Η χρυσή πεντάδα των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Ford

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η χρυσή πεντάδα των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Ford
Με ένα μπαράζ 16 νέων μοντέλων, 8 από τα οποία θα λανσαριστούν εντός του 2019, αντεπιτίθεται η Ford Ευρώπης, η οποία θα «εξηλεκτρίσει» πλήρως τη γκάμα της.

Η εφετινή εκδήλωση ‘’Go Further’’ της Ford πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ και είχε κομβικό χαρακτήρα για την πορεία της αμερικανικής μάρκας επί ευρωπαϊκού εδάφους και όχι μόνον. Το Νούμερο Ένα της Ford Ευρώπης, Στίβεν Άρμστρονγκ, παρουσίασε τα πλάνα της εταιρείας, που προβλέπουν την πλήρη στροφή στην ηλεκτροκίνηση και στην υβριδική τεχνολογία. Ο Άρμστρονγκ ανακοίνωσε επίσης το λανσάρισμα 16 νέων μοντέλων για τα επόμενα χρόνια, οκτώ από τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά εντός του τρέχοντος έτους! Μάλιστα, η ηλεκτροκίνηση δεν θα αφορά μόνον τα νέα επιβατηγά της Ford, αλλά και δημοφιλή επαγγελματικά οχήματα, όπως επίσης δύο ολοκαίνουρια SUV.

Aς δούμε λοιπόν πέντε από τα νέα μοντέλα, που θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες από τη Ford στην Ευρώπη και θα διαθέτουν και ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις.

Το compact SUV περνά πλέον στην τρίτη γενιά και αναμένεται στην αγορά την άνοιξη του 2020. Το νέο Kuga θα συνεχίσει να κατασκευάζεται –όπως μέχρι σήμερα- στη Βαλένθια της Ισπανίας και θα διαθέτει πληθώρα υβριδικών εκδόσεων, από ήπιας μορφής χωρίς δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης των μπαταριών, έως Plug-in υβριδική τεχνολογία.

Το πεντάμετρο SUV θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ και θα εισάγεται από εκεί στην Ευρώπη. Το μοντέλο έκτης γενιάς θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο αποκλειστικά ως Plug-in υβριδικό με V6 βενζινοκινητήρα 450 ίππων και έως 40 χιλιόμετρα αυτονομία μόνον με τις μπαταρίες του. Θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους περί τα τέλη του 2019 και θα περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, μεταξύ των οποίων και προηγμένες τεχνολογίες ημιαυτονομίας.

Με το Puma θα αποκτήσει η Ford ένα μοντέρνο crossover της μικρής κατηγορίας, το οποίο θα μοιράζεται το πάτωμα και αρκετά άλλα μηχανικά μέρη με το νέο Fiesta. Το Puma θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας, στη Ρουμανία και θα κυκλοφορήσει επίσης και σε υβριδικές εκδόσεις.

Στο Άμστερνταμ παρουσίασε η Ford το πρωτότυπο του νέου Transit  ως plug-in υβριδικό, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το ηλεκτρικό Transit παραγωγής αναμένεται το 2021 και εκτιμάται, ότι θα προσφέρει έως 300 χιλιόμετρα αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών του.

Στα τέλη του 2019 θα κυκλοφορήσει το νέο Ford Tourneo Custom σε διάφορες εκδόσεις αμαξωμάτων, μεταξύ των οποίων και μία οκταθέσια. Το ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο της Ford θα διατίθεται και ως Plug-in υβριδικό με έως 50 χιλιόμετρα αυτονομία αποκλειστικά με τη χρήση μπαταριών.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:26

Το Ισραήλ δηλώνει ότι δεν έχει «καμιά εδαφική βλέψη» στον Λίβανο

17:25

Πώς μπορεί να επηρεαστούν οι τιμές καυσίμων στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση ΗΑΕ από OPEC

17:22

Το Καζακστάν θα κατευθύνει σε ρωσικά λιμάνια το πετρέλαιο που προορίζεται για τη Γερμανία

17:21

Η ΕΕ προτείνει σχέδιο για πιο απλή και αποτελεσματική νομοθέτηση

17:18

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει οι ΗΠΑ να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ το συντομότερο δυνατό»

17:10

Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Λουκάρεως: Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 89χρονος

16:59

Wall Street: Πιέσεις στην τεχνολογία από τις «αδυναμίες» της OpenAI

16:57

Συμφωνία Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για στενότερη συνεργασία

16:51

Εσύ έχεις Σήμα στην επιχείρησή σου;

16:51

Υπογραφή σύμβασης για τη μετάπτωση του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

16:44

Ρωσία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυρκαγιά σε υπό κατασκευή κτίριο στη Μόσχα

16:23

Θεοδωρικάκος: «Έμπρακτη στήριξη του νέου παραγωγικού προτύπου στη Θεσσαλία με ενίσχυση της βιομηχανίας και της καινοτομίας»

16:13

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Σκιάθο - Αισθητός στην Αττική

16:06

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η ατζέντα

16:03

ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι νέοι αυστηροί κανόνες για τα ζώα συντροφιάς - Πότε μπαίνουν σε ισχύ, τι αλλάζει

15:59

ΥΠΑΑΤ: Αποζημιώσεις 22,7 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους λόγω ευλογιάς

15:44

Η Google άρχισε την κατασκευή τεράστιου κέντρου για το AI στην Ινδία - Στα 15 δισ. η επένδυση

15:39

Τριήμερο Πρωτομαγιάς: 7 προορισμοί για να πιάσετε τον Μάη μέσα στη φύση

15:36

Μέση Ανατολή: Το Κατάρ προειδοποιεί ενάντια σε μια «παγωμένη σύγκρουση» στον Κόλπο

15:31

Αποχωρούν από OPEC και OPEC+ την 1η Μαΐου τα ΗΑΕ

15:25

Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά προϋπολογισμό στο 1,27% του ΑΕΠ χωρίς τα δάνεια του NextGenerationEU

15:21

UBS: Περιουσιακά στοιχεία 83 τρισ. δολαρίων θα αλλάξουν χέρια τις επόμενες δύο δεκαετίες

15:12

ILO: Προειδοποιεί για 840.000 θανάτους ετησίως λόγω των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία

15:09

Τριζόνια: Απόδραση στο μοναδικό νησί του Κορινθιακού που κατοικείται

15:05

Standard & Poor’s: Υποβαθμίζει στο 1,7% την εκτίμηση για την ελληνική ανάπτυξη

15:01

Γαλλία: Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές των drones Camcopter S-100 που προορίζονται για τις ελληνικές φρεγάτες

14:57

Politico: Ο πόλεμος στο Ιράν εκθέτει τις αδυναμίες του NATO

14:52

Μπρατάκος: «Η Ελλάδα να γίνει κόμβος συνεργασιών και επενδύσεων στη ΝΑ Ευρώπη»

14:46

Συμφωνία 6 δισ. δολαρίων για LNG στην Αλβανία μεταξύ Venture Global και Aktor LNG

14:45

Κακολύρης (Socialdoo): Oι εταιρείες χρειάζονται δομική και εποικοδομητική επικοινωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider