Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων
Δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία ούτε απλά μια μόδα. Είναι ανάγκη, οπότε σε λίγο καιρό όλοι θα έχουμε στο αυτοκίνητο μας ένα σοφά τοποθετημένο πατίνι για το «last mile».

Tο αποκαλούμενο και ως last mile είναι κυριολεκτικά, το τελευταίο μίλι. Δηλαδή κάπου 1600 μέτρα. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικό, αλλά μπορεί να αποτελεί το 20% του συνολικού χρόνου από και προς την εργασία σας κάθε μέρα. Είναι σίγουρο πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν να ενσωματώσουν τα επόμενα χρόνια στα αυτοκίνητά τους, ειδικά πατίνια που θα βρίσκονται τοποθετημένα σε συγκεκριμένες κρύπτες- θέσεις φόρτισης, στο πορτ-μπαγκάζ. Ετσι φιλοδοξούν να λύσουν το θέμα του παρκαρίσματος στα αστικά κέντρα, καθώς πεζοδρομούνται συνεχώς και περιορίζονται οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το σενάριο, να παρκάρει κάποιος λίγο μακρύτερα και να βγάζει το ηλεκτρικό πατίνι του και να πηγαίνει με αυτό στον τελικό προορισμό του. Γι αυτό δεν θεωρείται διόλου τυχαίο, ότι οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν τέτοια πατίνια και τα περιλαμβάνουν ως gadget στην γκάμα προϊόντων, τα οποία προσφέρουν στους πιστούς φίλους τους.

Ας δούμε πέντε από αυτά τα επώνυμα ηλεκτρικά πατίνια, που γράφουν στην ούγια τους το όνομα ενός αυτοκινητοκατασκευαστή:

Η Volkswagen παρουσιάζει το ηλεκτρικό σκούτερ Streetmate με αυτονομία 35 χλμ., ώστε αν η εργασία σας είναι σχετικά κοντά να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου το αυτοκίνητό σας. Πωλεί όμως εναλλακτικά και το Cityskater με αυτονομία περίπου 15 χιλιομέτρων, το οποίο διπλώνει για να βολεύεται σε χώρους αποσκευών οχημάτων. Έτσι, η Volkswagen είναι σε θέση να καλύψει όλο το φάσμα της ηλεκτρικής κινητικότητας, από τα ηλεκτρικά οχήματα της οικογένειας I.D., έως το Streetmate και το Cityskater.

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway. To eXS είναι εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί, ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια φτάνοντας ακόμα και τα 45 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Tο EQ Scooter μοιράζεται κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα μοντέλα Suspension ή Merlin της micro, αλλά έχει μπροστά το αστέρι και κόβει βόλτες με αυτό στα πιτς ο Λιούις Χάμιλτον. Κατά τα άλλα τα γνωστά. Αυτονομία μέχρι 20 χιλιόμετρα και τελική 20 χλμ./ώρα. Και έχει και ανάρτηση μπροστά. Αυτό με το αστέρι μπροστά πάντως... ψαρωτικό.

Το κορεάτικο πατίνι παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 10.5Ah ιόντων λιθίου και έχει αυτονομία 20 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα. Το πατίνι ζυγίζει 7.7 κιλά, διπλώνει και γίνεται πολύ μικρό σε διαστάσεις, ενώ διαθέτει και φώτα LED εμπρός και πίσω!

Με το νέο αυτό e-scooter, η Audi παρουσιάζει την δική της upper class πρόταση, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού σκούτερ κι ενός skateboard. Το Audi e-tron Scooter ζυγίζει μόλις 12 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε λεωφορεία ή και τρένα, καθώς είναι αρθρωτό και είναι δυνατόν να αποθηκευτεί άνετα στο πορτ-μπαγκάζ ή να μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο των βαλιτσών τύπου τρόλεϊ. Το Audi e-tron Scooter διαθέτει τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και μέγιστη αυτονομία 20 χλμ., θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο 2020, ενώ δεν είναι απίθανο να διατίθεται ως… αξεσουάρ σε κάθε «κανονικό» e-tron, από το οποίο φυσικά θα μπορεί να φορτίζεται αποθηκευμένο σε ειδικό σημείο στο πορτ-μπαγκάζ του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:13

Η Βρετανία χαρακτήρισε «λυπηρά» τα μέτρα που ανακοίνωσε το Ισραήλ εις βάρος της

13:08

Ελβετία: Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό, αναφορές για αρκετούς τραυματίες

13:04

Το Ισραήλ ανοίγει την πρώτη του πρεσβεία στη Σλοβενία

13:01

Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση έως 31/10 για την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ

13:01

Ποια ομάδα αγοράζει ο Λίο Μέσι

12:36

«Εγώ κάνω παιχνίδι τώρα» - Νέα παρέμβαση Μπέσεντ για το γεν

12:32

Δίκη για τα Τέμπη: Διακοπή λόγω έντασης μεταξύ συγγενών θυμάτων

12:28

Energean: Ισχυρό το πρώτο εξάμηνο - Αύξηση καθαρών κερδών κατά 45%

12:26

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσέφερε 45.000 δολάρια ως δώρο στην Νάταλι Χαρπ και σε δύο άλλες βοηθούς του

12:17

Μάο Τσετούνγκ: Ο γιος του φτωχού αγρότη που έγινε ηγέτης μιας επανάστασης

12:10

Παπαθανάσης: Από τέλη Δεκεμβρίου το «Σπίτι μου 3» - Στόχος οι 15.000 ωφελούμενοι

12:04

Βρετανία: Μετ' εμποδίων οι πτήσεις - «Να παραιτηθεί ο υπεύθυνος του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας»

12:00

Πληθωρισμός: Ανέβασε ταχύτητα στο 3,8% τον Αύγουστο - Αύξηση φωτιά 40,2% σε φυσικό αέριο, 15,3% στη βενζίνη και 14,1% στη διαμονή

11:57

UBS: Ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για το Brent - Ποιους κινδύνους βλέπει βραχυπρόθεσμα

11:38

ΑΑΔΕ: Νέα αναβάθμιση του myDATA - Περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες στη διακίνηση αγαθών

11:31

Παπασταύρου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

11:24

Χρυσοχοΐδης: «Βραχιολάκι» σε όλους τους υπόδικους για ενδοοικογενειακή βία που τίθενται υπό περιοριστικούς όρους

11:19

«Τέξας της Ευρώπης» η Φινλανδία: Επένδυση - ρεκόρ 13 δισ. ευρώ για AI από Google

11:06

Νέα λύση από Alpha Bank - Nexi για ρευστότητα σε ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες

11:02

Euroxx για Motor Oil: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο στα 70,8 ευρώ - Βλέπει EBITDA άνω των 2 δισ. ευρώ

10:55

Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας: 579 θάνατοι από αυτοκτονία το 2025

10:54

JPMorgan: Επεκτείνει το corporate banking στην Ελλάδα – Επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Μακρυδάκης

10:54

Σιδηρόδρομοι Ελλάδος και ΔΥΠΑ: 40 θέσεις μαθητείας για τη νέα γενιά τεχνικών

10:52

Ευρωαγορές: Πιέσεις στους δείκτες με το Brent να ξεπερνά τα 100 δολάρια

10:51

Χρηματιστήριο: Εναλλαγές προσήμου με το βλέμμα στο πετρέλαιο

10:32

Κυβερνητική επιτροπή για την πυρηνική ενέργεια: Εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου

10:32

Φάρμα Κουκάκη: Ρεκόρ ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό - Στο επίκεντρο οι νέες επενδύσεις

10:29

Ο Τραμπ απαγόρευσε την εισαγωγή ορισμένων καναδικών προϊόντων - Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος

10:21

Κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής στις 14 Σεπτεμβρίου - Πώς θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες

10:21

Τέσσερις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις σε Ανατολική και Δυτική Αττική: Τι αλλάζει από 18 Σεπτεμβρίου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider