To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα στην Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς έως τα τέλη Απριλίου του 2019 ανήκουν στις κατηγορίες mini, supermini και SUV.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2019 έγιναν 38.592 ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. Το συγκεκριμένο νούμερο συνιστά αύξηση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, η οποία θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, αν δεν είχε μεσολαβήσει ένας κακός μήνας Μάρτιος με μειωμένες πωλήσεις κατά 13,9%. Παρήγορο είναι εξάλλου το γεγονός, ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες και δεν στηρίζεται πλέον η αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας σχεδόν αποκλειστικά στις εταιρικές πωλήσεις, όπως συνέβαινε στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης.

Όσον αφορά στα μοντέλα, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά η στροφή του μέσου Ελληνα αγοραστή στις μικρές κατηγορίες χαμηλού κόστους κτήσης και συντήρησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα δέκα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 περιλαμβάνονται έξι supermini, δύο compact SUV και δύο μίνι πόλης. Ας δούμε αναλυτικότερα, τι αυτοκίνητα προτίμησαν οι καταναλωτές στη χώρα μας με βάση τις πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Είναι Toyota, άρα δε…σπάει ούτε χαλάει, προσφέρει καλή ευρυχωρία και υψηλή αξία μεταπώλησης, ενώ διαθέτει και υβριδικές εκδόσεις. Ετσι ήταν το μόνο μοντέλο, που ξεπέρασε στη χώρα μας το πρώτο τετράμηνο του έτους τις 2.000 πωλήσεις!

Τι κι αν βρίσκεται το Corsa νέας γενιάς προ των πυλών; Οι Ελληνες αγαπούν το Corsa, επειδή είναι αξιόπιστο, ασφαλές και σίγουρα ένα μοντέλo value for money.

Αειθαλές μοντέλο, ιδιαίτερα αγαπητό στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Αποτελεί το απόλυτο οικονομικό πακέτο και διαθέτει και έκδοση 4Χ4.

Ωριμάζει σαν το καλό κρασί και μπήκε στην πρώτη τετράδα λόγω των πληθωρικών προσόντων του και του διαχρονικά κομψού ντιζάιν του.

Ανήκει στα premium supermini και διατηρείται ψηλά χάρη στην ποιότητα κατασκευής του και την άψογη οδηγική συμπεριφορά του.

Το νέο C3 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην άνοδο της Citroen στην ελληνική αγορά και διαθέτει μεταξύ άλλων ως όπλα τον κομψό σχεδιασμό του και τη γαλλική άνεση οδήγησης.

Ο βασιλιάς των SUV στην Ελλάδα κατέχει ένα μερίδιο αγοράς 9,38% στην κατηγορία του και παραμένει πρώτος παρά τον απίστευτο ανταγωνισμό.

Το Clio ανήκει στις διαχρονικές αξίες της ελληνικής αγοράς, καθώς συνδυάζει τις λογικές τιμές με άνεση και καλούς χώρους.

Αγαπημένο μίνι των Νεοελλήνων, ευέλικτο και προσιτό, άρα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους. Είναι δημοφιλές και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το SUV με τον φουτουριστικό σχεδιασμό τα πηγαίνει πολύ καλά και ένα σημαντικό μερίδιο των πωλήσεών του οφείλεται στις υβριδικές εκδόσεις του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:18

Άνω Λιόσια: Συνελήφθη 66χρονος με ναρκωτικά, όπλα και πυρομαχικά

21:00

Σκάνδαλο Έπστιν: Ο Ζακ Λανγκ παραιτήθηκε από το Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου

20:45

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για το νέο όνομα του κόμματος

20:39

Χίος: Παιδιά με πολλαπλά κατάγματα που τραυματίστηκαν στο τραγικό ναυάγιο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων

20:35

Απειλητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στην ΕΡΤ

20:18

Τραμπ: Υποστηρίζει την συγχώνευση μεταξύ Nexstar Media - Tegna

20:04

Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης νεκρός από τις πλημμύρες

19:52

Δανία: Η κατάσταση με τις ΗΠΑ για τη Γροιλανδία έχει βελτιωθεί όμως η κρίση δεν έχει τελειώσει

19:41

Τσίπρας: Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια

19:21

Έβρος: Άνοιγμα των θυροφραγμάτων στο Πύθιο με τη στάθμη των υδάτων πάνω από τα όρια του συναγερμού

19:00

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη έφτασε να φοβίζει τους κολοσσούς του software

18:54

Δένδιας: Συμμετείχε στο 1ο «The India - EUForum» στο Νέο Δελχί

18:41

Ιταλία: Η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο κοντά στη Μπολόνια

18:28

Σκέρτσος: Είναι η Ελλάδα μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους;

18:19

Πιερρακάκης: Η έλλειψη αποτελεσματικότητας διαβρώνει την εμπιστοσύνη στις κοινωνίες

18:08

Ανδρουλάκης: Έχουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση σε κάθε όψη του ζητήματος της στέγασης

17:54

Υπ. Παιδείας για επεισόδια: Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ πρέπει εντός 48 ωρών να αποτυπώσουν τις ενέργειες τους

17:42

Anthropic: Αναμένεται να αντλήσει πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης

17:17

Μαρινάκης: Διαχρονικά αναγκαίος ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας

17:00

Εστίαση: Εναλλακτικούς τρόπους αύξησης τζίρου και μεριδίων αναζητούν οι επιχειρήσεις

16:56

Παπασταύρου: Στόχος της συνεργασίας ΥΠΕΝ - Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας

16:47

Πλεύρης: Επί της αρχής, εμπιστεύομαι την έκθεση του Λιμενικού για το δυστύχημα και όχι τους διακινητές

16:40

Τσουκαλάς: Γιατί δεν εφαρμόζει ο πρωθυπουργός την απόφαση του ΣτΕ που υποχρεώνει την κυβέρνηση να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη;

16:10

Bitcoin και υπερτιμημένες τεχνολογικές μετοχές γεννούν ανησυχίες στους επενδυτές

16:07

Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση «Spears of Victory 26»

15:19

Hellenic Train: Δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων λόγω πτώσης δένδρων

15:06

ΗΠΑ - Ινδία: Αποκάλυψαν το προσωρινό πλαίσιο εμπορίου για ευρύτερη συμφωνία

14:30

Την ερχόμενη εβδομάδα εκκινεί ο Εθνικός Διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο

14:24

Πολωνία: Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις στα αεροδρόμια Λουμπλίν και Ρζεσόφ

14:17

ΑΠΘ: Δεν δόθηκε άδεια για πάρτι - Εισήλθαν εξτρεμιστικά στοιχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider