To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To Top Ten της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα στην Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς έως τα τέλη Απριλίου του 2019 ανήκουν στις κατηγορίες mini, supermini και SUV.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2019 έγιναν 38.592 ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. Το συγκεκριμένο νούμερο συνιστά αύξηση 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, η οποία θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, αν δεν είχε μεσολαβήσει ένας κακός μήνας Μάρτιος με μειωμένες πωλήσεις κατά 13,9%. Παρήγορο είναι εξάλλου το γεγονός, ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες και δεν στηρίζεται πλέον η αγορά αυτοκινήτου της χώρας μας σχεδόν αποκλειστικά στις εταιρικές πωλήσεις, όπως συνέβαινε στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης.

Όσον αφορά στα μοντέλα, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά η στροφή του μέσου Ελληνα αγοραστή στις μικρές κατηγορίες χαμηλού κόστους κτήσης και συντήρησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα δέκα δημοφιλέστερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 περιλαμβάνονται έξι supermini, δύο compact SUV και δύο μίνι πόλης. Ας δούμε αναλυτικότερα, τι αυτοκίνητα προτίμησαν οι καταναλωτές στη χώρα μας με βάση τις πωλήσεις καινούριων Ι.Χ. το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Είναι Toyota, άρα δε…σπάει ούτε χαλάει, προσφέρει καλή ευρυχωρία και υψηλή αξία μεταπώλησης, ενώ διαθέτει και υβριδικές εκδόσεις. Ετσι ήταν το μόνο μοντέλο, που ξεπέρασε στη χώρα μας το πρώτο τετράμηνο του έτους τις 2.000 πωλήσεις!

Τι κι αν βρίσκεται το Corsa νέας γενιάς προ των πυλών; Οι Ελληνες αγαπούν το Corsa, επειδή είναι αξιόπιστο, ασφαλές και σίγουρα ένα μοντέλo value for money.

Αειθαλές μοντέλο, ιδιαίτερα αγαπητό στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Αποτελεί το απόλυτο οικονομικό πακέτο και διαθέτει και έκδοση 4Χ4.

Ωριμάζει σαν το καλό κρασί και μπήκε στην πρώτη τετράδα λόγω των πληθωρικών προσόντων του και του διαχρονικά κομψού ντιζάιν του.

Ανήκει στα premium supermini και διατηρείται ψηλά χάρη στην ποιότητα κατασκευής του και την άψογη οδηγική συμπεριφορά του.

Το νέο C3 έχει συμβάλλει καθοριστικά στην άνοδο της Citroen στην ελληνική αγορά και διαθέτει μεταξύ άλλων ως όπλα τον κομψό σχεδιασμό του και τη γαλλική άνεση οδήγησης.

Ο βασιλιάς των SUV στην Ελλάδα κατέχει ένα μερίδιο αγοράς 9,38% στην κατηγορία του και παραμένει πρώτος παρά τον απίστευτο ανταγωνισμό.

Το Clio ανήκει στις διαχρονικές αξίες της ελληνικής αγοράς, καθώς συνδυάζει τις λογικές τιμές με άνεση και καλούς χώρους.

Αγαπημένο μίνι των Νεοελλήνων, ευέλικτο και προσιτό, άρα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους. Είναι δημοφιλές και στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το SUV με τον φουτουριστικό σχεδιασμό τα πηγαίνει πολύ καλά και ένα σημαντικό μερίδιο των πωλήσεών του οφείλεται στις υβριδικές εκδόσεις του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:04

Κεραμέως: Περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις μισθών στις αρχές του 2026

15:03

Eurobank: Έναρξη προγράµµατος αγοράς ιδίων μετοχών

14:56

Ισραήλ: Απαγορεύεται εφεξής η χρήση των κινητών τηλεφώνων στα δημοτικά σχολεία της χώρας

14:53

Eurobank: Ολοκλήρωση συγχώνευσης με Eurobank Ergasias - Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών

14:51

Δήμας: Η πρωτοβουλία “Route 2025” εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία του ΔΑΑ

14:50

ΕΕ: Δασμός 3 ευρώ σε μικρά δέματα αξίας κάτω των 150 ευρώ

14:49

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς χαιρετίζει την εκλογή του Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup

14:46

Ρωσία: Πιθανόν να μην δούμε ευνοϊκά τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία

14:42

Μπριζ: Μία από τις πιο φωτογενείς πόλεις της Ευρώπης

14:39

Η εκλογή Πιερρακάκη στα γερμανικά ΜΜΕ: «Παιδί θαύμα της αθηναϊκής πολιτικής»

14:38

Ματσάδο: Ο Μαδούρο θα φύγει από την εξουσία είτε με διαπραγματεύσεις είτε χωρίς αυτές

14:30

Ουκρανία: Έπληξε δύο ρωσικά πλοία, απελευθέρωσε κοινότητες κοντά στην πόλη Κουπιάνσκ

14:14

Financial Times: Το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2025

13:58

Σε υψηλό επτά εβδομάδων ο χρυσός - Προς νέο ρεκόρ το ασήμι

13:57

European Newsroom: Αυστηρότεροι κανόνες της ΕΕ στη μεταναστευτική πολιτική

13:55

Συμβολικό κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας από την ΚΕΔΕ στις 16/12

13:50

Φουντώνει η μάχη των τσιπ: Η Κίνα θέλει να ρίξει επιπλέον 70 δισ. δολάρια στην αγορά

13:42

Ένοπλες Δυνάμεις: Υπεγράφη η FOS 50 εκατ. ευρώ για τα ελικόπτερα NH90

13:39

Παχυσαρκία: Ο αθέατος εχθρός πίσω από τις καρδιομεταβολικές νόσους

13:35

Αγαπηδάκη: Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ

13:28

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 2.217 θέσεις σε φορείς του Δημοσίου

13:23

Γαλλία-ΕΕ: Δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων «για όσο χρειαστεί»

13:09

ΕΣΠΕΝ: Αξιόπιστα μετρητικά δεδομένα και σύγχρονο Δίκτυο ως προϋποθέσεις για την ενεργειακή μετάβαση

13:06

Ανάληψη μετρητών έως 200 ευρώ από τα 2.000 σημεία του δικτύου TRILIA μέσω IRIS

13:03

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στον πρωτογενή τομέα παραπάνω από όσα έχουν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια

12:55

«Καπνός» 25 δισ. δολάρια σε 24 ώρες από το net worth του Έλισον μετά την κατρακύλα της Oracle

12:51

Cosmote Fiber Τo Τhe Room: Οπτική ίνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού

12:48

Kομισιόν για μηχανισμό SAFE: Κατατέθηκαν 691 αμυντικά έργα - Μόνο το 65% αφορούν κοινές προμήθειες

12:44

Επ. Ανταγωνισμού: Κατά προτεραιότητα εξέταση της υπόθεσης για αγορές προμήθειας ζωοτροφών για κατοικίδια

12:43

Μητσοτάκης για αγρότες: Τη Δευτέρα περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία ορισθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider