To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα στην Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς έως τα τέλη Απριλίου του 2019 ανήκουν στις κατηγορίες mini, supermini και SUV.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2019 έγιναν 38.592 ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. Το συγκεκριμένο νούμερο συνιστά αύξηση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, η οποία θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, αν δεν είχε μεσολαβήσει ένας κακός μήνας Μάρτιος με μειωμένες πωλήσεις κατά 13,9%. Παρήγορο είναι εξάλλου το γεγονός, ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες και δεν στηρίζεται πλέον η αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας σχεδόν αποκλειστικά στις εταιρικές πωλήσεις, όπως συνέβαινε στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης.

Όσον αφορά στα μοντέλα, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά η στροφή του μέσου Ελληνα αγοραστή στις μικρές κατηγορίες χαμηλού κόστους κτήσης και συντήρησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα δέκα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 περιλαμβάνονται έξι supermini, δύο compact SUV και δύο μίνι πόλης. Ας δούμε αναλυτικότερα, τι αυτοκίνητα προτίμησαν οι καταναλωτές στη χώρα μας με βάση τις πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Είναι Toyota, άρα δε…σπάει ούτε χαλάει, προσφέρει καλή ευρυχωρία και υψηλή αξία μεταπώλησης, ενώ διαθέτει και υβριδικές εκδόσεις. Ετσι ήταν το μόνο μοντέλο, που ξεπέρασε στη χώρα μας το πρώτο τετράμηνο του έτους τις 2.000 πωλήσεις!

Τι κι αν βρίσκεται το Corsa νέας γενιάς προ των πυλών; Οι Ελληνες αγαπούν το Corsa, επειδή είναι αξιόπιστο, ασφαλές και σίγουρα ένα μοντέλo value for money.

Αειθαλές μοντέλο, ιδιαίτερα αγαπητό στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Αποτελεί το απόλυτο οικονομικό πακέτο και διαθέτει και έκδοση 4Χ4.

Ωριμάζει σαν το καλό κρασί και μπήκε στην πρώτη τετράδα λόγω των πληθωρικών προσόντων του και του διαχρονικά κομψού ντιζάιν του.

Ανήκει στα premium supermini και διατηρείται ψηλά χάρη στην ποιότητα κατασκευής του και την άψογη οδηγική συμπεριφορά του.

Το νέο C3 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην άνοδο της Citroen στην ελληνική αγορά και διαθέτει μεταξύ άλλων ως όπλα τον κομψό σχεδιασμό του και τη γαλλική άνεση οδήγησης.

Ο βασιλιάς των SUV στην Ελλάδα κατέχει ένα μερίδιο αγοράς 9,38% στην κατηγορία του και παραμένει πρώτος παρά τον απίστευτο ανταγωνισμό.

Το Clio ανήκει στις διαχρονικές αξίες της ελληνικής αγοράς, καθώς συνδυάζει τις λογικές τιμές με άνεση και καλούς χώρους.

Αγαπημένο μίνι των Νεοελλήνων, ευέλικτο και προσιτό, άρα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους. Είναι δημοφιλές και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το SUV με τον φουτουριστικό σχεδιασμό τα πηγαίνει πολύ καλά και ένα σημαντικό μερίδιο των πωλήσεών του οφείλεται στις υβριδικές εκδόσεις του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:51

Προσωπάρχης Ζελένσκι: Δεν θα υπογράψουμε ειρηνευτική συμφωνία για παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

23:40

Περού: Κάθειρξη 11,5 ετών στον πρώην πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο

23:29

Κάλεσμα από Nexperia στις κινεζικές θυγατρικές της να επιλύσουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

23:18

Ολλανδία: Αγορά 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones

23:05

Μικρή πτώση για τον χρυσό με το βλέμμα στη Fed

22:53

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τη βία στη Δυτική Όχθη

22:41

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο στην σκιά του ρωσο-ουκρανικού

22:29

Πούτιν σε ΕΕ: Η «κλοπή» των «παγωμένων» ρωσικών assets θα προκαλέσει αντίποινα

22:25

Γάζα: Διαπραγματεύσεις για παγιδευμένους μαχητές της Χαμάς στις υπόγειες σήραγγες

22:17

Το Λούβρο αυξάνει το εισιτήριο 45% για επισκέπτες εκτός ΕΕ

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,2 εκατ. ευρώ

21:52

«Πυρά» ΕΕ κατά ΗΠΑ: «Μας εκβιάζουν στις εμπορικές διαπραγματεύσεις»

21:41

Κακοκαιρία Adel: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία - Σε «Red Code» ακόμη 3 περιφέρειες

21:30

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά ζητούν ενημέρωση για την COP30

21:26

Ερντογάν σε Πάπα Λέοντα: Να εξαλειφθούν οι αιτίες της μετανάστευσης

21:19

ΗΠΑ: Ο ΥΠΑΜ Χέγκσεθ επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στην Καραϊβική

21:05

Χατζηδάκης: Η χώρα δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ από τις αγροτικές επιδοτήσεις

20:53

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με 25,2% - Πόσοι θα ψήφιζαν Τσίπρα

20:41

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας

20:29

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Αλάσκα

20:15

Πετραλιάς: Μεταρρυθμιστικός με θετικά μέτρα ο προϋπολογισμός του 2026

20:03

Κακοκαιρία Adel: Σφορδή βροχόπτωση τώρα στην Αθήνα

19:50

Οικοδομικές άδειες και Κτηματολόγιο υπό την ομπρέλα του ΕΟΚΕΔ - Τι αλλάζει για ιδιώτες, δήμους, μηχανικούς

19:40

Μερτς: Η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρό στρατό ακόμη και μετά από μία ειρηνευτική συμφωνία

19:30

Κλείσιμο με μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - «Εκτοξεύθηκε» σχεδόν 19% η Puma

19:28

Ερευνάται η Jefferies για τη First Brands - Τι ψάχνει η SEC

19:18

Στο «μικροσκόπιο» ο CEO της Monte dei Paschi για την εξαγορά της Mediobanca

19:06

Θεοδωρικάκος για e-καταναλωτής: Ο πολίτης προστατεύεται και η αγορά λειτουργεί με κανόνες

18:54

ΕΥΔΑΠ: Ολοκλήρωση φορολογικού ελέγχου από το ΚΕ.ΜΕ.Φ. έτους 2019

18:46

Σε συζητήσεις για εξαγορά της Allfunds έναντι 5,3 δισ. ευρώ η Deutsche Boerse

gazzetta
gazzetta reader insider insider