Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan
To insider «ακτινογραφεί» το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Porsche, το οποίο αναμένεται, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και τη θρυλική 911.

Πραγματικός παροξυσμός επικρατεί μεταξύ των φίλων της Porsche για τη νέα Taycan, αν και το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Το insider παρουσιάζει σήμερα 6 βασικά στοιχεία του μοντέλου, με το οποίο φιλοδοξεί να αμφισβητήσει η Porsche την κυριαρχία της Tesla στην κατηγορία των σπορ, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την Taycan στοχεύει η Porsche ξεκάθαρα στο Tesla Model S και στη δεύτερη γενιά του Tesla Roadster, τόσον σε επίπεδο επιδόσεων, όσο και τιμών. Η γερμανική μάρκα θα υπερέχει πάντως στην ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών του αυτοκινήτου, εφόσον βεβαίως βρει ο οδηγός έναν αντίστοιχο ταχυφορτιστή. Εκτός των άλλων, η Taycan φιλοδοξεί να κερδίσει πόντους στους τομείς της οδηγικής αίσθησης και εξυπηρέτησης πελατών.

 

Το όνομα Taycan προέρχεται από τη σύνθεση δύο τούρκικων λέξεων. Τay σημαίνει στη γλώσσα των γειτόνων μας το πουλάρι και Can είναι η ζωή ή η ψυχή. Η Porsche ερμηνεύει τη λέξη Tayca ως ‘’ζωηρό, νέο πουλάρι’’, το οποίο παραπέμπει στο άλογο στο κέντρο του σήματός της. Να πούμε επίσης, ότι –αν και ηλεκτροκίνητη- η Taycan θα εκπέμπει έναν ελκυστικό ήχο σαν γνήσιο τέκνο της Porsche, ο οποίος θα έχει ωστόσο μία δική του χροιά.

Η έκδοση με τους περίπου 600 ίππους θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2’’, ενώ θα υπάρξει και μία ακόμη ισχυρότερη άνω των 700 ίππων με τιμή εκκίνησης από 133.000 ευρώ. Η βασική έκδοση της Porsche Taycan θα αποδίδει 336 ίππους και θα κοστίζει στη Γερμανία γύρω στις 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, ωστόσο κυκλοφορεί το σενάριο, ότι η Taycan θα εφοδιαστεί με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800 Volt, χάρη στο οποίο θα φορτίζονται οι μπαταρίες της έως 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Όπως και να έχουν τα πράγματα, έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο ηλεκτροκίνητος πύραυλος της Porsche θα προσφέρει πάνω από 500 χλμ. αυτονομία, όπως είχαν υποσχεθεί ήδη από το 2015 οι υπεύθυνοι της μάρκας.

 

Η Taycan παραγωγής θα αποκαλυφθεί επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Φρανκφούρτης. Αρχές του 2020 θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 30.000 παραγγελίες. Θεωρείται λοιπόν εξαιρετικά πιθανόν, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τη θρυλική 911, από την οποία πουλήθηκαν πέρυσι 35.000 μονάδες!

 

Τα καλά πράγματα αργούν να γίνουν και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Taycan, αφού η Porsche την αποκάλυψε το 2015 σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία Mission E στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τότε είχε κάνει το πρωτότυπο μοντέλο πάταγο με το σχήμα του, αλλά και κάποιες πρώτες ενδείξεις σχετικά με τις προδιαγραφές του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

23:37

Μνημόνιο Συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

23:15

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας, αγνόησε σήμα αστυνομικών, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και πινακίδα STOP

22:47

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια στην Ηγουμενίτσα

22:16

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκαν κατά περίπου 7.000 οι επικίνδυνες παραβάσεις το Ά εξάμηνο του 2026 σε σύγκριση με το 2025

21:47

Βουλή: Κατατέθηκαν προς κύρωση δύο νέες συμβάσεις αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο

21:18

ΟΠΑ: Πενήντα υποτροφίες για φοιτητές από την περιφέρεια, παραχωρεί το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

21:00

Τραμπ: Δήλωσε πως «μόλις τελείωσε» ένα τσεκ-απ στο Walter Reed

20:45

Η Τουρκία εξακολουθεί να αξιολογεί τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Τράπεζα για την Άμυνα και Ασφάλεια

20:27

Τεχνολογία: Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

20:20

Έξι νεκροί στην Ουκρανία και 12 τραυματίες στο Κίεβο από ρωσικά πλήγματα

20:10

Στην Λέσβο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

19:53

Ιράν: Η «εκδίκηση» για τον Αλί Χαμενεΐ είναι «αναπόφευκτη» λέει ο ανώτατος ηγέτης

19:47

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

19:30

Τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν τους κανόνες – Πώς λειτουργούν τα υπόλοιπα θαλάσσια περάσματα

19:24

ΗΠΑ: Κλητεύσεις σε δημοσιογράφους των ΝΥΤ για ρεπορτάζ των ζητημάτων ασφαλείας του Air Force One

19:06

Γεωργιάδης: Εγκαινίασε τα ανακαινισμένα ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο»

18:54

Γαλλία: Ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το μουσείο Ορσέ έκλεισαν νωρίτερα σήμερα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

18:38

Holtec Nuclear Corporation: Κατέθεσε αίτηση για IPO εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας

18:28

Πυρκαγιά στο ισόγειο του Θριάσιου Νοσοκομείου- Αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική

18:05

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στους 3 συλληφθέντες για την φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Αφρ. Νέστορα

17:55

Κικίλιας από Κάλυμνο: Το νησί πρέπει να έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνo

17:49

ΣΥΡΙΖΑ -ΚΕ: Επιταχύνει άμεσα την προετοιμασία του για τις επερχόμενες εκλογές

17:34

Αλβανία: Επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ ύποπτος για πλαστογράφηση των τίτλων ιδιοκτησίας

17:17

Γιαννιτσά: Κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών σε γιατρό για τον θάνατο 14χρονης, έπειτα από χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

17:00

Global X: Η Ελλάδα στην κορυφαία 11άδα των αναδυόμενων αγορών με σημαντικά περιθώρια ανόδου

16:50

ΛΣ: Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και φυσιγγίων στο λιμάνι του Πειραιά

16:46

Ανδρουλάκης: Η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι πολιτική προτεραιότητα

16:36

Συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»

16:31

Θεσσαλονίκη: Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Περιβολάκι στον Λαγκαδά


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider