Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε ηλεκτρικά πατίνια από επώνυμους κατασκευαστές αυτοκινήτων
Δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία ούτε απλά μια μόδα. Είναι ανάγκη, οπότε σε λίγο καιρό όλοι θα έχουμε στο αυτοκίνητο μας ένα σοφά τοποθετημένο πατίνι για το «last mile».

Tο αποκαλούμενο και ως last mile είναι κυριολεκτικά, το τελευταίο μίλι. Δηλαδή κάπου 1600 μέτρα. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικό, αλλά μπορεί να αποτελεί το 20% του συνολικού χρόνου από και προς την εργασία σας κάθε μέρα. Είναι σίγουρο πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν να ενσωματώσουν τα επόμενα χρόνια στα αυτοκίνητά τους, ειδικά πατίνια που θα βρίσκονται τοποθετημένα σε συγκεκριμένες κρύπτες- θέσεις φόρτισης, στο πορτ-μπαγκάζ. Ετσι φιλοδοξούν να λύσουν το θέμα του παρκαρίσματος στα αστικά κέντρα, καθώς πεζοδρομούνται συνεχώς και περιορίζονται οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Είναι πολύ λογικό λοιπόν το σενάριο, να παρκάρει κάποιος λίγο μακρύτερα και να βγάζει το ηλεκτρικό πατίνι του και να πηγαίνει με αυτό στον τελικό προορισμό του. Γι αυτό δεν θεωρείται διόλου τυχαίο, ότι οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν τέτοια πατίνια και τα περιλαμβάνουν ως gadget στην γκάμα προϊόντων, τα οποία προσφέρουν στους πιστούς φίλους τους.

Ας δούμε πέντε από αυτά τα επώνυμα ηλεκτρικά πατίνια, που γράφουν στην ούγια τους το όνομα ενός αυτοκινητοκατασκευαστή:

Η Volkswagen παρουσιάζει το ηλεκτρικό σκούτερ Streetmate με αυτονομία 35 χλμ., ώστε αν η εργασία σας είναι σχετικά κοντά να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου το αυτοκίνητό σας. Πωλεί όμως εναλλακτικά και το Cityskater με αυτονομία περίπου 15 χιλιομέτρων, το οποίο διπλώνει για να βολεύεται σε χώρους αποσκευών οχημάτων. Έτσι, η Volkswagen είναι σε θέση να καλύψει όλο το φάσμα της ηλεκτρικής κινητικότητας, από τα ηλεκτρικά οχήματα της οικογένειας I.D., έως το Streetmate και το Cityskater.

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway. To eXS είναι εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί, ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια φτάνοντας ακόμα και τα 45 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Tο EQ Scooter μοιράζεται κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά με τα μοντέλα Suspension ή Merlin της micro, αλλά έχει μπροστά το αστέρι και κόβει βόλτες με αυτό στα πιτς ο Λιούις Χάμιλτον. Κατά τα άλλα τα γνωστά. Αυτονομία μέχρι 20 χιλιόμετρα και τελική 20 χλμ./ώρα. Και έχει και ανάρτηση μπροστά. Αυτό με το αστέρι μπροστά πάντως... ψαρωτικό.

Το κορεάτικο πατίνι παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 10.5Ah ιόντων λιθίου και έχει αυτονομία 20 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα. Το πατίνι ζυγίζει 7.7 κιλά, διπλώνει και γίνεται πολύ μικρό σε διαστάσεις, ενώ διαθέτει και φώτα LED εμπρός και πίσω!

Με το νέο αυτό e-scooter, η Audi παρουσιάζει την δική της upper class πρόταση, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού σκούτερ κι ενός skateboard. Το Audi e-tron Scooter ζυγίζει μόλις 12 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί μέσα σε λεωφορεία ή και τρένα, καθώς είναι αρθρωτό και είναι δυνατόν να αποθηκευτεί άνετα στο πορτ-μπαγκάζ ή να μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο των βαλιτσών τύπου τρόλεϊ. Το Audi e-tron Scooter διαθέτει τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και μέγιστη αυτονομία 20 χλμ., θα ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο 2020, ενώ δεν είναι απίθανο να διατίθεται ως… αξεσουάρ σε κάθε «κανονικό» e-tron, από το οποίο φυσικά θα μπορεί να φορτίζεται αποθηκευμένο σε ειδικό σημείο στο πορτ-μπαγκάζ του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:01

Τι περιλαμβάνει το πλάνο πρόληψης για την ψυχική υγεία των παιδιών και της οικογένειας

12:58

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ιράν στοχοθετεί τη Βρετανία, λέει ο Στάρμερ

12:45

Χίος: Πάσχα στη γη της μαστίχας με εντυπωσιακά έθιμα

12:41

«Ο πόλεμος έχει κόστος»: Το Ιράν βάζει «διόδια» 2 εκατ. δολ. στα Στενά του Ορμούζ

12:22

Ομόλογα: «Καπνός» 2,5 τρισ. δολάρια ελέω ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

12:20

Άρθρο γνώμης της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Insider: Γιατί είναι σημαντική μια ισχυρότερη σχέση ΕΕ - Αυστραλίας

12:11

Καθελκύστηκε επιτυχώς στη Σαλαμίνα η πλατφόρμα θαλάσσιας επιτήρησης USSPS της ΕΤΜΕ

12:05

Ορκίστηκε βουλευτής ο Βαγγέλης Γιαννακούρας - Πήρε την έδρα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

11:51

Ο Πούτιν υπέρ της ενίσχυσης της «στρατηγικής σύμπραξης» με την Πιονγκγιάνγκ

11:36

Υπόθεση Παναγόπουλου: Στο αρχείο η υπόθεση για τα αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ

11:33

Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών: Έλλειμμα τον Ιανουάριο - Άλμα 58,4% για τουριστικές εισπράξεις

11:24

Berenberg: Ο πόλεμος στο Ιράν θα παραταθεί – Ενισχύονται τα σενάρια κλιμάκωσης

11:19

Μνημόνιο Συνεργασίας Metlen και Naval Group για projects υποβρυχίων και φρεγατών

11:15

Qualco: Σύμβαση 58 εκατ. ευρώ για έργο πληροφορικής για ΕΕ

11:08

Goldman Sachs για ΕΚΤ: Δύο αυξήσεις επιτοκίων από 0,25% Απρίλιο και Ιούνιο

10:58

ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στην 53η «Ημέρα Καριέρας» στο Ηράκλειο

10:50

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο - «Χάνει» και τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

10:50

Λιονέλ Ζοσπέν: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας

10:43

Ευρωαγορές: Σε «βαθύ κόκκινο» οι δείκτες λόγω τελεσίγραφου Τραμπ

10:37

Μητσοτάκης: Δέσμη 4 μέτρων στήριξης, 300 εκατ. ευρώ

10:34

Αktor: Απέκτησε το 100% της «Αίολος Εύβοιας Ενεργειακή» έναντι 20 εκατ.

10:29

Nτεμπούτο για το πρώτο «Σκλαβενίτης Food to Go» στο Σύνταγμα

10:26

ΟΗΕ: Η περίοδος 2015-2025 ήταν η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί ποτέ

10:20

Η Ιαπωνία δεν θα ζητήσει από το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

10:12

Καφούνης: Οι ΜμΕ χρειάζονται όχι μόνο σωστή διάγνωση αλλά και ειδικές, άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις

10:12

Παπαθανάσης: Νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων, ύψους 5,785 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ

10:12

Credia: Με τρεις cornerstone επενδυτές προχωρά σε ΑΜΚ 300 εκατ. ευρώ

10:05

Bitcoin: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων λόγω πολεμικής έντασης

09:49

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για πληγέντες από φυσικές καταστροφές - Tροπολογία του ΥΠΕΘΟΟ

09:45

Ταχιάος: «Προτεραιότητα οι δημόσιες συγκοινωνίες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider