Οι 10 πιο ακριβές θέσεις στάθμευσης στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 πιο ακριβές θέσεις στάθμευσης στον κόσμο
Υπάρχουν πανάκριβες θέσεις πάρκινγκ, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται!

Η εύρεση ενός καλού σημείου στάθμευσης ή ακόμα και ενός αξιοπρεπούς χώρου μπορεί να μοιάζει με Mission Impossible!

Γι' αυτό ίσως είστε σε θέση να καταλάβετε το κίνητρο πίσω από το οποίο μερικοί άνθρωποι δίνουν υπέρογκα ποσά για να εξασφαλίσουν καλούς χώρους στάθμευσης.

Φωτογραφίες: therichest.com

Τι ακριβώς μπορεί να περιμένετε από ένα σημείο parking όπου το νερό του ντους στο δωμάτιο αποτελείται από αλόη και βιταμίνη C;

Η Ε. 11th Street είναι ένα ιδιωτικό γκαράζ που κοστίζει έξι φορές περισσότερο από τη μέση τιμή ενός σπιτιού μιας μεσαίας (οικονομικά) αμερικανικης οικογένειας.

Είναι το απόλυτο σημείο πολυτέλειας για κάποιον που επιζητά την ιδιωτικότητα.

Το 2014, ένα πολυτελές συγκρότημα 10 αστέρων στη γειτονιά Σόχο της Νέας Υόρκης διέθετε αποκλειστικές θέσεις πάρκινγκ 200 τ.μ κάτω από το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθε θέση στάθμευσης άγγιξε το 1 εκατ. δολάρια.

Σε μια γειτονιά στο Μανχάταν, ένα ιδιωτικό γκαράζ ζήτησε 1 εκατ. δολάρια για ένα σημείο στάθμευσης  διαστάσεων 12 x 23.

Το σημείο αυτό θα επέτρεπε στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να σταθμεύει ταυτόχρονα δύο supercars αν χρησιμοποιούνταν ο ανελκυστήρας.

Τα τελευταία χρόνια η πόλη της Νέας Υόρκης κατακλύζεται από χώρους στάθμευσης που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια καθώς φαίνεται πως οι Νεοϋορκέζοι έχουν αυξήσει την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα.

Ο πρώτος χώρος στάθμευσης δημιουργήθηκε το 2012 στην περιοχή που διέμενε ο γνωστός ηθοποιός Leonardo DiCaprio.

Στο Χονγκ Κονγκ έχει δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος στάθμευσης όπου οι θέσεις πωλούνται για 765.000 δολάρια.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα ο ιδιοκτήτης να εκμισθώσει τον χώρο στην περίπτωση που δεν τον χρησιμοποιεί, λαμβάνοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Ο Kwan Wai-Ming, ο ιδρυτής μιας κατασκευαστικής που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, πλήρωσε 660.000 δολάρια για να αγοράσει ένα σημείο στάθμευσης το οποίο η εφημερίδα Morning Post της Κίνας θεωρεί «το πιο ακριβό σημείο στάθμευσης αυτοκινήτου στον κόσμο».

Το σημείο στάθμευσης του αυτοκινήτου του θεωρείται το πιο περιζήτητο σε ολόκληρο το κτήριο, επειδή είναι 40% μεγαλύτερο από τον μέσο χώρο στάθμευσης.

Στην πραγματικότητα, η Wai-Ming διαθέτει δύο ακόμη, μικρότερα σημεία στάθμευσης στο ίδιο κτήριο.

Ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ κατείχε το ρεκόρ για την αγορά του πιο ακριβού χώρου στάθμευσης παγκοσμίως, πριν τον ξεπεράσει ο Kwan Wai-Ming.

Ο ίδιος είχε πληρώσει 619.000 δολάρια για ένα χώρο στάθμευσης 135 τετραγωνικών ποδών στην περιοχή Mid-level της πόλης.

Το 2013 πραγματοποιήθηκε μια δημοπρασία στη Βοστώνη όχι για έναν ανεκτίμητο πίνακα ζωγραφικής, μια πολύτιμη αντίκα ή ένα σπίτι, αλλά για δύο θέσεις στάθμευσης στη συνοικία Back Bay της Βοστώνης.

Οι θέσεις στάθμευσης πωλήθηκαν για 560.000 δολάρια, τιμή σχεδόν διπλάσια της μέσης τιμής πώλησης ενός πολυτελούς σπιτιού στη Μασαχουσέτη.

Το 2017, ένα ζευγάρι στην περιοχή Kowloon του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να αγοράσει ένα σημείο στάθμευσης στο υπερσύγχρονo συγκρότημα Ultima.

Το ζευγάρι πλήρωσε 430.000 δολάρια και κατάφερε λίγο καιρό αργότερα να το πουλήσει για 760.000 δολάρια σε ένα άλλο ζευγάρι.

Πρόσφατα, σε μια γειτονιά στο Μπρούκλιν που ονομάζεται Park Slope δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης με κόστος 300.000 δολαρίων.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μια ομάδα υπαλλήλων που παρακολουθούν και φροντίζουν το αυτοκίνητο σας όσο εσείς λείπετε.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:35

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις - Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή

08:26

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τον κατάλογο κρατών στα οποία επιβάλλουν ταξιδιωτική απαγόρευση

08:19

Κανονικά τα ταξί σήμερα στην Αττική - Ανεστάλη η απεργία λόγω κακοκαιρίας

08:13

Μπαράζ επαφών Στ. Παπασταύρου στην Ουάσιγκτον για προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

08:07

Μία γουλιά από το πλέον premium μπέρμπον ουίσκι του 2025

08:00

Κλείσιμο μη αποδοτικών καταστημάτων και συρρίκνωση ζημιών για την Toi & Moi

07:51

Οι «τεμπέληδες» Έλληνες εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα - Πόσοι έχουν δεύτερη δουλειά

07:44

Αποζημιώσεις χωρίς δικαστήρια: Νέος μηχανισμός επίλυσης διαφορών μεταξύ Δημόσιου και πολιτών

07:36

Italgas: Πώς προχωρούν επενδύσεις 1 δισ. στην Ελλάδα - Καταρχήν ενδιαφέρον για ενεργειακές υπηρεσίες

07:34

«Πράσινο» στην αδειοδότηση της «Παράκαμψης Ηγουμενίτσας» - Η συσχέτιση με Λιμάνι και Εγνατία οδό

07:30

Μετά την Ιθάκη μίλησε ο Οδυσσέας - Επιφυλακτικός για Ούρσουλα ο Ανδρουλάκης - Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και οι απορίες του Χάρη

07:16

Τράπεζες: Αιχμή του story η πιστωτική επέκταση το 2026, αλλά και ρίσκα...

07:12

Ηλεκτρικός (Γραμμή 1 Μετρό): Πόσο και γιατί «εκτροχιάστηκε» η αναβάθμιση 14 «γηρασμένων» συρμών

07:10

Πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Byron: Σε επιφυλακή η κυβέρνηση - Οι ευάλωτες περιοχές

07:01

Καμπανάκια από τη Fitch - Οι ΗΠΑ για τον κάθετο διάδρομο - Βαλίτσες για Νέα Υόρκη

06:51

Η κακοκαιρία Byron σαρώνει τη χώρα: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα, Μάνδρα - Η πρόγνωση για την Παρασκευή

23:55

Βρετανία: Ο Πούτιν πρέπει να ενέκρινε την δηλητηρίαση το 2018 του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σκριπάλ

23:45

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

23:35

Κομισιόν: Παρουσίασε σχέδιο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην ΕΕ

23:25

ΗΠΑ, ΛΔ Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία

23:12

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street εν αναμονή της Fed

23:03

ΕΜΥ: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

22:48

Το Μιλάνο απαγορεύει τις κλειδοθήκες αυτοεξυπηρέτησης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

22:35

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron

22:19

Γερμανία: Ο Μερτς θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το συνταξιοδοτικό

22:06

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο

21:52

To bitcoin ακόμη και στα 170.000 δολάρια βλέπει η JPMorgan

21:46

Οριακή άνοδος για τον χρυσό - Στο επίκεντρο η Fed

21:35

Drones εντοπίστηκαν κοντά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Ζελένσκι στο Δουβλίνο

21:24

Υπ. Εργασίας: Σύσταση για λήψη μέτρων προστασίας εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider