To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα στην Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς έως τα τέλη Απριλίου του 2019 ανήκουν στις κατηγορίες mini, supermini και SUV.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2019 έγιναν 38.592 ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. Το συγκεκριμένο νούμερο συνιστά αύξηση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, η οποία θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, αν δεν είχε μεσολαβήσει ένας κακός μήνας Μάρτιος με μειωμένες πωλήσεις κατά 13,9%. Παρήγορο είναι εξάλλου το γεγονός, ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες και δεν στηρίζεται πλέον η αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας σχεδόν αποκλειστικά στις εταιρικές πωλήσεις, όπως συνέβαινε στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης.

Όσον αφορά στα μοντέλα, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά η στροφή του μέσου Ελληνα αγοραστή στις μικρές κατηγορίες χαμηλού κόστους κτήσης και συντήρησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα δέκα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 περιλαμβάνονται έξι supermini, δύο compact SUV και δύο μίνι πόλης. Ας δούμε αναλυτικότερα, τι αυτοκίνητα προτίμησαν οι καταναλωτές στη χώρα μας με βάση τις πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Είναι Toyota, άρα δε…σπάει ούτε χαλάει, προσφέρει καλή ευρυχωρία και υψηλή αξία μεταπώλησης, ενώ διαθέτει και υβριδικές εκδόσεις. Ετσι ήταν το μόνο μοντέλο, που ξεπέρασε στη χώρα μας το πρώτο τετράμηνο του έτους τις 2.000 πωλήσεις!

Τι κι αν βρίσκεται το Corsa νέας γενιάς προ των πυλών; Οι Ελληνες αγαπούν το Corsa, επειδή είναι αξιόπιστο, ασφαλές και σίγουρα ένα μοντέλo value for money.

Αειθαλές μοντέλο, ιδιαίτερα αγαπητό στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Αποτελεί το απόλυτο οικονομικό πακέτο και διαθέτει και έκδοση 4Χ4.

Ωριμάζει σαν το καλό κρασί και μπήκε στην πρώτη τετράδα λόγω των πληθωρικών προσόντων του και του διαχρονικά κομψού ντιζάιν του.

Ανήκει στα premium supermini και διατηρείται ψηλά χάρη στην ποιότητα κατασκευής του και την άψογη οδηγική συμπεριφορά του.

Το νέο C3 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην άνοδο της Citroen στην ελληνική αγορά και διαθέτει μεταξύ άλλων ως όπλα τον κομψό σχεδιασμό του και τη γαλλική άνεση οδήγησης.

Ο βασιλιάς των SUV στην Ελλάδα κατέχει ένα μερίδιο αγοράς 9,38% στην κατηγορία του και παραμένει πρώτος παρά τον απίστευτο ανταγωνισμό.

Το Clio ανήκει στις διαχρονικές αξίες της ελληνικής αγοράς, καθώς συνδυάζει τις λογικές τιμές με άνεση και καλούς χώρους.

Αγαπημένο μίνι των Νεοελλήνων, ευέλικτο και προσιτό, άρα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους. Είναι δημοφιλές και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το SUV με τον φουτουριστικό σχεδιασμό τα πηγαίνει πολύ καλά και ένα σημαντικό μερίδιο των πωλήσεών του οφείλεται στις υβριδικές εκδόσεις του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:40

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Γκίλφοϊλ: Τι συζήτησαν

20:29

Μελόνι: Εφικτή η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών - Προτεραιότητα στη νομιμότητα

20:16

Theon: Συμφωνία ρεκόρ 1 δισ. ευρώ για την προμήθεια 100.000 συστημάτων νυχτερινής όρασης για τον γερμανικό στρατό

20:14

Τσιάρας: Με διάλογο μπορούμε να τα λύσουμε όλα - Η κυβέρνηση δίπλα στους αγρότες

20:08

Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του

20:00

Paramount vs Netflix: Η ιστορία επαναλαμβάνεται στη μεγαλύτερη σύγκρουση του Χόλιγουντ

19:56

Η Ουκρανία έπληξε δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα

19:48

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Η Ελλάδα ούτε έδωσε, ούτε δίνει σημασία στον αγροτικό τομέα – Το παράδειγμα της Ολλανδίας

19:40

Ακτή Βουλιαγμένης: 4 δεσμευτικές προσφορές για τη μίσθωσή της

19:30

Ελαιοπαραγωγοί: Από 1η Μαΐου 2026 η Α’ φάση ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αποθεμάτων

19:20

Γεωργιάδης: Ήταν σκάνδαλο γιατρών η Novartis

19:11

Ευρωαγορές: Ήπιες διακυμάνσεις με το βλέμμα στην Fed - «Άλμα» 14% για την Delivery Hero

19:07

Mevaco: Νέα σύμβαση 6,5 εκατ. ευρώ για παραγωγή μεταλλικών βάσεων Φ/Β Πάρκου στην Βόρεια Ελλάδα

19:01

Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

18:56

Συμφωνία Ιταλίας - Amazon Italia να καταβάλει η τελευταία 723 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

18:55

Παπαθανάσης: Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ένα Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ύψους 22,4 δισ. ευρώ

18:51

Ideal Holdings: Δωρεάν διάθεση 253.000 ιδίων μετοχών σε 10 δικαιούχους

18:50

Κυβέρνηση Όρμπαν: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη»

18:49

Παπαστεργίου: Προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΑΙ εργοστάσιο «Pharos»

18:46

Ενισχύσεις 3,8 δισ. ευρώ για τους αγρότες στο 2025 - Ποιες πληρωμές απομένουν

18:33

Επικοινωνία Τραμπ με Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για την Ουκρανία

18:26

Κύκλοι ΥΠΕΝ: Πλήρης δικαίωση Μητσοτάκη η πρόταση Κομισιόν για αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών της ΕΕ

18:24

ΧΑ: Οριακές απώλειες σε υποτονικό κλίμα, εν αναμονή Fed

18:20

ΑΔΜΗΕ: Στα 344,8 εκατ. ευρώ τα έσοδα 9μηνου - Στα 242,3 εκατ. τα EBITDA

18:16

Παπασταύρου για CCS: Συμβάλλει στην απανθρακοποίηση της βιομηχανίας, χωρίς μείωση της ανταγωνιστικότητας

18:08

Κυρανάκης: Διαγωνισμός για 15 νέους συρμούς του μετρό ως τον Φεβρουάριο

18:00

ΕΔΕΥΕΠ: Σύσταση επιτροπής παρακολούθησης για το στρατηγικό έργο αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο

17:53

Μητσοτάκης για κατάργηση προσωπικής διαφοράς: Τέλος το «παίρνω αύξηση αλλά δεν τη βλέπω»

17:46

Θεοχάρης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε αναδυόμενο ενεργειακό και επενδυτικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης

17:43

Ιαπωνία: Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην επαρχία Χοκάιντο

gazzetta
gazzetta reader insider insider