Την ένταξη των αυτοκινητόδρομων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης σημειώνοντας ότι τα έργα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν διότι έχουν μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, έχουν σημαντική περιβαλλοντική διάσταση και κυρίως ολοκληρώνουν έναν κύκλο δημοσίων επενδύσεων.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ο υφυπουργός τονίζει ότι αναζητείται πρόσθετη ρευστότητα από εγχώριους και ευρωπαϊκούς πιστωτικούς μηχανισμούς για την επιτυχή απορρόφηση των πόρων της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, ενώ για το νέο ΕΣΠΑ υπογραμμίζει ότι η προσοχή θα εστιαστεί στην ενίσχυση ήπιων, κοινωνικά χρήσιμων υποδομών, μικρών και μεσαίων επιχειρηματικών «αντιδραστηρίων», ώστε να αλλάξουν δραστικά οι αναπτυξιακές προοπτικές κάθε τόπου.

«Στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ και να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το ΠΔΕ από τις όποιες αποκλίσεις μπορεί να υπάρξουν. Με δεδομένο τα περιορισμένα περιθώρια εθνικής χρηματοδότησης αναζητήσαμε πρόσθετη χρηματοδότηση από εγχώριους και ευρωπαϊκούς πιστωτικούς μηχανισμούς», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.