Κροίσοι και «φτωχαδάκια» στη Formula 1

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κροίσοι και «φτωχαδάκια» στη Formula 1
Οι ομάδες της Formula 1 θα μοιραστούν εφέτος πάνω από ένα δις δολάρια από τα κέρδη του 2018. Το insider.gr αποκαλύπτει, πόσα χρήματα θα βάλει κάθε μία στο ταμείο της.

Μπορεί να μιλούν όλοι για κρίση στη Formula 1, όμως αυτό αφορά τον αγωνιστικό της τομέα, αφού τα οικονομικά της πηγαίνουν θαυμάσια. Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, Liberty Media, έχει εμφανίσει για το 2018 έναν συνολικό κύκλο εργασιών της τάξης των 1,827 δις δολαρίων και το ένα δις από αυτά θα μοιραστεί στις ομάδες της Formula 1. Δείτε πόσα χρήματα θα εισπράξει κάθε ομάδα, με τη Ferrari να παραμένει και εφέτος πρώτη σε αυτή τη λίστα, αν και τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Scuderia έχει λαμβάνειν εφέτος 205 εκατ. δολάρια, δηλαδή 6% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Η ιταλική ομάδα θα εισπράξει τα περισσότερα χρήματα από όλες τις υπόλοιπες λόγω του μπόνους που δικαιούται εξαιτίας της ιστορίας και της δημοφιλίας της στο άθλημα. Συγκεκριμένα, τα 114 εκατ. δολάρια αναλογούν στο μπόνους και τα υπόλοιπα στις αγωνιστικές επιδόσεις της πέρυσι.

Η περυσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια της Formula 1 βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των εσόδων με 177 εκατ. δολάρια. Ετσι κατέγραψε και αυτή αύξηση 4% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ από το προαναφερόμενο ποσόν τα 76 εκατ. δολάρια είναι το μπόνους της.

Η τρίτη ομάδα της περυσινής κατάταξης θα λάβει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 152 εκατ. δολαρίων, που ισοδυναμεί με αύξηση 4% σε σχέση με το 2018 και περιλαμβάνει 71 εκατ. δολάρια μπόνους.

Η βρετανική ομάδα δεν τα πήγε πέρυσι καθόλου καλά εντός πίστας, ωστόσο θα εισπράξει ένα σημαντικότατο ποσόν της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων, κυρίως λόγω της ιστορίας της και της επιτυχημένης παρουσίας της στο παρελθόν. Το μπόνους για τη McLaren ανέρχεται σε 33 εκατ. δολάρια.

Η γαλλική ομάδα δεν προβλέπεται να λάβει μπόνους, ωστόσο η τέταρτη θέση της στο περυσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 θα της φέρει 73 εκατ. δολάρια στα ταμεία της, που αντιστοιχούν με αύξηση 18% σε σχέση με το 2018.

Oι Αμερικάνοι ήταν εκείνοι, που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από όλες τις άλλες ομάδες χάρη στην πέμπτη θέση, που κατέλαβαν πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Συγκεκριμένα θα λάβουν 70 εκατ. δολάρια, δηλαδή 32% περισσότερα από πέρυσι, αν και δεν δικαιούνται μπόνους.

Η ιστορική ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί τον μεγαλύτερο χαμένο, αν και θα λάβει 10 εκατ. δολάρια μπόνους. Ωστόσο η κατάληψη της τελευταίας θέσης της πέρυσι, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των συνολικών της εσόδων, που περιορίστηκαν για εφέτος στα 60 εκατ. δολάρια.

Η αλλαγή ιδιοκτησίας της πρώην Force India προκάλεσε αφαίρεση βαθμών στην ομάδα, η οποία τρέχει εφέτος ως Racing Point. Ετσι τα έσοδά της θα μειωθούν κατά 15% σε σχέση με πέρυσι και θα ανέλθουν συνολικά σε 59 εκατ. δολάρια.

Η όγδοη θέση στο πρωτάθλημα του 2018 θα βάλει στα ταμεία της  πρώην Sauber 56 εκατ. δολάρια, που αντιστοιχούν σε 22% αύξηση συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Τελευταία από πλευράς εσόδων είναι η «θυγατρική» ομάδα της Red Bull, η οποία κατέλαβε πέρυσι την ένατη θέση. Eτσι αρκέστηκε σε έσοδα 52 εκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνουν μείωση 7% σε σχέση με το 2018.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:16

Ανελκυστήρες: Λήγει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία για την απογραφή - Δεν θα δοθεί άλλη παράταση

17:10

Παπαθανάσης: Χρηματοδότηση δυο νέων αθλητικών υποδομών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17:02

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 26 Ιουνίου

16:50

Αγροτικές επιδοτήσεις: Τι σημαίνει κάθε μέρα καθυστέρησης για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2026;

16:42

Ρωσία σε Ευρώπη: Ναι στις συνομιλίες, όχι στα τελεσίγραφα

16:37

Όφελος 714 εκατ. ευρώ για καταναλωτές και οικονομία από τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού

16:26

Κατσαφάδος: Επιτάχυνση της Κρατικής Αρωγής στη Θεσσαλία - Διπλασιασμός ρυθμού αποζημιώσεων για τον Daniel

16:14

Κλειστή η Wall Street λόγω Juneteenth

16:13

Πανελλήνιες 2026: Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

16:05

Το κοινό τρόφιμο που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος

16:02

Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός

15:59

Χαρδούβελης (ΕΤΕ): Με τη δημιουργία του ΤΕΑ–ΕΤΕ η ασφάλιση του προσωπικού μπαίνει σε νέα εποχή

15:46

Μετρό Αθήνας: 149,5 εκατ. για την αναβάθμιση συρμών και εγκατάσταση κλιματιστικών

15:33

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ ματαίωσε επίσκεψη στις ΗΠΑ λόγω των δηλώσεων Τραμπ για Μελόνι

15:32

Πώς διασώζεται η 1η κατοικία από πλειστηριασμό: O φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων

15:19

Η Χεζμπολάχ λέει ότι οι μαχητές της «θα υπερασπιστούν τη γη και τον λαό τους»

15:14

Πάνω από 20.000 απομιμητικά προϊόντα κατασχέθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο

15:13

Γαλλία: Καύσωνας σε 53 από τα 96 διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας

15:01

Οι καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

15:00

Νετανιάχου: «Ο στρατός θα παραμείνει στο Λίβανο για όσο χρειαστεί»

14:49

Κλείνει η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών για το Flyover

14:34

Στενά του Ορμούζ: Η ιρανική Αρχή ανακοίνωσε τους όρους για χορήγηση αδειών διέλευσης

14:32

Η Νορβηγία θα ανοίξει προξενείο στη Γροιλανδία

14:24

SERKOS Island: Το καλοκαιρινό luxury destination στην καρδιά της Πάρου

14:17

Ο «Βασιλιάς του Βορρά»: Ποιος είναι ο Άντι Μπέρναμ που θέλει να εκθρονίσει τον Στάρμερ

14:15

Πόσιμο νερό: Στις 12 χώρες με σοβαρές απώλειες η Ελλάδα, αλλά με πρόοδο στην ποιότητα

14:14

Τζιτζικώστας: Στα 3,8 δισ. ευρώ οι ευρωπαϊκοί πόροι για τον διάδρομο Μαύρης Θάλασσας

14:02

Μαρινάκης: «Την ερχόμενη εβδομάδα θα φανεί στην αντλία η μείωση της τιμής του πετρελαίου»

13:49

ΤτΕ: Μειωμένα κατά 118 εκατ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το α' τρίμηνο

13:46

Bloomberg: Τι κρύβεται πίσω από την αναβολή στις συνομιλίες Ιράν με ΗΠΑ - Ο ρόλος του Λιβάνου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider