Αυτοκίνητο
30-06-2019 | 11:31

Oι 7 μάρκες με τα πιο αθόρυβα αυτοκίνητα

Μοιράσου το
Oι 7 μάρκες με τα πιο αθόρυβα αυτοκίνητα

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν γίνει πολύ πιο αθόρυβα σε σχέση με το παρελθόν, μάλιστα μερικές μάρκες κατασκευάζουν τόσο ήσυχα μοντέλα, που θυμίζουν εκκλησία στο εσωτερικό τους.

Τεράστια βήματα προόδου έχουν γίνει στη μείωση του θορύβου στο εσωτερικό των αυτοκινήτων μας. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα υπάρχουν μερικές μάρκες, οι οποίες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση από τους ανταγωνιστές τους στην ηχομόνωση των μοντέλων τους και κατασκευάζουν πιο αθόρυβα μοντέλα. Το insider αποκαλύπτει τις επτά εταιρείες αυτοκινήτου, που εγγυούνται ήρεμες μετακινήσεις με βάση τις επίσημες μετρήσεις θορύβου τις εγκρίσεις Τύπου του 2018 από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οχημάτων ΚΒΑ της Γερμανίας! Οι μετρήσεις της ΚΒΑ γίνονται με βάση τις νόρμες των Ηνωμένων Εθνών, ενώ στη λίστα της δεν περιλαμβάνονται μάρκες περιορισμένης παραγωγής, όπως οι Ferrari και Lotus.

Η Mazda επέστρεψε την ιδανική στιγμή στην ελληνική αγορά, καθώς τα μοντέλα της διαθέτουν πολλά προσόντα, μεταξύ των οποίων και τους θαλάμους επιβατών με τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Από τη μία το εκρηκτικό GT-R και από την άλλη το ηλεκτρικό Leaf. Κάπως έτσι προέκυψε η εκπληκτική επίδοση της Nissan, που κατασκευάζει τελικά εξαιρετικά αθόρυβα μοντέλα.

Πολύ καλή επίδοση για τη Mini, αν συνυπολογίσουμε ότι ο στόλος της δεν περιλαμβάνει πλέον μόνον…μίνι, αλλά και μεγαλύτερα SUV με τετρακίνηση.

Τα νεανικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να είναι οπωσδήποτε και θορυβώδη. Αυτό απέδειξε η Seat με την τέταρτη θέση που κατέλαβε στον πίνακα της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Η Volvo βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία, εστιάζει πλέον στην ηλεκτροκίνηση και θεωρείται πολύ πιθανόν να γίνει τα επόμενα χρόνια η εταιρεία με τον πιο αθόρυβο στόλο αυτοκινήτων στον πλανήτη.

Η βαυαρική μάρκα φημίζεται για τα σπορ και πολυτελή μοντέλα της, ωστόσο κατάφερε και πλασαρίστηκε σε μία από τις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας.

Η εταιρεία με το οβάλ λογότυπο γνωρίζει προφανώς να φτιάχνει και σπορ μοντέλα, όπως τις καυτές εκδόσεις ST και τη Mustang, αλλά και αθόρυβα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.