Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan
To insider «ακτινογραφεί» το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Porsche, το οποίο αναμένεται, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και τη θρυλική 911.

Πραγματικός παροξυσμός επικρατεί μεταξύ των φίλων της Porsche για τη νέα Taycan, αν και το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Το insider παρουσιάζει σήμερα 6 βασικά στοιχεία του μοντέλου, με το οποίο φιλοδοξεί να αμφισβητήσει η Porsche την κυριαρχία της Tesla στην κατηγορία των σπορ, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την Taycan στοχεύει η Porsche ξεκάθαρα στο Tesla Model S και στη δεύτερη γενιά του Tesla Roadster, τόσον σε επίπεδο επιδόσεων, όσο και τιμών. Η γερμανική μάρκα θα υπερέχει πάντως στην ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών του αυτοκινήτου, εφόσον βεβαίως βρει ο οδηγός έναν αντίστοιχο ταχυφορτιστή. Εκτός των άλλων, η Taycan φιλοδοξεί να κερδίσει πόντους στους τομείς της οδηγικής αίσθησης και εξυπηρέτησης πελατών.

 

Το όνομα Taycan προέρχεται από τη σύνθεση δύο τούρκικων λέξεων. Τay σημαίνει στη γλώσσα των γειτόνων μας το πουλάρι και Can είναι η ζωή ή η ψυχή. Η Porsche ερμηνεύει τη λέξη Tayca ως ‘’ζωηρό, νέο πουλάρι’’, το οποίο παραπέμπει στο άλογο στο κέντρο του σήματός της. Να πούμε επίσης, ότι –αν και ηλεκτροκίνητη- η Taycan θα εκπέμπει έναν ελκυστικό ήχο σαν γνήσιο τέκνο της Porsche, ο οποίος θα έχει ωστόσο μία δική του χροιά.

Η έκδοση με τους περίπου 600 ίππους θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2’’, ενώ θα υπάρξει και μία ακόμη ισχυρότερη άνω των 700 ίππων με τιμή εκκίνησης από 133.000 ευρώ. Η βασική έκδοση της Porsche Taycan θα αποδίδει 336 ίππους και θα κοστίζει στη Γερμανία γύρω στις 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, ωστόσο κυκλοφορεί το σενάριο, ότι η Taycan θα εφοδιαστεί με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800 Volt, χάρη στο οποίο θα φορτίζονται οι μπαταρίες της έως 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Όπως και να έχουν τα πράγματα, έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο ηλεκτροκίνητος πύραυλος της Porsche θα προσφέρει πάνω από 500 χλμ. αυτονομία, όπως είχαν υποσχεθεί ήδη από το 2015 οι υπεύθυνοι της μάρκας.

 

Η Taycan παραγωγής θα αποκαλυφθεί επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Φρανκφούρτης. Αρχές του 2020 θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 30.000 παραγγελίες. Θεωρείται λοιπόν εξαιρετικά πιθανόν, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τη θρυλική 911, από την οποία πουλήθηκαν πέρυσι 35.000 μονάδες!

 

Τα καλά πράγματα αργούν να γίνουν και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Taycan, αφού η Porsche την αποκάλυψε το 2015 σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία Mission E στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τότε είχε κάνει το πρωτότυπο μοντέλο πάταγο με το σχήμα του, αλλά και κάποιες πρώτες ενδείξεις σχετικά με τις προδιαγραφές του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:03

Allbirds: Από τα παπούτσια...στην τεχνητή νοημοσύνη - Εκτόξευση 300% της μετοχής

16:56

Wall Street: «Φλερτάρει» με ρεκόρ ο S&P 500

16:52

Ρωσία: Ο Πούτιν επέπληξε την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας και τον ΥΠΟΙΚ για την οικονομική συρρίκνωση

16:38

Χίλιες απολύσεις ετοιμάζει η Snap - Το 16% του εργατικού προσωπικού της

16:38

Η Zalando αναπτύσσεται δυναμικά στην ελληνική αγορά λανσάροντας το Partner Program

16:30

Η Ουκρανία ανακατέλαβε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών τον Μάρτιο

16:25

Νέα απειλή Τραμπ για «καρατόμηση» του Πάουελ

16:16

Ντουμπάι: Το εμβληματικό ξενοδοχείο Burj Al ⁠Arab θα κλείσει για 18 μήνες λόγω ανακαίνισης

16:05

Κύπρος: Ένταση στη Νεκρή Ζώνη ανάμεσα σε δυνάμεις του ΟΗΕ και την τουρκική πλευρά

16:03

BofA: Ρεκόρ 20ετίας στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου - Στα 30,4 δισ. δολάρια τα έσοδα

16:02

Το ΔΝΤ προειδοποιεί: Περιορίζεται το περιθώριο διαχείρισης του παγκόσμιου χρέους

16:00

Έκθεση ΔΝΤ: «Πρωταθλήτρια κόσμου» η Ελλάδα στη μείωση του χρέους

15:58

Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι ανταλλαγές μηνυμάτων ΗΠΑ και Ιράν - Η Τεχεράνη απειλεί να «κλείσει» την Ερυθρά Θάλασσα

15:52

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα με περισσότερες από 200 συζητήσεις

15:43

Alpha Bank Campus: Δύο ιστορικά κτήρια της τράπεζας υποδέχθηκαν πάνω από 500 επισκέπτες

15:26

Πιερρακάκης στο CNBC: Η Ευρώπη είναι λιγότερο ευάλωτη σε σχέση με το 2022

15:14

Ο Τραμπ ζήτησε από την Κίνα να μην δώσει όπλα στο Ιράν - «Το Ορμούζ ανοίγει μόνιμα»

15:07

Χεζμπολάχ: «Οι συνομιλίες του Λιβάνου με το Ισραήλ διευρύνουν το ρήγμα στη χώρα»

15:01

Τα 10 πιο πολύχρωμα μέρη στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτεί κάθε λάτρης των λουλουδιών

14:56

MORE: Σε λειτουργία τρία από τα πρώτα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

14:53

Υδρογονάνθρακες: Restart στις γεωτρήσεις - Το 40% των κερδών στο Δημόσιο

14:50

Ερντογάν: Η Τουρκία εργάζεται προς την παράταση της εκεχειρίας ΗΠΑ - Ιράν

14:45

Το Ισραήλ έπληξε πάνω από 200 στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

14:44

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κόστα σήμερα

14:44

Eurobank Equities: Αυξάνει τιμές-στόχους για τις τραπεζικές μετοχές

14:43

Morgan Stanley: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

14:40

Κομισιόν: Επενδύσεις 1,07 δισ. ευρώ σε 57 αμυντικά έργα

14:32

Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα αν διατηρηθεί το μπλόκο των ΗΠΑ στα λιμάνια

14:32

Η Κομισιόν παρουσίασε εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για την προστασία ανηλίκων

14:30

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία - 4 νεκροί, 20 τραυματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider