Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Porsche Taycan
To insider «ακτινογραφεί» το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Porsche, το οποίο αναμένεται, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και τη θρυλική 911.

Πραγματικός παροξυσμός επικρατεί μεταξύ των φίλων της Porsche για τη νέα Taycan, αν και το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας θα αποκαλυφθεί επίσημα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Το insider παρουσιάζει σήμερα 6 βασικά στοιχεία του μοντέλου, με το οποίο φιλοδοξεί να αμφισβητήσει η Porsche την κυριαρχία της Tesla στην κατηγορία των σπορ, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την Taycan στοχεύει η Porsche ξεκάθαρα στο Tesla Model S και στη δεύτερη γενιά του Tesla Roadster, τόσον σε επίπεδο επιδόσεων, όσο και τιμών. Η γερμανική μάρκα θα υπερέχει πάντως στην ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών του αυτοκινήτου, εφόσον βεβαίως βρει ο οδηγός έναν αντίστοιχο ταχυφορτιστή. Εκτός των άλλων, η Taycan φιλοδοξεί να κερδίσει πόντους στους τομείς της οδηγικής αίσθησης και εξυπηρέτησης πελατών.

 

Το όνομα Taycan προέρχεται από τη σύνθεση δύο τούρκικων λέξεων. Τay σημαίνει στη γλώσσα των γειτόνων μας το πουλάρι και Can είναι η ζωή ή η ψυχή. Η Porsche ερμηνεύει τη λέξη Tayca ως ‘’ζωηρό, νέο πουλάρι’’, το οποίο παραπέμπει στο άλογο στο κέντρο του σήματός της. Να πούμε επίσης, ότι –αν και ηλεκτροκίνητη- η Taycan θα εκπέμπει έναν ελκυστικό ήχο σαν γνήσιο τέκνο της Porsche, ο οποίος θα έχει ωστόσο μία δική του χροιά.

Η έκδοση με τους περίπου 600 ίππους θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,2’’, ενώ θα υπάρξει και μία ακόμη ισχυρότερη άνω των 700 ίππων με τιμή εκκίνησης από 133.000 ευρώ. Η βασική έκδοση της Porsche Taycan θα αποδίδει 336 ίππους και θα κοστίζει στη Γερμανία γύρω στις 80.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, ωστόσο κυκλοφορεί το σενάριο, ότι η Taycan θα εφοδιαστεί με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800 Volt, χάρη στο οποίο θα φορτίζονται οι μπαταρίες της έως 80% μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Όπως και να έχουν τα πράγματα, έχει επιβεβαιωθεί, ότι ο ηλεκτροκίνητος πύραυλος της Porsche θα προσφέρει πάνω από 500 χλμ. αυτονομία, όπως είχαν υποσχεθεί ήδη από το 2015 οι υπεύθυνοι της μάρκας.

 

Η Taycan παραγωγής θα αποκαλυφθεί επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Φρανκφούρτης. Αρχές του 2020 θα αρχίσουν οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της, ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 30.000 παραγγελίες. Θεωρείται λοιπόν εξαιρετικά πιθανόν, ότι θα ξεπεράσει σε πωλήσεις τη θρυλική 911, από την οποία πουλήθηκαν πέρυσι 35.000 μονάδες!

 

Τα καλά πράγματα αργούν να γίνουν και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Taycan, αφού η Porsche την αποκάλυψε το 2015 σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία Mission E στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τότε είχε κάνει το πρωτότυπο μοντέλο πάταγο με το σχήμα του, αλλά και κάποιες πρώτες ενδείξεις σχετικά με τις προδιαγραφές του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:42

Motor Oil: «Θα πράξουμε στο πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία»

15:41

Πληθωρισμός: Αποκλιμάκωση στις ΗΠΑ τον Ιούνιο - Στο 3,5% ο CPI

15:39

Παπαθανάσης: 2,56 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για διδακτική εμπειρία νέων διδακτόρων στα ΑΕΙ

15:33

Χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ για απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους κατόχους διδακτορικού σε ΑΕΙ

15:28

Μπρατάκος: Οι 10 βασικές προτάσεις για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Βιομηχανίας και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

15:28

ΕΕ: Ο EASA συστήνει στις αεροπορικές να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από τον Κόλπο

15:19

Δείπνο Υποστήριξης «An Evening of Purpose» του Ιδρύματος «Θεοτόκος»

15:19

Γαλλία: Η στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου με μήνυμα ισχύος και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

15:15

Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα β' τριμήνου της IBM - «Βουτιά» 22% της μετοχής

15:08

Η Ρωσία βομβαρδίζει το Κίεβο με πυραύλους στην πέμπτη κατά σειρά επίθεση αυτό τον μήνα

15:05

BofA: Στα 9,1 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

15:04

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

14:45

Αύριο ολοκληρώνονται οι εργασίες της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

14:45

Greece Sotheby’s International Realty: Στα 6,11 δισ. ευρώ η ζήτηση για πολυτελή ακίνητα το 2026

14:42

Γάζα: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους ένα 10χρονο αγόρι, από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

14:33

Έκρηξη έπληξε το δεξαμενόπλοιο Stolt Magnesium ανοιχτά του Ομάν

14:29

Ψηφιακό ευρώ: 36 πάροχοι πληρωμών στο πιλοτικό πρόγραμμα - Συμμετέχει και η Ελλάδα

14:28

Ιράν: Αναφορές για μπαράζ αμερικανικών πληγμάτων σε Μπουσέρ και Μπαντάρ Αμπάς

14:25

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

14:15

Μαρινάκης: «Για 45 χρόνια, μέχρι το 2019, αν έκανες κατάληψη σε ένα πανεπιστήμιο, ήσουν επαναστάτης»

13:58

Υποκλοπές: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας

13:47

JP Morgan: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το δεύτερο τρίμηνο

13:46

Αύξηση 17% στα καθαρά κέρδη της Wells Fargo το β' τρίμηνο

13:27

Πιερρακάκης: «Στις τράπεζες υπάρχει ρευστότητα που περιμένει να γίνει ανάπτυξη»

13:25

ΕΕΤ: Οι δράσεις ΕΚΕ των ελληνικών τραπεζών φτάνουν στα 900 εκατ. ευρώ

13:16

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 18,7% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Ιούνιο

13:16

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη - Οι «πορτοκαλί» περιοχές

13:10

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Λάτα Ευβοίας - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

13:03

Έρευνα Kaspersky: Το 58% χρησιμοποιεί κυρίως το κινητό για πρόσβαση στο internet

12:57

Ο λόγος που οδηγεί 8 στους 10 εργαζόμενους σε αλλαγή εργοδότη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider