Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan
To insider «ακτινογραφεί» το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Porsche, το οποίο αναμένεται, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και τη θρυλική 911.

Πραγματικός παροξυσμός επικρατεί μεταξύ των φίλων της Porsche για τη νέα Taycan, αν και το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Το insider παρουσιάζει σήμερα 6 βασικά στοιχεία του μοντέλου, με το οποίο φιλοδοξεί να αμφισβητήσει η Porsche την κυριαρχία της Tesla στην κατηγορία των σπορ, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την Taycan στοχεύει η Porsche ξεκάθαρα στο Tesla Model S και στη δεύτερη γενιά του Tesla Roadster, τόσον σε επίπεδο επιδόσεων, όσο και τιμών. Η γερμανική μάρκα θα υπερέχει πάντως στην ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών του αυτοκινήτου, εφόσον βεβαίως βρει ο οδηγός έναν αντίστοιχο ταχυφορτιστή. Εκτός των άλλων, η Taycan φιλοδοξεί να κερδίσει πόντους στους τομείς της οδηγικής αίσθησης και εξυπηρέτησης πελατών.

 

Το όνομα Taycan προέρχεται από τη σύνθεση δύο τούρκικων λέξεων. Τay σημαίνει στη γλώσσα των γειτόνων μας το πουλάρι και Can είναι η ζωή ή η ψυχή. Η Porsche ερμηνεύει τη λέξη Tayca ως ‘’ζωηρό, νέο πουλάρι’’, το οποίο παραπέμπει στο άλογο στο κέντρο του σήματός της. Να πούμε επίσης, ότι –αν και ηλεκτροκίνητη- η Taycan θα εκπέμπει έναν ελκυστικό ήχο σαν γνήσιο τέκνο της Porsche, ο οποίος θα έχει ωστόσο μία δική του χροιά.

Η έκδοση με τους περίπου 600 ίππους θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2’’, ενώ θα υπάρξει και μία ακόμη ισχυρότερη άνω των 700 ίππων με τιμή εκκίνησης από 133.000 ευρώ. Η βασική έκδοση της Porsche Taycan θα αποδίδει 336 ίππους και θα κοστίζει στη Γερμανία γύρω στις 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, ωστόσο κυκλοφορεί το σενάριο, ότι η Taycan θα εφοδιαστεί με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800 Volt, χάρη στο οποίο θα φορτίζονται οι μπαταρίες της έως 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Όπως και να έχουν τα πράγματα, έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο ηλεκτροκίνητος πύραυλος της Porsche θα προσφέρει πάνω από 500 χλμ. αυτονομία, όπως είχαν υποσχεθεί ήδη από το 2015 οι υπεύθυνοι της μάρκας.

 

Η Taycan παραγωγής θα αποκαλυφθεί επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Φρανκφούρτης. Αρχές του 2020 θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 30.000 παραγγελίες. Θεωρείται λοιπόν εξαιρετικά πιθανόν, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τη θρυλική 911, από την οποία πουλήθηκαν πέρυσι 35.000 μονάδες!

 

Τα καλά πράγματα αργούν να γίνουν και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Taycan, αφού η Porsche την αποκάλυψε το 2015 σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία Mission E στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τότε είχε κάνει το πρωτότυπο μοντέλο πάταγο με το σχήμα του, αλλά και κάποιες πρώτες ενδείξεις σχετικά με τις προδιαγραφές του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:08

Τιμολόγια ρεύματος: Οριζόντιο «κούρεμα» των χρεώσεων φέρνει η μείωση των ρευματοκλοπών

07:54

Συνδικαλιστικός «εμφύλιος» στην ΓΣΕΕ μετά την έρευνα για τον Παναγόπουλο

07:48

Απώλειες και καθυστερήσεις δεμάτων από ΕΛΤΑ και Courier: Νέες αποζημιώσεις φέρνει απόφαση της ΕΕΤΤ

07:40

Lamda - Ελληνικό: Προχωρά το μικτό οικιστικό project «Sunset Groves» εντός της «Little Athens»

07:32

Λιμάνι Ελευσίνας: Έρχεται διαγωνισμός αξιοποίησης - Το αμερικανικό ενδιαφέρον «κόντρα» στην κινεζική παρουσία (ΟΛΠ)

07:15

ΕΛΤΑ: Νέο κλείσιμο καταστημάτων τον Μάρτιο - Ποιες αλλαγές παίρνουν σειρά

07:12

Ανείσπρακτα ενοίκια: Το έντυπο κλειδί που μηδενίζει το φόρο - Τα SOS για τους ιδιοκτήτες

07:06

Οι «χειρουργικές» κινήσεις στα ΕΛΤΑ - Η Κομισιόν στην Αθήνα για Κάθετο Διάδρομο - Στην «κόψη του ξυραφιού» προγράμματα της ΔΥΠΑ

01:21

Καμία αλλαγή από MSCI στους ελληνικούς δείκτες

23:55

ΗΠΑ: Αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

23:45

Στάρμερ: Δεν θα εγκαταλείψω την εντολή που μου δόθηκε να αλλάξω τη χώρα

23:35

Πολάκης: «Χυδαία» η αίτηση άρσης ασυλίας μου

23:24

Κάρνεϊ: Θα διευθετηθεί η κατάσταση με τη γέφυρα Γκόρντι Χόου

23:14

Wall Street: «3x3» ρεκόρ για Dow Jones - Πιέσεις για S&P 500 ελέω λιανικών πωλήσεων

23:02

Δύο προφυλακίσεις για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων - Αύριο απολογούνται οι φερόμενοι ως αρχηγοί

22:50

Οριακή πτώση για το πετρέλαιο με Ιράν και αμερικανικά «μάκρο» στο επίκεντρο

22:32

Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία ζητούν να μειωθεί το κόστος ενέργειας στην ΕΕ

22:14

Ο Τραμπ στηρίζει τον υπουργό Εμπορίου Χάουαρντ Λάτνικ

22:00

Κεραμέως για δημοσιεύματα που αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης: Ζούμε την απόλυτη διαστρέβλωση

21:42

Απώλειες σχεδόν 1% για τον χρυσό - Πτώση και για τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα

21:22

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της

21:08

Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών, ζητούν την παραίτηση της αντιπροέδρου

21:02

Ιρλανδία: Πρωτοποριακό πρόγραμμα παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες

20:49

Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, θα κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»

20:36

Στις 16 Φεβρουαρίου οι υπογραφές με Chevron για τα 4 μπλοκ σε Κρήτη και Πελοπόννησο

20:25

Οι νέοι Έλληνες «παντρεύτηκαν» την AI: Πρώτοι στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη

20:13

Κίνα: Στροφή από το αμερικανικό χρέος με έμφαση στη γεωοικονομική της ασφάλεια

20:11

Χρυσοχοΐδης: Προσοχή στα deep fake βίντεο! Αλλοιώνουν την πραγματικότητα

19:56

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

19:44

Ζαχαράκη: Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις ο Εθνικός Διάλογος για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider