Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων
Δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία ούτε απλά μια μόδα. Είναι ανάγκη, οπότε σε λίγο καιρό όλοι θα έχουμε στο αυτοκίνητο μας ένα σοφά τοποθετημένο πατίνι για το «last mile».

Tο αποκαλούμενο και ως last mile είναι κυριολεκτικά, το τελευταίο μίλι. Δηλαδή κάπου 1600 μέτρα. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικό, αλλά μπορεί να αποτελεί το 20% του συνολικού χρόνου από και προς την εργασία σας κάθε μέρα. Είναι σίγουρο πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν να ενσωματώσουν τα επόμενα χρόνια στα αυτοκίνητά τους, ειδικά πατίνια που θα βρίσκονται τοποθετημένα σε συγκεκριμένες κρύπτες- θέσεις φόρτισης, στο πορτ-μπαγκάζ. Ετσι φιλοδοξούν να λύσουν το θέμα του παρκαρίσματος στα αστικά κέντρα, καθώς πεζοδρομούνται συνεχώς και περιορίζονται οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το σενάριο, να παρκάρει κάποιος λίγο μακρύτερα και να βγάζει το ηλεκτρικό πατίνι του και να πηγαίνει με αυτό στον τελικό προορισμό του. Γι αυτό δεν θεωρείται διόλου τυχαίο, ότι οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν τέτοια πατίνια και τα περιλαμβάνουν ως gadget στην γκάμα προϊόντων, τα οποία προσφέρουν στους πιστούς φίλους τους.

Ας δούμε πέντε από αυτά τα επώνυμα ηλεκτρικά πατίνια, που γράφουν στην ούγια τους το όνομα ενός αυτοκινητοκατασκευαστή:

Η Volkswagen παρουσιάζει το ηλεκτρικό σκούτερ Streetmate με αυτονομία 35 χλμ., ώστε αν η εργασία σας είναι σχετικά κοντά να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου το αυτοκίνητό σας. Πωλεί όμως εναλλακτικά και το Cityskater με αυτονομία περίπου 15 χιλιομέτρων, το οποίο διπλώνει για να βολεύεται σε χώρους αποσκευών οχημάτων. Έτσι, η Volkswagen είναι σε θέση να καλύψει όλο το φάσμα της ηλεκτρικής κινητικότητας, από τα ηλεκτρικά οχήματα της οικογένειας I.D., έως το Streetmate και το Cityskater.

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway. To eXS είναι εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί, ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια φτάνοντας ακόμα και τα 45 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Tο EQ Scooter μοιράζεται κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα μοντέλα Suspension ή Merlin της micro, αλλά έχει μπροστά το αστέρι και κόβει βόλτες με αυτό στα πιτς ο Λιούις Χάμιλτον. Κατά τα άλλα τα γνωστά. Αυτονομία μέχρι 20 χιλιόμετρα και τελική 20 χλμ./ώρα. Και έχει και ανάρτηση μπροστά. Αυτό με το αστέρι μπροστά πάντως... ψαρωτικό.

Το κορεάτικο πατίνι παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 10.5Ah ιόντων λιθίου και έχει αυτονομία 20 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα. Το πατίνι ζυγίζει 7.7 κιλά, διπλώνει και γίνεται πολύ μικρό σε διαστάσεις, ενώ διαθέτει και φώτα LED εμπρός και πίσω!

Με το νέο αυτό e-scooter, η Audi παρουσιάζει την δική της upper class πρόταση, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού σκούτερ κι ενός skateboard. Το Audi e-tron Scooter ζυγίζει μόλις 12 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε λεωφορεία ή και τρένα, καθώς είναι αρθρωτό και είναι δυνατόν να αποθηκευτεί άνετα στο πορτ-μπαγκάζ ή να μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο των βαλιτσών τύπου τρόλεϊ. Το Audi e-tron Scooter διαθέτει τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και μέγιστη αυτονομία 20 χλμ., θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο 2020, ενώ δεν είναι απίθανο να διατίθεται ως… αξεσουάρ σε κάθε «κανονικό» e-tron, από το οποίο φυσικά θα μπορεί να φορτίζεται αποθηκευμένο σε ειδικό σημείο στο πορτ-μπαγκάζ του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:34

Κρήτη: Η τουριστική σεζόν «τραβάει» έως τις 20 Οκτωβρίου

10:29

Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βύθισαν ένα τέταρτο σκάφος το οποίο φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά

10:13

Χατζηδάκης: Με δικαιοσύνη και ευθύνη δώσαμε όσα περισσότερα γινόταν

10:07

Ισραήλ: Πλήγματα στον νότιο Λίβανο μετά την εκτόξευση drones από τη Χεζμπολάχ

09:48

Νορβηγία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τον βασιλιά Κάρολο στην κηδεία του βασιλιά Χάραλντ

09:42

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είχε «εξαιρετικά ειλικρινείς» συνομιλίες με τους Αμερικανούς απεσταλμένους

09:29

Γερμανία: Η AfD επιδιώκει ιστορική νίκη στη Σαξονία-Άνχαλτ

09:19

Ιράν - ΗΠΑ: Συνεχίζεται η ένταση με ανταλλαγή χτυπημάτων στα στενά του Ορμούζ

08:59

EKT: Αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων την ερχόμενη Πέμπτη

08:52

Euronext Athens: Ο Σεπτέμβριος μήνας ορόσημο, άνοδος στη «super league 1» των αγορών

08:44

Αίγινα: Ένα νησί με κρυφές ομορφιές σε όλες τις εποχές

08:37

Νερό: Η Αθήνα αντιμέτωπη με λειψυδρία και πλημμύρες - Τι δείχνει νέα έκθεση του ΟΗΕ

08:27

Volkswagen: Συμφωνία για αναδιάρθρωση, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

08:21

Πότε θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» και το Δώρο Χριστουγέννων στο Δημόσιο - Στα 1.000€ ο κατώτατος το 2028

08:14

Οι μακροοικονομικοί στόχοι της ΝΔ – Στο 2% ο πήχης για την ανάπτυξη και το στοίχημα των επενδύσεων

08:07

Τι είναι ο «κλειστός κουμπαράς για τη νέα γενιά» και πως διπλασιάζει το ποσό της αποταμίευσης - Όλα τα μέτρα για τις οικογένειες

08:00

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Τι αλλάζει για επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και τρίτεκνους, επιχειρήσεις

23:58

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

23:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 30χρονη σε τροχαίο στον Ευόσμο

23:15

Τσουκαλάς: Ζητούμε εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες

22:52

Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για το σημαντικό έργο που συντελείται

22:46

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη που έχει δεχθεί επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους

22:23

Μαρινάκης για μέτρα ΔΕΘ: «Ένα μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα»

22:17

Μιχαηλίδου: Επισκέφθηκε δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας

22:11

Χατζηδάκης: Ελπίδα ή περιπέτειες - Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ' την ομιλία Μητσοτάκη

22:09

Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21:54

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της ΝΔ

21:47

Κίνα: Kινεζικός ρομποτικός βραχίονας εκσυγχρόνισε την παραγωγή καουτσούκ της Seng Fong Holdings Berhad στη Μαλαισία

21:44

Με νέα κλιμάκωση απειλεί την Ουάσιγκτον η Τεχεράνη

21:30

Τανάγρα: Τα συλλυπητήρια της αντιπολίτευσης - «Μαύρη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider