Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων
Δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία ούτε απλά μια μόδα. Είναι ανάγκη, οπότε σε λίγο καιρό όλοι θα έχουμε στο αυτοκίνητο μας ένα σοφά τοποθετημένο πατίνι για το «last mile».

Tο αποκαλούμενο και ως last mile είναι κυριολεκτικά, το τελευταίο μίλι. Δηλαδή κάπου 1600 μέτρα. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικό, αλλά μπορεί να αποτελεί το 20% του συνολικού χρόνου από και προς την εργασία σας κάθε μέρα. Είναι σίγουρο πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν να ενσωματώσουν τα επόμενα χρόνια στα αυτοκίνητά τους, ειδικά πατίνια που θα βρίσκονται τοποθετημένα σε συγκεκριμένες κρύπτες- θέσεις φόρτισης, στο πορτ-μπαγκάζ. Ετσι φιλοδοξούν να λύσουν το θέμα του παρκαρίσματος στα αστικά κέντρα, καθώς πεζοδρομούνται συνεχώς και περιορίζονται οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το σενάριο, να παρκάρει κάποιος λίγο μακρύτερα και να βγάζει το ηλεκτρικό πατίνι του και να πηγαίνει με αυτό στον τελικό προορισμό του. Γι αυτό δεν θεωρείται διόλου τυχαίο, ότι οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν τέτοια πατίνια και τα περιλαμβάνουν ως gadget στην γκάμα προϊόντων, τα οποία προσφέρουν στους πιστούς φίλους τους.

Ας δούμε πέντε από αυτά τα επώνυμα ηλεκτρικά πατίνια, που γράφουν στην ούγια τους το όνομα ενός αυτοκινητοκατασκευαστή:

Η Volkswagen παρουσιάζει το ηλεκτρικό σκούτερ Streetmate με αυτονομία 35 χλμ., ώστε αν η εργασία σας είναι σχετικά κοντά να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου το αυτοκίνητό σας. Πωλεί όμως εναλλακτικά και το Cityskater με αυτονομία περίπου 15 χιλιομέτρων, το οποίο διπλώνει για να βολεύεται σε χώρους αποσκευών οχημάτων. Έτσι, η Volkswagen είναι σε θέση να καλύψει όλο το φάσμα της ηλεκτρικής κινητικότητας, από τα ηλεκτρικά οχήματα της οικογένειας I.D., έως το Streetmate και το Cityskater.

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway. To eXS είναι εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί, ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια φτάνοντας ακόμα και τα 45 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Tο EQ Scooter μοιράζεται κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα μοντέλα Suspension ή Merlin της micro, αλλά έχει μπροστά το αστέρι και κόβει βόλτες με αυτό στα πιτς ο Λιούις Χάμιλτον. Κατά τα άλλα τα γνωστά. Αυτονομία μέχρι 20 χιλιόμετρα και τελική 20 χλμ./ώρα. Και έχει και ανάρτηση μπροστά. Αυτό με το αστέρι μπροστά πάντως... ψαρωτικό.

Το κορεάτικο πατίνι παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 10.5Ah ιόντων λιθίου και έχει αυτονομία 20 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα. Το πατίνι ζυγίζει 7.7 κιλά, διπλώνει και γίνεται πολύ μικρό σε διαστάσεις, ενώ διαθέτει και φώτα LED εμπρός και πίσω!

Με το νέο αυτό e-scooter, η Audi παρουσιάζει την δική της upper class πρόταση, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού σκούτερ κι ενός skateboard. Το Audi e-tron Scooter ζυγίζει μόλις 12 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε λεωφορεία ή και τρένα, καθώς είναι αρθρωτό και είναι δυνατόν να αποθηκευτεί άνετα στο πορτ-μπαγκάζ ή να μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο των βαλιτσών τύπου τρόλεϊ. Το Audi e-tron Scooter διαθέτει τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και μέγιστη αυτονομία 20 χλμ., θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο 2020, ενώ δεν είναι απίθανο να διατίθεται ως… αξεσουάρ σε κάθε «κανονικό» e-tron, από το οποίο φυσικά θα μπορεί να φορτίζεται αποθηκευμένο σε ειδικό σημείο στο πορτ-μπαγκάζ του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:39

Βρετανία: Σχέδια για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων εν μέσω ενεργειακής κρίσης

13:30

Ιρλανδία: Η χώρα σε αναβρασμό από την αύξηση της τιμής των καυσίμων

13:11

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για πολλές παραβιάσεις της πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός

13:00

Lamda - The Ellinikon: Πώς το μεγάλο project γίνεται ευρωπαϊκό πρότυπο για βιώσιμες αστικές αναπλάσεις

12:51

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Τούρκου που εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL

12:42

Νέα Ζηλανδία: Πολλά προβλήματα στο βόρειο νησί λόγω κυκλώνα

12:38

Ομάν: Άνοιξε βιβλίων προσφορών για πέντε νέες παραχωρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

12:28

Ιράν: Αναμένεται να αποκαταστήσει εντός διμήνου τις κατεστραμμένες πετρελαϊκές του υποδομές

12:10

Phishing: Τα «έξυπνα» μηνύματα που αδειάζουν λογαριασμούς

11:59

Τραμπ: Με ανάρτηση απειλεί το Ιράν με ναυτικό αποκλεισμό

11:45

Βρετανία: Απογοητευτικό το ότι δεν υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν

11:19

Bloomberg: Καλώς ήρθατε στην «πολυγαμική» Παγκόσμια Τάξη

11:03

Αϊτή: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ποδοπάτημα σε πολύ δημοφιλές αξιοθέατο

10:55

Ιρανικό ΥΠΕΞ: Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα δυσπιστίας, καχυποψίας και αμφιβολίας

10:41

Ν. Κορέα: Επιλέγει το Καζακστάν ως εναλλακτικό πάροχο πετρελαίου

10:28

Σ. Αραβία: Αποκατέστησε πλήρως τη δυνατότητα μεταφοράς πετρελαίου μέσω του αγωγού Ανατολής-Δύσης

10:13

Ιαπωνία: Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι συνάντησε τον «θεό» της

10:05

Άντι Γκαρσία: Το σεξ σύμβολο των ‘80ς, που δεν απογείωσε ποτέ την καριέρα του, παρά το δώρο απ’ τον Νονό

09:59

Στη Μόσχα απόψε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας - Η ενέργεια στο επίκεντρο των συνομιλιών

09:50

Τουρισμός: Με οδηγό το Πάσχα «ανοίγει» η σεζόν

09:25

Ουγγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες - Θα λήξουν τα 16 χρόνια διακυβέρνησης Όρμπαν;

09:09

Σε πλήρη εξέλιξη οι ναυπηγήσεις νέων ρυμουλκών στα ναυπηγεία Ελευσίνας

08:55

Όλυμπος Καρπάθου: Ένα ταξίδι στον χρόνο

08:48

Πάπας Λέων ΙΔ΄ - Τραμπ: Μια σύγκρουση υψηλού ρίσκου για τον Λευκό Οίκο

08:27

Τα μεγάλα έργα υποδομών που αλλάζουν την Αττική

08:19

Ιράν: Θα αναλάβουμε δράση εναντίον οποιουδήποτε πολεμικού πλοίου αποπειραθεί να διασχίσει το Ορμούζ

08:10

Crédit Agricole: Έρχονται τρεις αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ, αλλά όχι ύφεση

08:00

Παραμένουν οι τριγμοί στην ελληνική οικονομία – Χαμηλώνει ο πήχης για την ανάπτυξη

07:53

Άγρια κόντρα Νετανιάχου - Ερντογάν με αφορμή την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ - Ιράν

07:30

ΗΠΑ - Ιράν: No deal ύστερα από 21 ώρες διαπραγματεύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider