδες, έναντι 64 του τρίτου στην κατάταξη και 90 του τέταρτου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:53

Το ομαδικό παιχνίδι που ζητά ο Μητσοτάκης - Τα smart γυαλιά του Άδωνι - Οι «γάμοι» στην Κουμουνδούρου

07:48

Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο - Προβλήματα και στον Πειραιά

07:47

Θριάσιο I (Goldair – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ): Καλό… φθινόπωρο για τη μεγάλη logistics επένδυση των 325 εκατ.

07:38

ΤΙΤΑΝ: Στα 300-350 εκατ. ευρώ ο επενδυτικός στόχος της χρονιάς - Νέo «guidance» για το β' εξάμηνο

07:33

Καύσιμα: Ξεκινά η νέα επιδότηση στο ντίζελ - Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες περιοχές

07:28

Dimand: Πώς θα είναι η mega τουριστική επένδυση στις Γούρνες Ηρακλείου - Τι «παίζει» με καζίνο

07:20

Ενοίκια: Οι αλλαγές στις πληρωμές και οι κυρώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

07:17

Τραμπ: «Ιστορική» συμφωνία για τον «πλήρη αφοπλισμό» της Χαμάς

07:11

Αυξήθηκε ο μέσος μισθός στην Ελλάδα σε ένα έτος: Στα €1.485 στις μεγάλες εταιρείες, 1.076 ευρώ στις μικρότερες

07:04

Συμπεριφορά... της υπερβολής - Οι τράπεζες εντυπωσίασαν - Νέο ξενοδοχείo στην Αττική Οδό

23:55

Το Λονδίνο χαιρετίζει τις δηλώσεις του ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες για το Κυπριακό

23:43

Apple: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα, αύξηση 22% στις πωλήσεις iPhone - Γιατί πέφτει η μετοχή

23:25

Amazon: Πέμπτο σερί τρίμηνο αύξησης πωλήσεων στο cloud (+37%) - «Άλμα» 9% της μετοχής

23:14

Wall Street: H Microsoft (+15%) «έσβησε» το sell off της Fed - Ράλι 2,8% o Nasdaq

22:58

Iταλία: Eξετάζει αναστολή των ελεύθερων μετακινήσεων από την Ισπανία μετά την απόβαση μεταναστών στη Θέουτα

22:50

Κύπρος: Πιο κοντά η επικύρωση της υποψηφιότητας του Τζον Μπρέσλοου για τη θέση του νέου πρέσβη ΗΠΑ

22:42

Πιερρακάκης: Τα νησιά δεν είναι η άκρη της Ελλάδας, είναι η καρδιά της - Σε εξέλιξη 504 έργα ύψους 5,2 δισ. στο Νότιο Αιγαίο

22:33

Πετρέλαιο: Πτώση πάνω από 1% μετά την πρόταση ναυτικής συμμαχίας για την Ερυθρά Θάλασσα

22:24

ΕΟΔΥ: Έντονη κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική

22:10

Νομοσχέδιο ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ: Προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ενσωμάτωσε ο Στ. Παπασταύρου

21:50

Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% με φόντο αδύναμο δολάριο και ήπιο πληθωρισμό

21:45

Iσπανία: Εννέα νεκροί στη μαζική άφιξη μεταναστών από το Μαρόκο - Αναπτύσσεται ο στρατός στη Θέουτα

21:37

Η Πορτογαλία προωθεί νομοσχέδιο για φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

21:30

Κέβιν Γουόρς: Οι αγορές δεν πείστηκαν από τα λόγια του

21:28

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικό πρόσημο καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός - 10,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο εξάμηνο

21:18

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο, Πάρο, Άνδρο, Κάλυμνο - Στάχτη 45.000 στρέμματα στην Κρήτη

21:05

Σαουδική Αραβία: Σχέδια συγκρότησης διεθνούς συμμαχίας για την Ερυθρά - Κοινή ανακοίνωση 14 χωρών

20:52

Ταχιάος για επέκταση Μετρό προς Καλαμαριά: «Απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες»

20:40

Στη Βουλή δύο επείγουσες ρυθμίσεις για τον πρωτογενή τομέα

20:30

Πώς δημιουργήθηκε το SOS;


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider