To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα στην Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς έως τα τέλη Απριλίου του 2019 ανήκουν στις κατηγορίες mini, supermini και SUV.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2019 έγιναν 38.592 ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. Το συγκεκριμένο νούμερο συνιστά αύξηση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, η οποία θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, αν δεν είχε μεσολαβήσει ένας κακός μήνας Μάρτιος με μειωμένες πωλήσεις κατά 13,9%. Παρήγορο είναι εξάλλου το γεγονός, ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες και δεν στηρίζεται πλέον η αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας σχεδόν αποκλειστικά στις εταιρικές πωλήσεις, όπως συνέβαινε στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης.

Όσον αφορά στα μοντέλα, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά η στροφή του μέσου Ελληνα αγοραστή στις μικρές κατηγορίες χαμηλού κόστους κτήσης και συντήρησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα δέκα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 περιλαμβάνονται έξι supermini, δύο compact SUV και δύο μίνι πόλης. Ας δούμε αναλυτικότερα, τι αυτοκίνητα προτίμησαν οι καταναλωτές στη χώρα μας με βάση τις πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Είναι Toyota, άρα δε…σπάει ούτε χαλάει, προσφέρει καλή ευρυχωρία και υψηλή αξία μεταπώλησης, ενώ διαθέτει και υβριδικές εκδόσεις. Ετσι ήταν το μόνο μοντέλο, που ξεπέρασε στη χώρα μας το πρώτο τετράμηνο του έτους τις 2.000 πωλήσεις!

Τι κι αν βρίσκεται το Corsa νέας γενιάς προ των πυλών; Οι Ελληνες αγαπούν το Corsa, επειδή είναι αξιόπιστο, ασφαλές και σίγουρα ένα μοντέλo value for money.

Αειθαλές μοντέλο, ιδιαίτερα αγαπητό στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Αποτελεί το απόλυτο οικονομικό πακέτο και διαθέτει και έκδοση 4Χ4.

Ωριμάζει σαν το καλό κρασί και μπήκε στην πρώτη τετράδα λόγω των πληθωρικών προσόντων του και του διαχρονικά κομψού ντιζάιν του.

Ανήκει στα premium supermini και διατηρείται ψηλά χάρη στην ποιότητα κατασκευής του και την άψογη οδηγική συμπεριφορά του.

Το νέο C3 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην άνοδο της Citroen στην ελληνική αγορά και διαθέτει μεταξύ άλλων ως όπλα τον κομψό σχεδιασμό του και τη γαλλική άνεση οδήγησης.

Ο βασιλιάς των SUV στην Ελλάδα κατέχει ένα μερίδιο αγοράς 9,38% στην κατηγορία του και παραμένει πρώτος παρά τον απίστευτο ανταγωνισμό.

Το Clio ανήκει στις διαχρονικές αξίες της ελληνικής αγοράς, καθώς συνδυάζει τις λογικές τιμές με άνεση και καλούς χώρους.

Αγαπημένο μίνι των Νεοελλήνων, ευέλικτο και προσιτό, άρα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους. Είναι δημοφιλές και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το SUV με τον φουτουριστικό σχεδιασμό τα πηγαίνει πολύ καλά και ένα σημαντικό μερίδιο των πωλήσεών του οφείλεται στις υβριδικές εκδόσεις του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:33

Ισπανία: Κρίσιμες οι επόμενες 12 ώρες για τις φωτιές στη Μαδρίτη, λέει ο Σάντσεθ

13:18

Χατζηδάκης: Aπλοποίηση μέσω των υπεύθυνων δηλώσεων στο 40% των διαδικασιών του ΜΙΤΟΣ

13:16

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Τραμπ 300 πυραύλους για τα συστήματα Patriot πριν τον χειμώνα

13:12

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,22% η απόδοση από τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ

13:11

ΤΝ: 1.100 εργαζόμενοι του τομέα ζητούν καθυστέρηση της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων AI

13:02

Η οικονομική δυσχέρεια επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου, μετά την ηλικία των 53 ετών

13:02

Η Piraeus Securities αυξάνει την τιμή στόχο της QnR στα 1,9€ - Διατηρεί σύσταση «Outperform»

13:00

«Παράθυρο» για πρόωρη έξοδο από τη μεταπρογραμματική εποπτεία

12:58

Πωλήσεις 1,4 δισ. ευρώ για Gucci το β' τρίμηνο - Σε ράλι 12,5% η μετοχή της Kering

12:55

Παπαθανάσης: Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια στο «Ανακαινίζω»

12:51

Πυρκαγιά στο Γενέσι Τρικάλων - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

12:41

Διευρυμένη συνάντηση 5+1 συγκαλεί ο Γκουτέρες για το Κυπριακό

12:31

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

12:25

BMW: Καταργεί 8.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως με επίκεντρο τη Γερμανία

12:23

Σαλμονέλα: Τι να προσέξει ο καταναλωτής - Πώς να την προλάβουμε

12:21

Στο 8% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο

12:10

Standard Chartered: Κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις στο β' τρίμηνο

12:07

Σκέρτσος: «Δημόσια η Hellenic Heritage» - 10 ερωταπαντήσεις

11:59

Με 8.000 νέες θέσεις το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 έως 74 ετών

11:51

Η Ρωσία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του Telegram

11:50

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Οι νησιώτες μας αισθάνονται ασφαλείς

11:45

ΕΣΕΕ: Η ΕΕ εξαιρεί τις ρωσικές γούνες sable, δέρματα και αποκόμματα αυτών από το νέο πακέτο κυρώσεων

11:41

Τύρναβος: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

11:40

Kαθαρά κέρδη 2,8 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο για UBS και γενναίο buyback

11:20

WSJ: Πίεζαν υπαλλήλους της Morgan Stanley να εγκρίνουν δάνεια για πλούσιους πελάτες

11:16

Κυπριακό: Ξεκίνησε η τριμερής συνάντηση Γκουτέρες με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

11:07

Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη με στήριγμα εξόρυξη και ενέργεια παρά τη γεωπολιτική ένταση

11:00

Επαφές του Δημήτρη Μαρκόπουλου με παραγωγικούς φορείς σε Βόλο και Αργολίδα

10:57

Ιός Δυτικού Νείλου: Ποιοι Δήμοι έχουν κρούσματα - Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

10:49

Επιστρέφουν στα σπίτια τους 44.000 Ισπανοί που είχαν απομακρυνθεί εξαιτίας των πυρκαγιών


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider