Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan
To insider «ακτινογραφεί» το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Porsche, το οποίο αναμένεται, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και τη θρυλική 911.

Πραγματικός παροξυσμός επικρατεί μεταξύ των φίλων της Porsche για τη νέα Taycan, αν και το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Το insider παρουσιάζει σήμερα 6 βασικά στοιχεία του μοντέλου, με το οποίο φιλοδοξεί να αμφισβητήσει η Porsche την κυριαρχία της Tesla στην κατηγορία των σπορ, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την Taycan στοχεύει η Porsche ξεκάθαρα στο Tesla Model S και στη δεύτερη γενιά του Tesla Roadster, τόσον σε επίπεδο επιδόσεων, όσο και τιμών. Η γερμανική μάρκα θα υπερέχει πάντως στην ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών του αυτοκινήτου, εφόσον βεβαίως βρει ο οδηγός έναν αντίστοιχο ταχυφορτιστή. Εκτός των άλλων, η Taycan φιλοδοξεί να κερδίσει πόντους στους τομείς της οδηγικής αίσθησης και εξυπηρέτησης πελατών.

 

Το όνομα Taycan προέρχεται από τη σύνθεση δύο τούρκικων λέξεων. Τay σημαίνει στη γλώσσα των γειτόνων μας το πουλάρι και Can είναι η ζωή ή η ψυχή. Η Porsche ερμηνεύει τη λέξη Tayca ως ‘’ζωηρό, νέο πουλάρι’’, το οποίο παραπέμπει στο άλογο στο κέντρο του σήματός της. Να πούμε επίσης, ότι –αν και ηλεκτροκίνητη- η Taycan θα εκπέμπει έναν ελκυστικό ήχο σαν γνήσιο τέκνο της Porsche, ο οποίος θα έχει ωστόσο μία δική του χροιά.

Η έκδοση με τους περίπου 600 ίππους θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2’’, ενώ θα υπάρξει και μία ακόμη ισχυρότερη άνω των 700 ίππων με τιμή εκκίνησης από 133.000 ευρώ. Η βασική έκδοση της Porsche Taycan θα αποδίδει 336 ίππους και θα κοστίζει στη Γερμανία γύρω στις 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, ωστόσο κυκλοφορεί το σενάριο, ότι η Taycan θα εφοδιαστεί με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800 Volt, χάρη στο οποίο θα φορτίζονται οι μπαταρίες της έως 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Όπως και να έχουν τα πράγματα, έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο ηλεκτροκίνητος πύραυλος της Porsche θα προσφέρει πάνω από 500 χλμ. αυτονομία, όπως είχαν υποσχεθεί ήδη από το 2015 οι υπεύθυνοι της μάρκας.

 

Η Taycan παραγωγής θα αποκαλυφθεί επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Φρανκφούρτης. Αρχές του 2020 θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 30.000 παραγγελίες. Θεωρείται λοιπόν εξαιρετικά πιθανόν, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τη θρυλική 911, από την οποία πουλήθηκαν πέρυσι 35.000 μονάδες!

 

Τα καλά πράγματα αργούν να γίνουν και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Taycan, αφού η Porsche την αποκάλυψε το 2015 σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία Mission E στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τότε είχε κάνει το πρωτότυπο μοντέλο πάταγο με το σχήμα του, αλλά και κάποιες πρώτες ενδείξεις σχετικά με τις προδιαγραφές του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:24

Έλον Μασκ: Η ανθρωπότητα υποδέχεται τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο της

13:22

Σαμαράς για απόφαση Αρείου Πάγου: Η κυβέρνηση έχει αυστηρή υποχρέωση να διασφαλίσει την καθολική εφαρμογή της

13:16

Δημόσιο Χρέος: Η σημασία της επιτυχημένης εξόδου στις αγορές και το διπλό «χτύπημα» του 2026

13:14

Έτος μετάβασης και μετασχηματισμού το 2026 για τον όμιλο Fourlis - Κλείνει 10 ζημιογόνα καταστήματα

13:12

Ο Τραμπ γίνεται 80 ετών και γιορτάζει με ένα τουρνουά MMA στον Λευκό Οίκο

13:03

Έρευνα ανακαλύπτει πρωτεϊνες στο αίμα που προβλέπουν τον καρκίνο του πνεύμονα 5 χρόνια πριν την διάγνωση

13:03

Οι Βρυξέλλες απαγορεύουν τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια από το 2027

12:49

Σπανάκης: Επτά νέες θέσεις εργασίας στα ΚΕΠ Μυτιλήνης και Λίμνης Πλαστήρα

12:38

Βιομηχανία: Ετήσια αύξηση 18,4% για τον Γενικό Δείκτη Τιμών Παραγωγού τον Απρίλιο

12:28

Γερμανία: Εκκενώθηκε τμήμα του αεροδρομίου του Αμβούργου - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

12:18

Υπέρ νέας αύξησης επιτοκίων από ΕΚΤ το ΔΝΤ

12:18

Βουλή: Με διακομματικό προεδρείο η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος - Πρόεδρος ο Μάκης Βορίδης

12:15

Τσιίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης λέει «μία θα είναι η κάλπη», γιατί ξέρει ότι στη δεύτερη θα χάσει

12:08

The Lancet: Συνδυασμένες πολιτικές μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας

12:05

Green Mocktails: Το σύνθημα της Green φέτος το καλοκαίρι είναι «MOCK THE K.O.K.»

12:02

ΙΝΣΕΤΕ: Σταθερά στις πρώτες επιλογές των Ευρωπαίων η Ελλάδα

12:01

Πληθωρισμός: Επιβράδυνση στη Γερμανία - Σε υψηλό 2,5 ετών στη Γαλλία τον Μάιο

11:46

Καρχαρίας μάκο τριών μέτρων βγήκε «παγανιά» στην Ανάβυσσο

11:36

ΥΠΕΝ: Επιπλέον 6.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

11:29

ΥΠΑΑΤ: Πάνω από 67 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πυρκαγιές και πλημμύρες

11:23

Σε πλήρη λειτουργία το Κτηματολόγιο στις Π.Ε. Δυτικής Αττικής και Νήσων

11:22

Χρηματιστήριο: Εκτίναξη σε νέα πολυετή υψηλά για τον Γενικό Δείκτη

11:16

Ιράν: Σχέδιο συμφωνίας 14 σημείων με ΗΠΑ - Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και κυρώσεις

11:05

Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές με κέρδη 1%

11:03

Το Spetses Mini Marathon γιορτάζει! 15 χρόνια Ιστορίας που άλλαξαν τον χάρτη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα

10:52

NBG Business Seeds: 16 χρόνια στήριξης και επιβράβευσης των καινοτόμων επιχειρήσεων

10:50

«Στη ΔΕΗ γίνεται»: Η ΔΕΗ παρουσιάζει το όραμά της για τους ανθρώπους της

10:38

Δήμας: Εντός του τρίτου τριμήνου ‘26 η ανακοίνωση αναδόχου στο «Δράμα-Αμφίπολη»

10:37

Cosmos Business Systems: Το στοίχημα των 128 εκατ. ευρώ έως το 2030 και η μετά Ταμείου Ανάκαμψης εποχή

10:35

Νάγκελ (ΕΚΤ): Νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο, εάν χρειαστεί


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider