Τα 5 σημεία - κλειδιά της νέας υβριδικής Mercedes A 250 e

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 σημεία - κλειδιά της νέας υβριδικής Mercedes A 250 e
Η Plug-in υβριδική Mercedes Α 250 e είναι προ των πυλών και θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε πεντάθυρες εκδόσεις hatchback, αλλά και ως τετράθυρο sedan.

Η Mercedes προσφέρει πλέον την A-class και σε συνδυασμό με Plug-in υβριδική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερικές πηγές ενέργειας. Η οικονομικότερη σε κατανάλωση έκδοση του compact γερμανικού μοντέλου διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές και στοιχεία, που εγγυούνται την εμπορική επιτυχία της νέας Mercedes A 250 e. Το insider επέλεξε και παρουσιάζει τα πέντε σημαντικότερα από αυτά.

Η Mercedes ανακοίνωσε, ότι η Α 250 e είναι άμεση διαθέσιμη σε πεντάθυρες εκδόσεις hatchback και σε τετράθυρες sedan. Στη Γερμανία ξεκινούν οι τιμές της από περίπου 37.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2019. Να σημειώσουμε, ότι ταυτόχρονα θα λανσαριστεί και η αντίστοιχη Plug-in υβριδική Mercedes B 250 e με παρόμοια χαρακτηριστικά και τιμές με την Α 250 e.

 

 

 

Η Mercedes έχει εξοπλίσει την A 250 e με μία μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,6 kWh, η οποία ζυγίζει 150 κιλά και έχει τοποθετηθεί κάτω από τα πίσω καθίσματα, για να μην αφαιρεί χώρο από το εσωτερικό. Αντίστοιχα, έχει μετατεθεί το ρεζερβουάρ βενζίνης κάτω από τον χώρο αποσκευών, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τον διαθέσιμο όγκο του. Σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος με απόδοση 7,4 kW φορτίζεται πλήρως η μπαταρία σε μία ώρα και 45 λεπτά, ενώ με ταχυφορτιστή συνεχούς τάσης γεμίζει κατά 80% σε μόλις 25 λεπτά.

Η συστημική ισχύς του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται σε 218 ίππους, οι οποίοι κατανέμονται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους εμπρόσθιους τροχούς. Η Mercedes A 250 e επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6’’ και πιάνει τα 235 χλμ./ώρα. Να διευκρινίσουμε, ότι η τελική ταχύτητα μόνο με χρήση του ηλεκτροκινητήρα μειώνεται στα 140 χλμ./ώρα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα μετρήσεων κατανάλωσης ενέργειας WLTP, είναι σε θέση να διανύσει η Plug-in υβριδική έως 68 χιλιόμετρα μόνον με τις μπαταρίες της. Ουσιαστικά δηλαδή καλύπτει τις καθημερινές μετακινήσεις ενός οδηγού ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή του βενζινοκινητήρα.

Η υβριδική A 250 e χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα 1,33 λίτρων με 160 ίππους ισχύ σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και η Mercedes αναφέρει ως μέση κατανάλωση μόλις 1,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ. Στην πράξη, εμφανίζει το αυτοκίνητο μηδενική κατανάλωση καυσίμου, εφόσον περιορίζονται οι καθημερινές μετακινήσεις του κάτω από τα 70 χιλιόμετρα και επαναφορτίζεται άμεσα η άδεια μπαταρία του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:54

Δημοσιονομική παράλυση στις ΗΠΑ: Λύση πιθανόν «αύριο»

08:48

Κόστα Ρίκα: Εκλέγεται πρόεδρος η δεξιά Λάουρα Φερνάντες - Προς νίκη από τον α' γύρο

08:45

Υπ. Υγείας: Δύο νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης - Συνέντευξη Τύπου από την Ε. Αγαπηδάκη

08:41

Χωρίς ταξί Τρίτη και Τετάρτη η Αττική - Νέα 48ωρη απεργία

08:35

ΥΠΕΞ Ιράν: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τη δυσπιστία» έναντι των ΗΠΑ για να διεξαχθούν συνομιλίες

08:28

Επιμένει το «ξεπούλημα» στα πολύτιμα μέταλλα: Πτώση 12% για ασήμι - Πιέσεις στον χρυσό

08:16

JYSK: Αύξηση πωλήσεων κατά 10% και έξι νέα καταστήματα οι στόχοι του 2026

08:07

Τα μεγαλύτερα superyachts των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας

07:52

Καυτά θέματα στη συνταγματική αναθεώρηση απλώνει ο Κυριάκος - Πασοκικό Game of Thrones - Σφαγές σε Νομαρχιακές

07:42

Ψηφιακή Τράπεζα Γης: Τι αλλάζει στη δόμηση, ποιοι κερδίζουν και ποιοι μπαίνουν σε αυστηρότερο πλαίσιο

07:38

Ήρθε η ώρα των ΕΛΠΕ... (Στο δρόμο που χάραξε η ΑΛΦΑ και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ)

07:26

Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή - Ποια στοιχεία θα δηλώσουν 7 εκατ. φορολογούμενοι

07:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR - METLEN, ΑΒΑΞ στη «μάχη» για το «ιατρικό ΣΔΙΤ» 435 εκατ. στη Θεσσαλονίκη

07:11

Πράσινα τιμολόγια: Σταθερές χρεώσεις τον Φεβρουάριο - Στα 18,7 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή

07:06

Τα σχέδια των τραπεζών - Η προέλευση των κερδών - Η στροφή στην άμυνα

23:58

Δένδιας: Παρακαταθήκη του Ι. Καποδίστρια η ανάγκη να έχει στέρεους και δυνατούς θεσμούς η πατρίδα μας

23:36

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η ταπείνωση είναι χάρη, είναι σοφία, είναι δύναμη, είναι ειρήνη

23:15

Ισραήλ: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γάζα ως τις 28 Φεβρουαρίου

22:46

Ηγουμενίτσα: Αστυνομικό μπλόκο σε 75 κιλά χασίς

22:17

Εννέα στους δέκα πολίτες κρίνουν απαραίτητα και ωφέλιμα τα προγράμματα πρόληψης του Υπ .Υγείας

21:47

Σύλληψη 39χρονης για εξύβριση και απειλή γιατρού σε εφημερία νοσοκομείου

21:18

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

21:00

Δένδιας – Μαρινάκης «έδειξαν» προς την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση

20:44

Τραμπ: Ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν

20:30

Υπ. Υγείας: Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης για την αντιμετώπιση παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

20:10

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σίνδος

20:01

Ιράν: Απελευθερώθηκε ο Ερφάν Σολτανί που θεωρήθηκε ότι κινδύνευε με εκτέλεση

19:49

Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επίθεση ρωσικού drone σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες ορυχείου

19:36

Η «έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης απειλεί τα περιθώρια κέρδους της Apple

19:00

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο πυρετός των δισεκατομμυρίων και η ώρα της αλήθειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider