Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 SUV που προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί το 2019
Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις το 2019 στη χώρα μας έχει πολύ μέλλον και εξαιρετικούς εκπροσώπους.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2019 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 100.062 καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 9,7% σε σχέση με το 2018.

Από όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, αυτή που έδειξε τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν των SUV, που πλέον αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 33,8% των συνολικών ταξινομήσεων με συνεχή ανοδική τάση. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 5,6%, ενώ τον Οκτώβριο κατά 10,2% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους το 2018, δείχνοντας ότι το «καπέλωμα» των συμβατικών μοντέλων είναι συνεχές και με αυξητική τάση.

Ας δούμε όμως ποια από τα δεκάδες πλέον SUV της ελληνικής αγοράς κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων οδηγών και ποια από αυτά έχουν δυναμική για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Το εμβληματικό πλέον μοντέλο της Nissan έχει κάνει κατάληψη του θρόνου των πωλήσεων των SUV εδώ και χρόνια, από την πρώτη γενιά του ακόμα. Τώρα, στη δεύτερη, μετά την ανανέωση και τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης των 1.3 λίτρων, γνωρίζει νέα εμπορική νεότητα. Τα 3.015 αυτοκίνητα που διατέθηκαν το δεκάμηνο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι πωλήσεις ήταν ψηλά και το μήνα Οκτώβριο, με 269 μονάδες.

Μόλις δέχτηκε ένα πολύ ελαφρύ facelift και το νέο υβριδικό σύνολο των 2,0 λίτρων της Corolla, με ισχύ 184 ίππων και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση 4.0 λίτρα/100 χλμ. Φυσικά το C-HR απέχει αρκετά σε πωλήσεις από το «βασιλιά», ωστόσο οι 1.623 μονάδες μέσα στο δεκάμηνο του 2019 ενός μοντέλου υπό ανανέωση, είναι επίτευγμα. Πολύ καλή ήταν και επίδοσή του τον Οκτώβριο με 102 ταξινομήσεις.

Το αειθαλές ιαπωνικό μοντέλο είναι το πρώτο της κατηγορίας B στο top ten των πωλήσεων. Με κινητήρες από 1.000 κ.εκ. και ως 140 ίππους, αναμένεται το 2020 και με ήπια υβριδική πρόωση για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση. Με 1.410 ταξινομήσεις το πρώτο δεκάμηνο απειλείται από τους δύο επόμενους της πεντάδας, ωστόσο δεν φαίνεται να βγαίνει εκτός top 5 έως το τέλος του έτους.

Το μοντέλο στο όνομα του οποίου η Peugeot πίνει νερό, ταξινομήθηκε 1.385 φορές το πρώτο δεκάμηνο του 2019 –και δεν είναι και από τα πλέον προσιτά της κατηγορίας του όσον αφορά στο κόστος. Ωστόσο οι σύγχρονοι κινητήρες, από 130 έως και 180 ίππους, το υπέροχο εσωτερικό, η επιβλητική αισθητική του αμαξώματος και η premium αύρα του, συνεχίζουν να συγκινούν.

Μόλις τριάντα τεμάχια το χωρίζουν από το τέταρτο σε πωλήσεις και 55 από το τρίτο, για να ανέβει στο top 3 το T-Roc. Με 1.355 ταξινομήσεις στο δεκάμηνο, είναι από τα μοντέλα που συνεχώς αυξάνουν τη δυναμική τους, παρά την έλευση και του μικρότερου T-Cross στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις του T-Roc ανήλθαν στις 209 μονάδες, έναντι 64 του τρίτου στην κατάταξη και 90 του τέταρτου.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Γαλλία: Η πυρκαγιά στη Λαντ κατέκαψε 15.800 στρέμματα

23:35

Γεραπετρίτης: Την ισχύ της Ελλάδας να την θυμούνται και όσοι μας επιβουλεύονται

23:15

Αισθητά μικρότερη η έκταση του καμένου δάσους από τη συνολική έκταση που καταστράφηκε από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής

22:48

Λίβανος: Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον νότο

22:17

Χαρδαλιάς: Σήμερα οι σκέψεις μας βρίσκονται κοντά σε κάθε οικογένεια της Αττικής

21:48

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

21:18

Μήνυμα Νίκου Δένδια για την μεγάλη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

21:00

Κολομβία: Πέθανε γυναίκα που είχε ανασυρθεί ζωντανή μέσα από ερείπια, όπου βρισκόταν 37 ώρες εκγλωβισμένη

20:49

Συνελήφθη 35χρονος για την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο- Είχε ανάψει ψησταριά με κατηγορία κινδύνου 4

20:32

Ανατολική Μάνη: Πλημμύρες προκάλεσε ισχυρή νεροποντή

20:23

ΝΔ για Στέφανο Μάνο: Ασυμβίβαστος πολιτικός με ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο

20:11

Χωρίς ενεργά μέτωπα οι πυρκαγιές στη Νέα Μηχανιώνα και στον Ξηροπόταμο Σαμοθράκης

20:00

ΗΠΑ: Επιφυλακτικοί οι θεσμικοί επενδυτές απέναντι στα δημοφιλή τεχνολογικά «στοιχήματα»

19:42

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Καλοχώρι

19:30

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για «έκρηξη» επενδύσεων σε AI data centers

19:25

Μπερναμ: Ο θάνατος του Τζέισον Άρντεϊ αποτελεί τραγωδία

19:17

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση παροχής βοήθειας σε 50χρονη Λευκορωσίδα η οποία τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στον Όλυμπο

19:11

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 30 λεπτά

19:00

Σεισμός στην Κολομβία: Η αναζήτηση των εκατοντάδων αγνοουμένων συνεχίζεται

18:53

Σε πολύ υψηλό επίπεδο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Κρήτη την Κυριακή

18:47

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια προς τον λαό της Ινδονησίας για τον καταστροφικό σεισμό

18:39

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά - Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

18:28

Ιράν: Ζητά την απελευθέρωση τριών πιλότων του που καταρρίφθηκαν στο Κατάρ

18:15

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από Αλβανία προς Τουρκία μέσω Ελλάδας

18:02

Ομάν: Πετρελαιοκηλίδα από τάνκερ που χτυπήθηκε ρυπαίνει τις ακτές

17:45

Ρωσία: Αντιδράσεις για πιθανή μεταφορά αμερικανικών όπλων απ΄την Τουρκία στην Ουκρανία

17:39

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ατσίτσα της Σκύρου

17:19

ΗΠΑ: Η εξάντληση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου προκαλεί νέες ανησυχίες

17:00

Το ακριβό καύσιμο στα 35.000 πόδια - Το ράλι του jet fuel μέσα στο καλοκαίρι

16:45

Ρωσία: Η οικονομία έχει διαψεύσει τους σκεπτικιστές αλλά οι «ρωγμές» γίνονται όλο και πιο δύσκολο να κρυφτούν


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider