Τα αυτοκίνητα με τα οποία ανοίγεις συζήτηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα αυτοκίνητα με τα οποία ανοίγεις συζήτηση
Διαθέτουν προηγμένα συστήματα πολυμέσων, τα οποία υποστηρίζουν μια πλειάδα λειτουργιών μέσω φωνητικών εντολών.

Τα καινούρια αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον δεκάδες στοιχεία εξοπλισμού. Η χρήση τους έχει γίνει μια σπαζοκεφαλιά για τους κατασκευαστές. Με τους κλασικούς πιεστικούς διακόπτες του παρελθόντος, θα χρειάζονταν δεκάδες για να καλύψουν όλες τις λειτουργίες. Οι οθόνες αφής με τα διάφορα μενού έχουν δώσει μια λύση, προσωρινή όμως. Το απόλυτο είναι να μπορείς να μιλάς στο αυτοκίνητό σου και αυτό να ανταποκρίνεται. Κάτι που ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων το έχουν πετύχει, σήμερα, σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αρχής γενομένης με το λανσάρισμα της νέας A-Class η Mercedes προσέφερε το εξαιρετικά προηγμένο σύστημα MBUX, το οποίο αναγνωρίζει ένα μεγάλο εύρος φράσεων, όχι προκαθορισμένων. Εντυπωσιακό στη λειτουργία του, αποτελεί πλέον προαιρετικό ή βασικό εξοπλισμό σε όλα τα νέα μοντέλα Mercedes. Με τη φράση «hey Mercedes» ενεργοποιείται και η… συζήτηση ξεκινά.

Στο κορυφαίο multimedia μοντέλο της, το Amundsen, αρχής γενομένης από τα μοντέλα Kamiq που αναμένεται και το Scala, η Skoda θα προσφέρει τη δυνατότητα φωνητικών οδηγιών με την ονομασία… Laura. Η ψηφιακή βοηθός θα αναγνωρίζει καθομιλούμενες εκφράσεις αρχικά σε έξι γλώσσες –τα ελληνικά δεν περιλαμβάνονται- και θα προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου κάθε λειτουργίας του συστήματος.

Με το σύστημα Touch 2 & Go Plus, η Toyota δίνει τη δυνατότητα φωνητικής αναγνώρισης σε 15 γλώσσες, τα ελληνικά δεν περιλαμβάνονται. Ωστόσο, αυτός είναι ένας πολύ εύχρηστος και ασφαλής τρόπος να πλοηγηθείς στα πολλά μενού του συστήματος. Το multimedia της Toyota δίνει και τη δυνατότητα πολλών προσωποποιημένων εφαρμογών μέσω του My Toyota.

Το σύστημα Discover Pro που προσφέρει η γερμανική εταιρεία σε ορισμένα μοντέλα της ως προαιρετικό εξοπλισμό, διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 9,2 ίντσες. Υποστηρίζει λειτουργίες με απλές κινήσεις των χεριών και φυσικά φωνητικές εντολές, όχι όμως στα ελληνικά. Επίσης θα πρέπει κανείς να αποστηθίσει κάποιες προδιαγεγραμμένες εντολές, καθώς, αντίθετα με το σύστημα της Mercedes για παράδειγμα, δεν αναγνωρίζει καθομιλούμενες εκφράσεις.

Με το multimedia system που η Ford ονομάζει SYNC3, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα, με το πάτημα ενός πιεστικού διακόπτη στο τιμόνι, να ενεργοποιήσει την υπηρεσία φωνητικών εντολών. Το σύστημα αναγνωρίζει μόνο συγκεκριμένες φράσεις στα αγγλικά, εφ’ όσον όμως τις μάθει κανείς είναι πολύ πρακτικό να πλοηγείται φωνητικά στα διάφορα μενού του συστήματος, διατηρώντας την προσοχή του στο δρόμο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Αγαπηδάκη: Προτεραιότητα η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας

23:56

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις

23:51

Απογοήτευσαν τους αναλυτές τα αποτελέσματα α' τριμήνου της Warner Bros

23:43

Πολωνία: «Πρωτοφανή αύξηση» των ρωσικών υβριδικών επιθέσεων διαπιστώνει η υπηρεσία πληροφοριών

23:37

AtmoHub: Νέα ενίσχυση της μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα

23:24

Η Μόσχα προειδοποιεί για μαζικό πλήγμα στο Κίεβο

23:15

Wall Street: Δεύτερη ημέρα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:01

ΗΑΕ σε Ιράν: «Θέματα εθνικής κυριαρχίας» οι διπλωματικές σχέσεις και οι αμυντικές συνεργασίες

22:49

Le Figaro: Οι ελπίδες για αναθέρμανση σχέσεων Γαλλίας-Γερμανίας μετά την εκλογή Μερτς δεν επαληθεύθηκαν

22:41

Η Ουγγαρία επέστρεψε στην Ουκρανία τα μετρητά και τον χρυσό που είχε κατασχέσει

22:35

Με «βραχιολάκι» από τις 18 Μαΐου η επιτήρηση των κρατούμενων σε άδεια

22:24

Αφθώδης πυρετός: Εμβολιασμό αντί για θανάτωση ζώων ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

22:17

Κατρακύλησε το πετρέλαιο εν μέσω προσδοκιών για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

22:12

Ευ. Βενιζέλος: Ο ανταγωνισμός στην ΑΙ, αναδεικνύει ως επίδικο αντικείμενο τη φιλελεύθερη δημοκρατία

22:04

Χανταϊός: Έφτασε στο Άμστερνταμ αεροσκάφος που μεταφέρει κρούσμα του MV Hondius

21:56

Νέα διορία Τραμπ στο Ιράν: Έχει μία εβδομάδα για συμφωνία

21:56

Σε υψηλό 9 ημερών ο χρυσός - Άλμα 6% για το ασήμι

21:50

Οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν ιρανικό πλοίο που πήγε να σπάσει τον αποκλεισμό των λιμανιών

21:41

SBC Greece: Πρόταση για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

21:36

Μιχαηλίδου: «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αυτισμό»

21:29

Ο Τραμπ υπέγραψε νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική - Πού επικεντρώνεται

21:20

5η Συνόδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας: Τι αναφέρει το Κοινό Ανακοινωθέν

21:11

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει πολύ μία συμφωνία» - Η στάση της Τεχεράνης

21:07

Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό - Στόχος υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ

21:05

CrediaBank: Εγκαίνια για το κατάστημα Νέας Εμπειρίας στην Πανεπιστημίου

20:56

ΑΑΔΕ: Επαναλειτουργεί η εφαρμογή καταχώρησης ποσοτήτων για Συνδεδεμένα Καθεστώτα Άμεσων Ενισχύσεων

20:55

Σε νέο χαμηλό 36 ετών η παραγωγή πετρελαίου του OPEC τον Απρίλιο

20:46

Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο» - Σε διαρκή επικοινωνία με Τραμπ

20:38

Αύξηση 56,4% στις δαπάνες καυσίμων των αμερικανικών αεροπορικών τον Μάρτιο

20:29

Ρεκόρ εκδόσεων εταιρικών ομολόγων στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider