Τα αυτοκίνητα με τα οποία ανοίγεις συζήτηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα αυτοκίνητα με τα οποία ανοίγεις συζήτηση
Διαθέτουν προηγμένα συστήματα πολυμέσων, τα οποία υποστηρίζουν μια πλειάδα λειτουργιών μέσω φωνητικών εντολών.

Τα καινούρια αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον δεκάδες στοιχεία εξοπλισμού. Η χρήση τους έχει γίνει μια σπαζοκεφαλιά για τους κατασκευαστές. Με τους κλασικούς πιεστικούς διακόπτες του παρελθόντος, θα χρειάζονταν δεκάδες για να καλύψουν όλες τις λειτουργίες. Οι οθόνες αφής με τα διάφορα μενού έχουν δώσει μια λύση, προσωρινή όμως. Το απόλυτο είναι να μπορείς να μιλάς στο αυτοκίνητό σου και αυτό να ανταποκρίνεται. Κάτι που ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων το έχουν πετύχει, σήμερα, σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αρχής γενομένης με το λανσάρισμα της νέας A-Class η Mercedes προσέφερε το εξαιρετικά προηγμένο σύστημα MBUX, το οποίο αναγνωρίζει ένα μεγάλο εύρος φράσεων, όχι προκαθορισμένων. Εντυπωσιακό στη λειτουργία του, αποτελεί πλέον προαιρετικό ή βασικό εξοπλισμό σε όλα τα νέα μοντέλα Mercedes. Με τη φράση «hey Mercedes» ενεργοποιείται και η… συζήτηση ξεκινά.

Στο κορυφαίο multimedia μοντέλο της, το Amundsen, αρχής γενομένης από τα μοντέλα Kamiq που αναμένεται και το Scala, η Skoda θα προσφέρει τη δυνατότητα φωνητικών οδηγιών με την ονομασία… Laura. Η ψηφιακή βοηθός θα αναγνωρίζει καθομιλούμενες εκφράσεις αρχικά σε έξι γλώσσες –τα ελληνικά δεν περιλαμβάνονται- και θα προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου κάθε λειτουργίας του συστήματος.

Με το σύστημα Touch 2 & Go Plus, η Toyota δίνει τη δυνατότητα φωνητικής αναγνώρισης σε 15 γλώσσες, τα ελληνικά δεν περιλαμβάνονται. Ωστόσο, αυτός είναι ένας πολύ εύχρηστος και ασφαλής τρόπος να πλοηγηθείς στα πολλά μενού του συστήματος. Το multimedia της Toyota δίνει και τη δυνατότητα πολλών προσωποποιημένων εφαρμογών μέσω του My Toyota.

Το σύστημα Discover Pro που προσφέρει η γερμανική εταιρεία σε ορισμένα μοντέλα της ως προαιρετικό εξοπλισμό, διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 9,2 ίντσες. Υποστηρίζει λειτουργίες με απλές κινήσεις των χεριών και φυσικά φωνητικές εντολές, όχι όμως στα ελληνικά. Επίσης θα πρέπει κανείς να αποστηθίσει κάποιες προδιαγεγραμμένες εντολές, καθώς, αντίθετα με το σύστημα της Mercedes για παράδειγμα, δεν αναγνωρίζει καθομιλούμενες εκφράσεις.

Με το multimedia system που η Ford ονομάζει SYNC3, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα, με το πάτημα ενός πιεστικού διακόπτη στο τιμόνι, να ενεργοποιήσει την υπηρεσία φωνητικών εντολών. Το σύστημα αναγνωρίζει μόνο συγκεκριμένες φράσεις στα αγγλικά, εφ’ όσον όμως τις μάθει κανείς είναι πολύ πρακτικό να πλοηγείται φωνητικά στα διάφορα μενού του συστήματος, διατηρώντας την προσοχή του στο δρόμο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:51

Jefferies: Θα στερηθούν κέρδη οι επενδυτές που αποκλείουν την SpaceX λόγω Μασκ

15:34

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα διαθέτει ένα αστείρευτο ειρηνικό «οπλοστάσιο πολιτισμού»

15:19

OPEC: Συμφωνία για συνολική αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 188.000 βαρέλια

15:06

Σκέρτσος: Έχουμε όλα τα εργαλεία για προσιτή στέγη

14:52

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική - Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα αεροσκάφη

14:46

Θήβα: Στον εισαγγελέα οι δυο συλληφθέντες για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

14:40

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία και Εύβοια τη Δευτέρα

14:32

Χαλκιδική: Βυθίστηκε σκάφος στον Άγιο Νικόλαο

14:27

Κεφαλονιά: Bελτιωμένη η κατάσταση - Επιχειρούν εναέρια μέσα

14:20

Ιράν: Κάθε απειλή από αντιπάλους είναι πραγματική και αξιόπιστη

14:00

Πιερρακάκης: Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε σχέδιο τετραετίας

13:30

Μαρινάκης: Η αντίδραση στις ψευδείς ειδήσεις δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης ή ενός κόμματος

13:26

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως επένδυσε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν

13:00

Ακίνητα – Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Υψηλές προ-κρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο – Τι συμβαίνει σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα

12:52

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς τρία άτομα που έκλεβαν μετασχηματιστές

12:45

O Κυρ. Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχείρησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΠΠ

12:37

Ιαπωνία και ΗΠΑ αναλαμβάνουν κοινή δράση για να στηρίξουν το γεν

12:28

Κίνα: Σε 25 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από πλημμύρα στα βορειοδυτικά

12:17

Ουγγαρία: Ανέστειλε για πρώτη φορά τη λειτουργία πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα

12:04

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τις εισαγωγές από ακόμη 43 κινεζικές εταιρείες

11:45

Μαρόκο: Δίνει το όνομα του προέδρου Τραμπ σε αυτοκινητόδρομο στη Δυτική Σαχάρα

11:36

Στο τρίγωνο Ψάθα, Βενίζα Μεγάρων και Άγιο Νεκτάριο - Αγία Παρασκευή Βιλίων η μάχη με τις φλόγες

11:22

Με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης ενισχύεται η λειτουργία της Βουλής

11:12

Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

10:57

Κατηγορηματική διάψευση Διαμαντοπούλου - Χριστοδουλάκη για δημοσιεύμα περί συνάντησης με Γεραπετρίτη

10:47

Μητσοτάκης: Θα βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές απ' τις φωτιές

10:36

Ο ελληνικός αμπελώνας μπροστά σε μια καλή χρονιά, με το βλέμμα στον καιρό και την κατανάλωση

10:30

Γεραπετρίτης: Προϊόν ΑΙ δημοσίευμα για συνάντησή μου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

09:54

Έρευνα ΕΚΤ: Δυναμική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από ελληνικές βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις

09:45

Σε νέα εποχή εισέρχεται η ελληνική αγορά crypto


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider